Felkészülés: a Puskás Akadémia kikapott a Baseltől

Vágólapra másolva!
2019.01.17. 18:50
A Puskás Akadémia 2–1-es vereséget szenvedett a svájci FC Baseltől a marbellai edzőtáborban.

Mint az a pfla.hu-n olvasható, a mérkőzés elején egy Van Wolfswinkel-lesgól jelezte, hogy az Európa-ligás FC Basel nem veszi félvállról a találkozót. Nem sokkal később a vezetést is megszerezték a helvétek: Braniszlav Danilovicsot szerelték a tizenhatoson belül, a belül érkező Albian Ajeti pedig a kapuba gurított (1–0).a pfla.hu-n olvasható, a mérkőzés elején egy Van Wolfswinkel-lesgól jelezte, hogy az Európa-ligás FC Basel nem veszi félvállról a találkozót. Nem sokkal később a vezetést is megszerezték a helvétek: Braniszlav Danilovicsot szerelték a tizenhatoson belül, a belül érkező Albian Ajeti pedig a kapuba gurított (1–0).

A első félidőben a svájciak akarata érvényesült.

A második játékrészben aztán már a PAFC-nak is adódtak lehetőségei, előbb Liridon Latifi beadása után Kiss Tamás lövését védte a kapus, majd egy betörés végén Benedik Mioc lőtt a bázeliek kapuja mellé. A legnagyobb helyzetet Bacsana Arabuli hagyta ki, aki Osváth Attila beadása után fejelt a kapu mellé.

Az eredmény a 87. percben módosult, ekkor a svájci válogatott Fabian Frei volt eredményes jobb oldali támadás végén (2–0). A magyarok a hajrában szépíteni tudtak, kialakítva a 2–1-es végeredményt.

NB I-ES CSAPAT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE
PUSKÁS AKADÉMIA–FC BASEL (svájci) 1–2
(0–1)
Marbella
PUSKÁS:
Danilovics – Szolnoki (Osváth), Heris (Bokros Sz.), Poór (Hadzsiev), Nagy Zs. – Latifi, Mioc, Balogh B. – Radó (Tamás N.), Kiss T. (Komáromi Gy.) – Knezevic (Arabuli)
G: Latifi, ill. Ajeti, F. Frei

A PUSKÁS AKADÉMIA FC TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete:január 4., péntek
Edzőtábor: január 12-től, Sotogrande (Spanyolország)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 17.: Puskás Akadémia–FC Basel (svájci) 1–2 (Latifi)
Január 20., 16.00: Puskás Akadémia–CSZKA Szófia (bolgár)
Január 22., 16.00: Puskás Akadémia–FC Lausanne (svájci)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik