Felkészülés: a próbajátékos betalált, félpályás gólt kapott a Haladás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.07. 19:51
null
Király Gábor nullára lehozta az első félidőt, még büntetőt is hárított (Fotó: vaol.hu/Unger Tamás)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás felkészülési mérkőzésen hazai pályán 3–1-re kikapott a másodosztályú Zalaegerszegtől. A szombathelyi csapat gólját a legutóbb a Lombard Pápában szereplő Szasa Popin szerezte, aki próbajátékon vesz részt az élvonalbeli együttesnél.

Tizennyolc év után Király Gábor ismét a Rohonci úton védett, mellette az új szerzemények közül Bosnjak Predrag, Gosztonyi András és a belga testvérpár, Stef és Thomas Wils is a Haladás kezdőcsapatában kapott helyet az NB II-ben érdekelt Zalaegerszeg elleni előkészületi találkozón.

A haladas.hu beszámolója szerint az első félidőben a szombathelyi csapat birtokolta többet a labdát, de a kapura a vendégek voltak veszélyesebbek, gól azonban nem született. Még tizenegyesből sem, hiszen Babati Benjamin kísérletét Király hárította.

A szünetben sort cserélt Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője, aki pályára küldte Szasa Popint, a Lombard Pápa korábbi csatárát is. A 202 centiméter magas szerb center próbajátékra érkezett a szombathelyiekhez.

A zalaiak a második játékrész első tizenöt percében Szegleti Gergely és Horváth Roland találataival kétgólos előnyre tettek szert, majd Popin tizenhárom méteres löketével szépítettek a hazaiak. A gól után azonban Szöllősi Ferenc a középkezdésből átívelte Gyűrű Lászlót, a Haladás szünetben beálló kapusát, ezzel kialakította a 3–1-es végeredményt. Ilyen gólt ritkán látni – írja a szombathelyiek hivatalos honlapja.

A Haladás továbbra is nyeretlen a felkészülési időszakban.

„Az első félidőben jó volt a szárnyjátékunk, többször is kijátszottuk a labdát a szélekre, viszont a pontos beadások elmaradtak. Nem mentségként mondom, de délelőtt is edzettünk. A szünet után is sokat dolgoztak a játékosaim, ám az egyéni hibák megpecsételték a sorsunkat. Pedig nem tapasztalatlan együttes lépett pályára ekkor sem, hét labdarúgó is élvonalbeli múlttal rendelkezik közülük. A csapat tartását mutatja, hogy nulla kettő után is felálltunk, mentünk előre, de aztán kaptunk egy olyan gólt, amilyet legutóbb Pelé rúgott. Bosszantó, hogy a felkészülési meccseken eddig csak két gólt szereztünk, de ezt a sok munkára fogom. Fásult a csapat, ám ebben az időszakban így van rendjén. A folytatásban azonban már többet szeretnék látni a fiúktól. Az utolsó két előkészületi meccsen már nem sokat cserélek” – mondta Mészöly Géza a haladas.hu-nak, majd kitért a próbajátékon szereplő és a ZTE ellen gólt szerző Szasa Popin teljesítményére is.

„Ma délelőtt edzett velünk először, kellemetlen stílusú csatár, nem csak a gólja miatt voltam elégedett vele. Magam is védő voltam, sosem szerettem az ilyen erőszakos játékosok ellen játszani. A héten velünk készül, a hét végéig eldől, marad vagy megy” – tette hozzá a Haladás vezetőedzője.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Haladás–Zalaegerszeg 1–3
(0–0)
Szombathely, 600
néző. V: Kovács G.
HALADÁS. 1. félidő:
Király – Angyal, Jagodics M., S. Wils, Bosnjak – Török, Iszlai – Gosztonyi, T. Wils, Martinez – Radó. 2. félidő: Gyűrű – Schimmer, Czingráber, Devecseri, Jánvári – Gaál B., Nagy P. – Batarelo, Németh M., Tihanyi (Medgyes) – Popin
ZTE:
Kovács D. (Szappanos) – Simonfalvi (Pajor), Króner (Tóth B.), Fodor M., Bedi (Bíró) – Nagy T. (Horváth P.), Szakály A. (Murai), Koller K. (Szöllősi), Babati (Szegleti) – Városi (Bailo), Daru (Horváth R.)
Gólszerző:
Popin, ill. Szegleti, Horváth R., Szöllősi

A mérkőzés góljai

A HALADÁS NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Felkészülés kezdete: június 17.
TERVEZETT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 26., Birkfeld: Mattersburg (osztrák)–Haladás 3–1 (Halmosi)
Június 28., Tarcsafürdő/Bad Tatzmannsdorf: Haladás–Tyerek Groznij (orosz) 0–7
Július 4., Szombathely, Király-kupa (2x30 perces meccsek)
Haladás–DVTK 0–0 – tizenegyesekkel 5–4
Haladás–Vasas 0–1
Július 7.: Haladás–ZTE 1–3 (Popin)
Július 10., 18.00: Oberwart (Felsőőr; osztrák III.)–Haladás
Július 11., 10.00: Haladás–Mezőkövesd
NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL

Érkezők: Raffaele Alcibiade (olasz, Bp. Honvéd, kölcsön után végleg), Ante Batarelo (horvát, Balmazújváros, szabadon igazolható), Bosnjak Predrag (szerb-magyar, FTC, legutóbb kölcsönben Nyíregyháza), Gosztonyi András (DVTK, szabadon igazolhatóként), Király Gábor (Fulham – Anglia, szabadon igazolhatóként), Stef Wils (belga, Cercle Bruges – Belgium), Thomas Wils (belga, Lierse – Belgium)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Farkas Márk (Kisvárda, ?), Hanzl Máté (Siófok, ?), Andrij Jefremov (ukrán, OFC Gabcíkovo, Bős – Szlovákia), Kulcsár Kornél (Mezőkövesd), Medgyes Zoltán (Mezőkövesd), Nagy Olivér (Ceahlaul Piatra Neamt – Románia), Varga Gábor (Ajka, ?)

Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Pavel Fort (cseh, 1. FK Príbram – Csehország, szabadon igazolható), Szasa Popin (szerb, Lombard Pápa, szabadon igazolható)

Távozók: Arnaud Bühler (svájci, Lausanne – Svájc), Andrij Jefremov (ukrán, szabadon igazolható), Kulcsár Kornél (szabadon igazolható), Nagy Olivér (szabadon igazolható)

Kölcsönbe távozók: Hegedűs János (Budaörs), Zsirai Martin (ajkai kölcsön után ismét Ajka)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Laurentiu Branescu (román, Juventus – a Juventus és a Virtus Lanciano közös tulajdona – Olaszország, onnan Omonia Nicosia – Ciprus, kölcsönbe)

Távozhatnak: Andrea Mancini (olasz, szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: DC United – Egyesült Államok, Maceratese – Olaszország, Nova Gorica – Szlovénia), Leandro Martínez (olasz-argentin), Tommaso Rocchi (olasz, szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: Nova Gorica – Szlovénia), Radó András
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik