Felkészülés: kikapott, a harmadik helyért játszik a Haladás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.27. 15:12
null
Az utolsó percben kapott gólt a Haladás (Fotó: <a href="http://www.haladas.hu/hirek/493/a-harmadik-helyert-jatszunk" target="_blank">haladas.hu</a>)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás 1–0-s vereséget szenvedett a horvát Lokomotiva Zagrebtől a medulini Arena-kupa harmadik fordulójában.

A szombathelyiek hivatalos oldalának beszámolója szerint a magyar csapat kezdte jobban a mérkőzést. Az első említésre méltó momentumra a 7. percig kellett várni, amikor a tizenhatoson belüli kezezést nem fújta be a játékvezető, így elmaradt a büntető a Haladás javára. Nem sokkal később a zágrábiak támadójának lövését védte bravúrral Király Gábor, emellett azonban inkább mezőnyjáték folyt az első játékrészben, a kapuk nem forogtak veszélyben.

A szünet után sem tudott egyik a csapat a másik fölé kerekedni, a kapusnak nem akadt sok dolga. A Haladás a hajrában eldönthette volna a mérkőzést, Iszlai Bence azonban a kapu fölé lőtt nagy helyzetben. A rendes játékidő utolsó percében megbosszulta magát a kihagyott ziccer, Ivan Lovric a kimozduló Lévay Gergely mellett a bal sarokba helyezett.

A Haladás biztosan a csoport második helyén végez, hamarosan eldől, hogy ki lesz az ellenfele a kedden 11 órakor kezdődő bronzmérkőzésen.

FELKÉSZÜLÉS
MEDULIN, ARENA-KUPA, 3. FORDULÓ
Haladás–Lokomotiva Zagreb (horvát) 0–1 (0–0)

HALADÁS: Király G. (Lévay, 60.) – Polgár, Jancsó (Kovács L., 68.), Devecseri, Bosnjak – Jagodics, Iszlai – Mészáros K. (Schimmer, 60.), Rácz, Halmosi (Calvente, 60.) – Williams (Tóth M., 68.)

Az A-csoport állása: 1. Lokomotiva Zagreb (5–0) 9 pont, 2. Haladás (2–1) 6 p, 3. Koper (0–3) 0 p, 2 mérkőzés, 4. Cibalia Vinkovci (0–3) 0 p, 2 m

A HALADÁS TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 6.
Edzőtábor: január 9–14., Rovinj (Horvátország); január 20–31., Medulin (Horvátország)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 17.:SV Mattersburg (Nagymarton, osztrák)–Haladás 2–0
Január 21., Medulin, Arena-kupa: Haladás–Cibalia Vinkovci (horvát) 1–0 (Gajdos)
Január 24., Medulin, Arena-kupa: Haladás–Koper (szlovén) 1–0 (Williams)
Január 27., Medulin, Arena-kupa: Haladás–Lokomotiva Zagreb (horvát) 0–1
Február 3., Sopron, 15.00: Haladás–Austria Wien (osztrák)
Február 7.: SV Oberwart (Felsőőr, osztrák IV.)–Haladás (még nincs helyszín)
Február 11., Székesfehérvár vagy Felcsút, 12.00:Videoton–Haladás

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik