Felkészülés: kikapott a Haladás az osztrák sereghajtótól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.17. 18:44
A Haladás 2–0-ra kikapott az osztrák első osztályú Mattersburgtól a két labdarúgócsapat kedd délutáni ausztriai felkészülési mérkőzésén.

Az első felkészülési mérkőzésüket játszó szombathelyiek soraiban hosszú sérülése után pályára lépett a nyáron igazolt spanyol Ezequiel Calvente, akinek a 20. percben Halmosi Péter bal oldali beadását követően volt egy remek lövése, de a hazai kapus védett.Ezequiel Calvente, akinek a 20. percben Halmosi Péter bal oldali beadását követően volt egy remek lövése, de a hazai kapus védett.

Az osztrák csapat egy fejes góllal és egy megpattanó szabadrúgással szerzett kétgólos előnyt az első félidőben. A későbbiekben a magyar csapatból Kovács Lóránt járt a legközelebb a szépítéshez – távoli lövése a lécen csattant az 58. percben.

„Hasznos edzőmeccset vívtunk egy nagyon gyorsan futballozó, agresszív együttes ellen – idézi a haladas.hu Mészöly Géza vezetőedzőt. – Ahhoz képest, hogy ez volt az első meccsünk, mind az első, mind pedig a második félidőben tisztességgel helytálltunk osztrák ellenfelünkkel szemben, felvettük a ritmust. Az ilyen nemzetközi mérkőzésekből lehet igazán sokat tanulni, hogy lássuk, miben kell még javulnunk. Annak különösen örülök, hogy fiataljaink jól szálltak be a meccsbe.”

A nagymartoni csapat – amelyben a magyar légiós, Varga Barnabás a második félidőt töltötte a pályán – az utolsó helyen várja az osztrák bajnokság tavaszi rajtját, a Haladás a hetedik az NB I-ben.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
SV MATTERSBURG (osztrák)–HALADÁS 2–0 (2–0)
Nagymarton (Mattersburg),
akadémia, műfüves pálya, 100 néző. V: Lesar
HALADÁS: Gyurján M. – Polgár, Wils, Jancsó, Bosnjak – Kovács L., Iszlai – Rácz, Calvente, Halmosi – Williams. II. félidő: Gyurján M. (Lévay, 60.) – Schimmer, Kovács L., Jagodics M., Hídvégi – Kiss B., Overgoor – Kiss T. (Kovalovszki, 75.), Tóth M., Dombi – Williams (Szántó, 67.). Vezetőedző: Mészöly Géza.
G: Havlik (21.), Rath (44.)
Forrás: haladas.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik