SOMOGYI ZSOLT (ANTALYA) 2020.01.11 19:03 Frissítve: 2020.01.12 09:09

Felkészülés: Böde Dániel gólt szerzett, győzött a Paks

A Paksi FC a csereként beálló Poór Patrik, Böde Dániel kettős góljaival 2–0-ra győzött az azeri Sabah ellen törökországi felkészülési mérkőzésén.

A Paksi FC lejátszotta idei első felkészülési meccsét (Fotó: paksifc.hu)

 

AZ NB I-ES CSAPATOK SZOMBATI FELKÉSZÜLÉSI MECCSEI
Nyíregyháza Spartacus (NB II)–DVSC 1–2
Mezőkövesd Zsóry–KF Tirana (albán I. o.) 0–1
Dinamo Zagreb (horvát I. o.)–ZTE 2–0
FTC–Union Berlin (német I. o.) 2–3 
Luzern (svájci I. o.)–Puskás Akadémia 1–1
Altay SK (török II. o.)–Kaposvár 0–1
 Jegyzőkönyvekért katt az eredményre!

Az azeri bajnokság hatodik helyén álló FK Sabah volt a Paks első ellenfele a törökországi edzőtáborban. A tolnai együttes szerdán Bécsből repült a tengerpartra, s miként tavaly, ezúttal is a Bellis Hotelben szállt meg. A kérdés, persze, az volt, milyen futballt próbál meg a csapatával játszatni a pozíciójában megerősített Osztermájer Gábor vezetőedző. Hiszen, mint ahogy arról lapunkban korábban már beszámoltunk, több, korábban meghatározó labdarúgó távozott a télen a zöld-fehérektől: Simon Ádám Győrben, az ETO-ban folytatja (csakúgy, mint az MTK-tól odaigazoló ikertestvére, Simon András), Fejes András és Remili Mohamed sem tartozik már a kerethez, ők el sem utaztak Belekbe. Ráadásul sérülés miatt Bartha László és Hahn János sem ülhetett fel a repülőgépre, ifjabb Haraszti Zsolt igen, de szombaton nem lépett pályára, s bár szombaton a keret létszáma nem változott, a reptérre kétszer is menni kellett. Előbb az első edzések egyikén térdsérülést szenvedett Papp Kristóf indult szomorúan hazafelé, hogy megfelelő orvosi kezelést kapjon, és minél hamarabb újra a társaival edzhessen. Az edzőmeccs közepén pedig Haraszti Zsolt ügyvezető indult el Osváth Attiláért.

,,A védőnek az edzőtáborba indulás idején született meg az első gyermeke, és a a futballista párja mellett szeretett volna lenni – mondta a klubvezető. – A felkészülés természetesen fontos, de ilyen esetben nem lehetett kétséges, Attilának otthon van a helye, és abban maradtunk, szombaton este csatakozik hozzánk. A kislány megszületett, minden rendben van!”

Az újak közül sem Bertus Lajost, sem Szakály Dénest nem kellett bemutatni a paksi öltözőben, mindketten voltak már a klub játékosai. Osztermájer Gábor elmondta, a védekezést igyekeztek már az ősz végén rendbe tenni, de az világos volt, hogy sokkal több játékra, támadásra lesz szükségük ahhoz, hogy a csapat elérje a céljait, ezért is kerestek kreatív, a csatárokat helyzetbe hozni képes középpályásokat. Az első félidőben a második csapatból Bognár Péter kapott szerepet, a szünet után a 2001-es születésű Kovács László, és a 2003-ban született, tizenhat éves Szendrei Ákos játszott.

A meccs érdekes képet mutatott: a Paks az első félidőben három belső védővel futballozott, a szünet után állt át a 4–4–2-es hadrendre, és az összeállításból arra lehetett következtetni, a két játékrészben látott játékosok keveréke lehet a tervezett kezdőcsapat. A kiegyenlített találkozó a második félidőben dőlt el, amikor Balogh Balázs kitűnő szabadrúgása után a Sabah kapusa bravúrral szögletre mentett, de a sarokrúgást követően megszületett a gól: többen is próbálkoztak lövéssel, az azeri védelem eleinte menteni tudott, végül Poór Patrik lábáról a sarokba pattant a labda. A második gólnál elég volt egy pontos lövés: Balogh Balázs ragyogóan ment el a bal oldalon Báló Tamás passza után, de futtából nem a kapu előterébe, hanem a tizenegyes pont felé mozduló Böde Dánielhez továbbította a labdát, a korábbi válogatott támadó pedig ballal egyből, nagyszerű mozdulattal lőtt a sarokba.

,,Ami fontos: nem kaptunk gólt – kezdte a meccs után gyorsértékelést Osztermájer Gábor. – Volt több minőségi labdarúgó az ellenfélnél, akiket az NB I-ben is szívesen látna több csapat, ezért örülhetünk a győzelemnek.  Ez volt az első edzőmeccsünk, nyilván úgy próbáljuk folytatni, ahogy az őszt abbahagytuk. Fejlődni sokat kell, még több támadásra lesz szükségünk, és a felállás is mutatta, több játékrendszert is gyakorolnunk kell, mert nem biztos, hogy ugyanaz vezethet sikerre a Mol Fehérvár és mondjuk egy kiesés ellen harcoló csapat ellen. A fiatalok is helyt álltak, Szendrei Ákos már az ősszel is közel volt ahhoz, hogy az NB I-ben megmutassa magát, talán a tavasszal ő is lehetőséget kaphat.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
PAKSI FC–SABAH FK (azeri) 2–0

Belek
(Törökország)
PAKSI FC. 1. félidő:
Rácz G. – Lenzsér, Gévay, Kelemen – Kulcsár D., Bognár, Kecskés, Bertus, Szabó J. – Könyves, Bor D. 2. félidő: Holczer – Poór, Lenzsér, Gévay (Kelemen), Báló – Kovács L. Windecker, Balogh B., Szakály D. – Szendrei, Böde
Gólszerző:
Poór (65.), Böde (79.)

 

2020.09.29 15:55:55

Labdarúgó NB I P. K.

Az Újpest hozta a legtöbb légióst. A Fehérvár becsült értéke esett vissza leginkább a nyáron.

2020.09.27 17:49:54

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A lila-fehérek 2015 után tudták ismét idegenben legyőzni a Honvédot. Ahogyan akkor, most is 2–1 lett a javukra.

2020.09.26 23:06:31

Labdarúgó NB I Sz. M.

2020.09.26 10:25:55

Labdarúgó NB I TŐSÉR NORBERT (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

A harmadik egerszegi gólt a születésnapos Koszta Márk lőtte büntetőből. A ZTE első hazai sikerét aratta.