ETO: Mervó Bence ügyében fontos döntés született

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2015.06.19. 15:07
null
Mervó Bence (9) új-zélandi góljai alighanem külföldi szerződést érnek (Fotó: archív)
Az U20-as vb-n holnap már a döntőt rendezik meg, de a legjobb 16 között búcsúzó magyar válogatott támadója, Mervó Bence öt góllal még mindig vezeti a torna góllövőlistáját (holtversenyben az ukrán Viktor Kovalenkóval). Gólerős játékának köszönhetően az ETO támadója iránt növekedett az érdeklődés, így menedzsmentjével fontos döntést hoztak – a külföldi ajánlatok közül fognak választani.

 

A hónap elején, az U20-as vb első két meccsét követően a Mervó Bencét képviselő CMG menedzseriroda részéről még azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a támadó várhatóan távozik az NB III-as ETO-tól, de szó sincs arról, hogy biztosan külföldön folytatná a pályafutását. A helyzet azóta némileg változott.

„Napról napra alakul a kép Mervó Bence jövőjével kapcsolatban – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online kérdésére a játékost képviselő iroda részéről Kövesdi Viktor. – Hét-tíz nap múlva eldőlhet, hol folytatja pályafutását. Annyit mondhatunk, hogy olyan külföldi lehetőségei vannak, amelyek közül egyet várhatóan elfogadunk.”

A játékosügynök hozzátette, különböző szintekről vannak ajánlataik. Értve ez alatt a közepesen erős bajnokságok topcsapatait, vagy éppen olyan topligás lehetőségeket, amelyek esetében Mervó várhatóan több lépcsőben juthatna el az első csapatig.

„Jelenleg kilenc-tíz európai országból kaptunk érdeklődést. Most ott tartunk, hogy szeretnénk minél részletesebben felmérni az érdeklődő klubok szakmai elképzelését, azt, hogy hogyan építenék fel Bence karrierjét, hogyan vélekednek róla az adott klubok edzői. Sok múlhat ugyanis ezeken a részleteken, az a legfontosabb, hogy folyamatos játéklehetőséghez jusson minél magasabb szinten, ez szolgálná legjobban a fejlődését" – fogalmazott Kövesdi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik