Videoton: a klub bejelentette a válogatott védő szerződtetését

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.24. 17:47
null
Lang Ádám szerződtetését a hivatalos oldalán jelentette be a klub (Fotó: vidi.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton a hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződtette a válogatott középhátvédet, Lang Ádámot. A játékos már a múlt héten elmondta a Nemzeti Sportnak, hogy szóban megállapodott a székesfehérváriakkal, most pedig a bejelentésre is sor került.

Lang Ádám 1993. január 17-én született Veszprémben, ott is kezdett el focizni, két évvel ezelőtt igazolt az ETO-hoz, ahol három szezon alatt 57 bajnokit játszott. A magyar válogatottban 2014 májusában, a dánok elleni felkészülési mérkőzésen mutatkozott be, amit azóta négy fellépés követett a nemzeti csapatban. A Győrrel 2013-ban bajnoki címet és Szuperkupát nyert.

„Voltak megkereséseim más csapatoktól is, de mindent mérlegelve a Vidi ajánlata volt a legjobb – mondta Lang Ádám a vidi.hu-nak. – A Vidi nagy klub, amely nagy célokért küzd, és amelyikben szem előtt vagyok a válogatott szempontjából is. Ehhez persze először is stabilan kell játszanom, ami nem lesz könnyű, hiszen kitűnő belső védők szerepelnek a Vidiben, de sohasem féltem a munkától, edzéseken és meccseken is mindig a maximumot nyújtom.”

„Új vezetőedzővel kezdtük a szezont, minden játékos tiszta lappal indult. Mindent megteszek, hogy a kezdőbe kerüljek. Több játékost ismerek a válogatottból, ez is segítette a beilleszkedésemet, de amúgy is társasági embernek tartom magam, és az a tapasztalatom az elmúlt néhány nap alapján, hogy egy roppant befogadó közegbe csöppentem.”

"Fiatal kora ellenére rutinos játékos Lang Ádám, aki a klubcsapatában és a válogatottban is kiegyensúlyozott játékot mutatott, legutóbb épp Juhász Roland oldalán a finnek elleni Eb-selejtezőn – mondta Burcsa Győző klubigazgató a klub honlapjának. – A klub hosszú távú koncepciójába illeszkedik. Szerettük volna megszerezni, örülök, hogy sikerült.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik