ETO: három edzőjelölt; Miriuta szakít a Kolozsvárral

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.22. 08:40
Miriuta Vasile még nem bontotta fel a szerződését a kolozsvári CFR-nél, de a Nemzeti Sportnak elmondta, ma tárgyal a klub elnökével, és várhatóan jövő hétig megegyeznek a szakításról. Romániában a sajtó biztosra veszi, hogy a szakember Győrben folytatja, az ETO-nál azonban három edzőjelöltről beszélnek.

A héten a stiridesport.ro portál arról számolt be, hogy Miriuta Vasile távozik a nehéz anyagi helyzetbe kerülő CFR-től, és amellett, hogy vasárnap a CSMS Iasi ellen ül utoljára a kolozsváriak kispadján, a jövőben a Győri ETO-t irányíthatja. Ez a forgatókönyv már csak azért sem elképzelhetetlen, mert a korábbi kilencszeres magyar válogatott középpályást játékosként nagy tiszteletet vívott ki magának Győrben, edzőként is bizonyított már, ráadásul korábban úgy nyilatkozott, egyszer szívesen lenne az ETO vezetőedzője.

„A pénteki edzést én vezettem, szombaton is lesz még egy gyakorlás, vasárnap pedig következik a Iasi elleni bajnoki mérkőzés – vázolta a CFR programját a Nemzeti Sport megkeresésére Miriuta Vasile. – Szombaton találkozom a klub elnökével, Iuliu Muresannal is, és jó esélyt látok arra, hogy a jövő héten felbontjuk a szerződésemet. Hogy van-e alapja annak, hogy esetleg a Győri ETO vezetőedzője leszek? Maradjunk annyiban, amíg szerződés köt a kolozsvári klubhoz, addig felesleges erről beszélni.”

A hétvégén tehát még nem lesz „hivatalos” a Győri ETO–DVSC-Teva meccsre, ám a 46 éves szakember szinte biztosan távozik Kolozsvárról, és nem lenne meglepetés, ha hamarosan meg is egyezne az edzőt kereső győri vezetőkkel, ez még akkor is igaz, ha az ETO-nál egyelőre három edzőjelöltről beszélnek.

„Ahogy már a hét elején is mondtam, él a bizalom a szakmai stáb iránt, a Debrecen elleni bajnoki meccsen is Fórián Zsolt, Igor Nicsenko és Tokody Tibor irányít a kispadról – mondta a győri edzőkérdésről Szasa Sztevanovics sportigazgató, aki pénteken állampolgársági esküt tett a győri városházán. – Keressük a megoldást a vezetőedző személyére, azonban nem szeretnénk elhamarkodottan dönteni. Három jelölttel tárgyalunk, amint meghozzuk a döntésünket, azonnal beszámolunk róla.”

Mindeközben Romániában már azt is tudni vélik, hogy Miriuta a korábban az Atlético Madridban is megforduló középpályást, a spanyol Aitor Monroyt is hozza magával Győrbe Kolozsvárról.

LABDARÚGÓ NB I, 15. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)Játékvezető
November 21., péntek
19.00 Kecskeméti TE–Újpest FC 2–0Kassai Viktor
November 22., szombat
14.00
MTK Budapest–Diósgyőri VTK (Duna)
Szabó Zsolt
16.00
Dunaújváros PASE–MVM-PaksAndó-Szabó Sándor
16.00Puskás Akadémia FC–Szombathelyi Haladás (Sport1)Németh Ádám
18.00Nyíregyháza Spartacus–Pécsi MFC (Sport1)
Bognár Tamás
20.00Lombard Pápa–Budapest Honvéd (Sport1)Pintér Csaba
November 23., vasárnap
16.30Videoton–Ferencváros (M1)
Farkas Ádám
18.30Győri ETO FC–Debreceni VSC-Teva (Sport2)
Erdős József
A bajnokság állását itt tekintheti meg!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik