Felkészülés: a Vidi kikapott, Pátkai és Lang bemutatkozott

Vágólapra másolva!
2015.06.24. 19:45
null
A Videoton kikapott az első felkészülési meccsén (Fotó: Vidinstagram)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton felkészülési mérkőzésen 2–1-es vereséget szenvedett az osztrák élvonalbeli Wolfsberger AC-tól.

Bernard Casoni mind a három új szerzeménynek lehetőséget adott. A Felcsútról kölcsönvett Braniszlav Danilovics a kezdő tizenegyben kapott helyet, míg csereként állt be Pátkai Máté, valamint a mérkőzés előtt hivatalosan is bemutatott Lang Ádám is.

A 20. percben hátrányba került a Videoton, a vidi.hu beszámolója szerint Jacobo Ynclán 15 méterről lőtt gólt Danilovicsnak (1–0). A szünet előtt azonban még egyenlíteni tudott a Videoton, a 37. percben Feczesin Róbert egy kontra végén egy az egyben került a kapussal szembe és nem hibázott (1–1).

Az 59. percben Trdina Tadej is betalált az osztrákok részéről (2–1), a 65. percben több cserét is bevetett Casoni, ám az eredmény már nem változott. A francia szakember így vereséget szenvedett első meccsén a Videoton élén.

„Nem számítottunk könnyű mérkőzésre, és nem is volt az, hiszen a felkészülésünk közepén járunk, a játékosok igen nagy terhelést kapnak – nyilatkozta a Videotont irányító Bernard Casoni a vidi.hu-nak. – Példának okáért a mérkőzés délelőttjén is edzésen vettek részt. Volt időszak, amikor jól játszottunk, és volt olyan is, amikor kevésbé ment a játék. Összességében elégedett vagyok a játékosokkal, különös tekintettel a fiatalokra, akik jól szálltak be a mérkőzésbe.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
WOLFSBERGER AC (osztrák)–VIDEOTON 2–1 (1–0)

Dietersdorf, Waldstadion
VIDEOTON: Danilovics (Gábor, 65.) – Heffler (Szolnoki, 65.), Vinícius (Juhász, 65.), Luijckx (Lang, 65.), Maréval (Fejes, a szünetben) – Trebotic (Simon, 65.), Kocsis (Pátkai, a szünetben) – Gyurcsó (Sejben, a szünetben), Kovács, Oliveira (Havasi, 65.) – Feczesin (Ivanovszki, a szünetben)
A Videoton gólszerzője: Feczesin (37.)

A Puskás Akadémia második nyári felkészülési mérkőzésén is betalált Tischler Patrik. A csatár góljával a PAFC 1–1-es döntetlent játszott a macedón Skendija ellen a szlovéniai Stojnciban.

A 13. percben Tischler Patrik szerzett vezetést tizenegyesből, miután Pauljevicset jól láthatóan felborították a tizenhatoson belül. A második játékrészre Robert Jarni vezetőedző – a korábbi meccshez hasonlóan – erősen megfiatalított csapatot küldött a pályára.

PAFC az 52. percig tudta megőrizni az előnyt, akkor a macedón bronzérmes egyenlített. A találkozó hátralévő részében mind a két csapatnak megvoltak a lehetőségeik, de a lefújásig nem született több gól.

„Egy jóval erősebb csapattal szemben léptünk pályára, mint vasárnap. Szemmel látható volt, hogy fáradtan mozgott a csapat, nehezek voltak a lábak. Furcsa lett volna, ha nem így van, hiszen mi nem erre találkozóra készültünk, hanem a nyári alapozó programunkat végezzük. Elég hullámzó volt a teljesítményünk, de sok jó megmozdulást láttam, egyes periódusokban kifejezetten szervezetten futballoztunk. Az eredmény másodlagos, az a lényeg, hogy ez a kilencven perc is jól szolgálta a felkészülésünket” – értékelt Robert Jarni a puskasakademia.hu-nak.

Puskás Akadémia–Skendija (macedón) 1–1(1–0)
Stojnci (Szlovénia)
A PAFC gólszerzője:Tischler

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTONNÁL

Érkezők: Lang Ádám, Pátkai Máté (mindketten Győri ETO)
Kölcsönbe érkezők: Braniszlav Danilovics (szerb, PAFC)

Kölcsönből visszatérők:Hudák Martin (PAFC, ?),Kleinheisler László (PAFC), Papp Máté (Dunaújváros, ?), Szekeres Adrián (Dunaújváros), Tar Zsolt (PAFC, ?), Tóth Balázs (PAFC, ?), Tomás Tujvel (szlovák, Kecskeméti TE), Zsótér Donát (PAFC, ?)

Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Koltai Tamás (Győri ETO), Rydell Poepon (holland, Valenciennes – Franciaország), Rudolf Gergely (Győri ETO, szabadon igazolható)

Távozók: Juan Calatayud (spanyol, szabadon igazolható), Horváth Tamás (Puskás Akadémia), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa – Lengyelország), Sándor György (szabadon igazolható, érdeklődnek iránt: PAFC), Stopira (zöld-foki-szigeteki, szabadon igazolható; érdeklődnek iránta: Hajduk Split – Horvátország)

Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Barcsay Márk (PAFC, ?)

Távozhatnak: Álvaro Brachi (spanyol), Szofian Sakla (marokkói), Juhász Roland (érdeklődnek iránta: külföld), Tóth Balázs (PAFC-kölcsön után lejár a szerződése), Tomás Tujvel (szlovák)

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PUSKÁS AKADÉMIA FC-NÉL

Érkezők: Marko Dinjar (horvát, Győri ETO, szabadon igazolhatóként), Fodor Ferenc (Nyíregyháza), Branko Pauljevics (szerb, Pécsi MFC, szabadon igazolhatóként), Pekár László (Nyíregyháza), Pogacsics Krisztián (Győri ETO, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: Horváth Tamás (Videoton)

Kölcsönből visszatérők: Barcsay Márk (Videoton, ?), Gajdos Zsolt (Csákvár, ?), Károly Bálint (ZTE, ?), Molnár Tibor (Csákvár, ?), Tóth László (Balmazújváros, ?), Vachtler Csaba (Balmazújváros, ?)

Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek:Márkvárt Dávid (PMFC), Rudolf Gergely (Győri ETO), Sándor György (Videoton, szabadon igazolható), Vida Máté (Vasas)

Távozók: Szakály Dénes (Paks), Szélesi Zoltán (szabadon igazolható)

Kölcsönbe távozók: Braniszlav Danilovics (szerb, Videoton)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Harsányi Zoltán (Mezőkövesd, ?), Hudák Martin (Videoton), Kleinheisler László (Videoton), Tar Zsolt (Videoton, ?), Tóth Balázs (Videoton, ?), Zsótér Donát (Videoton, ?)

Távozhatnak:
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik