Élvezetes meccsen a ZTE egy pontot otthon tartott a Fehérvár ellen

TŐSÉR NORBERT (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)TŐSÉR NORBERT (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.08.15. 18:31
null
Nem bírt egymással Márton Gábor korábbi és jelenlegi csapata (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó NB I nyitó fordulójában a Zalaegerszeg fordulatos találkozón 3–3-ra végzett a vendég Mol Fehérvárral. A meccset a zalaiak kezdték jobban, az első félidőben kétszer is vezettek, a szünet után azonban Nikolics második találatával már a Fehérvárnál volt az előny. A zalaiak azonban nem adták fel, és a duplázó Babati tizenegyesével kiegyenlítettek, egy pontot elvéve az előző bajnokság ezüstérmesétől.

 

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ

Zalaegerszeg–Mol Fehérvár FC
3–3 (Babati 2., 74. – a másodikat 11-esből, Szépe 16., ill. Evandro 10., Nikolics 43., 60. – a másodikat 11-esből)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 4375 néző. Vezette: Bogár

PERCRŐL PERCRE TUDÓSÍTÁS ITT!

Hét héttel korábban, az előző idény utolsó fordulójában a ZTE FC ugyancsak a Mol Fehérvárt fogadta, s bár a győzelem elmaradt (1–1), a szurkolók fantasztikus hangulatot teremtettek a ZTE Arénában, miután a hosszú és megterhelő tavaszi hajrával a kék-fehérek meghosszabbították élvonalbeli tagságukat. A hazaiak a 83. percben egyenlítettek, sőt Babati Benjámin kezdőkörből elért gólját néhány nappal később az MLSZ által szervezett RangAdó díjátadó gálán az év legszebb találatának választották meg, a mérkőzés végén pedig a tiszteletkör megtétele közben az elismerő tapsból bőségesen kijutott Márton Gábor vezetőedzőnek is, akinek irányításával a ZTE februártól az idény végéig 64 százalékos teljesítményt nyújtva a tizenegyedikről fellépett a hetedik helyre.

A két csapat szombat kora este a 2020–2021-es idény első fordulójában is összecsapott Zalaegerszegen, csakhogy Márton Gábor időközben az ellenfélhez szerződött, a szakmai stábból Victor Moore erőnléti edző, valamint Takács Lajos technikai vezető követte, a keretből pedig a védő Bolla Bendegúz. A sikeres tavaszi teljesítményt a hazai szurkolók nem felejtették el, a mérkőzés előtt megtapsolták a Mol Fehérvár vezetőedzőjét.

Alig két perccel később azonban már senkit sem érdekelt az ellenfél, mivel – a macedón válogatott Viszar Muszliu hibáját kihasználva – Babati Benjámin megszerezte a vezetést a hazaiaknak. Boér Gábor, a ZTE FC nyáron kinevezett, 37 esztendős vezetőedzője egyébiránt ezzel a bajnokival mutatkozott be az élvonalban – jobb kezdésről nem is álmodhatott volna. Öröme aztán kilenc perccel később némileg lelohadt, mert az Európa-liga-induló Mol Fehérvár egyenlített. A tényekhez tartozik, hogy a nyáron szerződtetett Evandro da Silva gólját ugyancsak hiba előzte meg, mert az öt és felesnél Szépe Jánosról felszabadítás helyett éppen a brazil légiós elé pattant a labda. A mérkőzés elején tapasztalható eseménycunami korántsem ért véget, mert a 16. percben a ZTE szlovákiai védője javította hibáját, s fejjel ismét vezetést szerzett a kék-fehéreknek. Ugyanakkor ezúttal sem lehetett nem észrevenni a fehérvári védelem zavarodottságát, mivel Gergényi Bence bal oldali bedobását követően húsz métert szállt a labda, de három fehérvári védő is Szépe mögött helyezkedett.

A Mol Fehérvár próbálkozott ugyan, de a támadások sebességével Márton Gábor sem volt elégedett, elégedetlenségében rendre csóválta a fejét. Aztán az első félidő hajrájában – jogos – tizenegyeshez jutottak a vendégek, mert a bal szélen a büntetőterületre befutó Funsho Bamgboyét a szerb Alekszandar Tanaszin buktatta – Nikolics Nemanja pedig egyenlített (2–2).

A második játékrész elején Szépe sprint közben megsérült, így a vendégek gólszerzési lehetőséghez jutottak, de Funsho Bamgboye a tizenhatoson belül járva a kapu fölé bombázta a labdát. Nem hibázott azonban a 60. percben Nikolics, aki mesterien csavarta a labdát a bal felső sarokba, majd azzal a lendülettel át is adta a csapatkapitányi karszalagot Stopirának, mivel cserével elhagyta a pályát. A Mol Fehérvár a mérkőzésnek ebben a szakaszában lényegesen gyorsabban futballozott, a vezetés megszerzése után azonban visszahúzódott, de a ZTE nem ezért egyenlített, hanem mert a játékvezető – a lelátóról nézve: tévesen – újabb büntetőt ítélt, s Babati sem hibázott.

A védelmi hibáktól eltekintve kijelenthető, hogy a két csapat színvonalas, mozgalmas bajnokival kezdte az idényt, a második félidőben nyújtott teljesítményüket látva talán a vendégek lehetnek elégedetlenek. 3–3

Minimum ilyen formát kell mutatnom a válogatotthoz – Nikolics Nemanja

PERCRŐL PERCRE TUDÓSÍTÁS ITT!

NB I, 2020–2021, 1. FORDULÓ
AUGUSZTUS 14., PÉNTEKHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
MTK–Ferencváros 1–1
Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionSolymosi Péter
4445
AUGUSZTUS 15., SZOMBAT
Paks–Újpest 1–2Paks, Városi Stadion Farkas Ádám
3870
ZTE–Mol Fehérvár 3–3
Zalaegerszeg, ZTE ArénaBogár Gergő 4375
AUGUSZTUS 16., VASÁRNAP
16.55: DVTK–Mezőkövesd (Tv: M4 Sport) Miskolc, DVTK StadionBerke Balázs
19.00: Puskás Akadémia–Bp. Honvéd (Tv: M4 Sport)Felcsút, Pancho Aréna
Antal Péter
AUGUSZTUS 17., HÉTFŐ
19.00: Budafok–Kisvárda (Tv: M4 Sport)Budapest, Budafoki MTE Sporttelep
AZ ÁLLÁS
1. Újpest FC 1 1 2–1 +1 3
2. Zalaegerszegi TE 1 1 3–3 0 1
2. Mol Fehérvár 1 1 3–3 0 1
4. MTK Budapest 1 1 1–1 0 1
4. Ferencvárosi TC 1 1 1–1 0 1
6. Puskás Akadémia 0 0–0 0 0
6. Mezőkövesd 0 0–0 0 0
6. Kisvárda 0 0–0 0 0
6. Diósgyőri VTK 0 0–0 0 0
6. Budapest Honvéd 0 0–0 0 0
6. Budafoki MTE 0 0–0 0 0
12. Paksi FC 1 1 1–2 –1 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik