Felkészülés: a Haladás tizenegyesekkel bukta el a 3. helyet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.31. 13:25
null
Iszlai gólja kevés volt a harmadik helyhez (Fotó: haladas.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás 1–1-es rendes játékidőt követően tizenegyesekkel 4–1-re kikapott a horvát Inter Zapresictől a medulini Arena-kupa bronzmérkőzésén.

A Haladás hivatalos oldalának beszámolója szerint jó iramú mérkőzésen, a több helyzetet kidolgozó magyar csapat győzelmet érdemelt volna, ennek ellenére elbukta a medulini Arena-kupa harmadik helyéért rendezett összecsapást.

A kezdeti tapogatózó játék után a hetedik percben megszerezte a vezetést a tízcsapatos horvát elsőosztály hetedik helyén tanyázó Zapresic. Siljic tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, majd 12 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (0–1). Fokozatosan belelendült a Haladás, Calvante kétszer is megkeverte a horvátok jobb oldalát, de lövéseit védte a horvátok kapusa. A 34. percben egy szép Calvente, Halmosi, Bosnjak, Rácz összjáték után utóbbi 14 méterről, nagy helyzetből a kapus kezébe lőtt.

Szünet után Schimmer nyolc méteres, nagy helyzetből leadott próbálkozását hárította bravúrral Covic, aztán Lévay védett nagyot, amikor az egyedül kilépő Polizzi lövését fogta meg. A hajrában beszorította ellenfelét a vasi csapat. A 77. percben Gajdos 20 méteres lövése ment kevéssel a kapu mellé. A 79. percben Tóth Mátét rúgták fel a tizenhatoson belül a bal oldalon, a büntetőt Iszlai a jobb felső sarokba emelte (1–1). Az utolsó perceket is megnyomták a vasiak, de csak kisebb helyzetekig jutottak.

Következtek a büntetők, a vasiaknál csak Gajdos talált be, így az Inter Zapresic 4–1-re nyert a tizenegyespárbajban. A Haladás – amely ezzel a mérkőzéssel befejezte medulini edzőtáborozását – a negyedikhelyen végzett az Arena-kupán.

„Az első fél órában több gyengébb teljesítmény is akadt a csapatban, ám ezután lábra álltunk, sokkal stabilabbak, és összeszedettebbek voltunk – értékelte a látottakat Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője a haladas.hu-nak. – A második félidőben a szünetben beszállók miatt is jobb teljesítményt nyújtottunk, kézben tartottuk a meccset – nyomás alatt tartottuk ellenfelünket. Két-három nagy lehetőségünk is akadt, az egyenlítésünk előtt is betalálhattunk volna. Ha hamarabb egyenlítünk, a győzelem is összejöhetett volna a rendes játékidőben. Ez a meccs is megmutatta erényeinket és hibáinkat is. Sajnálom, hogy a tizenegyespárbajt elveszítettük, de a meccs tapasztalatait a jövőben kamatoztathatjuk. Ami Gajdos Zsoltot illeti, jól mozgott a meccseken, de még nem döntöttünk vele kapcsolatban. Amennyiben szerződtetjük is, még egy vérbeli, gólerős támadóra szükségünk van.”

FELKÉSZÜLÉS
MEDULIN, ARENA-KUPA, A 3. HELYÉRT
Haladás–NK Inter Zapresic (horvát) 1–1 (0–1) – 11-esekkel: 1–4
HALADÁS:
Gyurján M. (Lévay, 46.) – Polgár (Schimmer, 46.), Jancsó (Kovács L., 46.), Devecseri, Bosnjak (Hídvégi, 60.) – Jagodics, Iszlai – Rácz (Mészáros, 46.), Calvente, Halmosi (Tóth M., 60.) – Williams.
Gólszerző:
Iszlai (79. – 11-esből)

A HALADÁS TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 6.
Edzőtábor: január 9–14., Rovinj (Horvátország); január 20–31., Medulin (Horvátország)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 17.:SV Mattersburg (Nagymarton, osztrák)–Haladás 2–0
Január 21., Medulin, Arena-kupa: Haladás–Cibalia Vinkovci (horvát) 1–0 (Gajdos)
Január 24., Medulin, Arena-kupa: Haladás–Koper (szlovén) 1–0 (Williams)
Január 27., Medulin, Arena-kupa: Haladás–Lokomotiva Zagreb (horvát) 0–1
Január 31., Medulin, Arena-kupa: Haladás–Inter Zapresic (horvát) 1–1, 11-esekkel: 1–4 (Iszlai)
Február 3., Sopron, 15.00: Haladás–Austria Wien (osztrák)
Február 7.: SV Oberwart (Felsőőr, osztrák IV.)–Haladás (még nincs helyszín)
Február 11., Székesfehérvár vagy Felcsút, 12.00:Videoton–Haladás

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik