Fehérvár: egy játékos koronavírusos, Márton Gábor sem utazik

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.09.15. 16:05
null
Egy játékos koronavírusos, Márton Gábor sem utazik el (Fotó: Kurucz Árpád/Magyar Nemzet)
Pozitív lett a Mol Fehérvár FC egyik labdarúgójának koronavírustesztje, Márton Gábor vezetőedző eredménye pedig kétes minősítést kapott a laboratóriumban – közölte a székesfehérvári klub honlapja.

„A hétfői kötelező tesztelések során egy pozitív és egy »kétes« eredmény született, az érintettek járványügyi elkülönítése megtörtént, továbbá az előírásoknak megfelelően értesítettük az illetékes hatóságokat és szervezeteket” – idézi a klub honlapja Kovács Tibor csapatorvost.

A közlemény szerint Márton Gábor eredménye lett kétes, ami miatt az UEFA protokollja szerint újabb tesztre van szükség az esetében, így biztosan nem utazhat el a csapattal a máltai Európa-liga-selejtezőre.

A Fehérvár utazó keretéből mindenki másnak negatív lett a tesztje.

„Az első tesztem orvosi megfogalmazás szerint nem értékelhető eredményt mutatott ki. Ezután tegnap még kétszer ellenőrizték a mintát, mind a kettő negatív lett. Ma újabb mintavételen estem át, ennek még várjuk az eredményét. Sajnos az UEFA vonatkozó rendelkezései miatt kilencvenkilenc százalék az esélye annak, hogy nem tarthatok Máltára a csapattal. Átbeszéltük a stábbal, hogy mi a teendő, mindenki tudja, mi a feladata. Az a legfontosabb, hogy nélkülem is továbbjusson a csapat, amelyet távollétemben Szalai Tamás vezet” – nyilatkozta Márton Gábor.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ

Csütörtök, 19.00: Hibernians FC (máltai)–MOL FEHÉRVÁR FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik