Egyelőre patthelyzet Fradi-ügyben, de a vezérigazgató távozott

Vágólapra másolva!
2011.02.17. 12:40
null
Alexander Gerstl megérkezett a közgyűlésre, majd távozott a klubtól (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Lezajlott a ferencvárosi labdarúgócsapatot működtető FTC Zrt. rendkívüli közgyűlése, amelyen nem vett részt Kevin McCabe tulajdonos, ott volt viszont Alexander Gerstl vezérigazgató. A társaságban öt százalékos tulajdonrészt birtokló Ferencvárosi Torna Clubot a zöld-fehérek elnökségéből az zrt. igazgató tanácsába delegált Kubatov Gábor képviselte.

A közgyűlésen a tulajdonos végelszámolást javasolt a cég számára (a végelszámolás a társaság olyan jogutód nélküli megszüntetésének módja, amelyre akkor van lehetőség, amikor a társaság nem fizetésképtelen, tartozásait hitelezői felé rendezni tudja).

A TÁVOZÓ KEVIN MCCABE AZ ELMÚLT KÉT HÉTBEN HÁROM BEFEKTETŐJELÖLTTEL TÁRGYALT
„Az elmúlt két hétben három befektetőcsoport képviselőivel is tárgyaltunk, akik segítettek volna vagy tulajdonrészt vásároltak volna ebben a híres és büszke klubban. Sajnos nem volt lehetséges megfelelő tranzakció végrehajtása" – írta az ftc.hu-hoz eljuttatott közleményben McCabe.
Bővebben itt olvashatja el McCabe álláspontját a történtekkel kapcsolatban!

Ebbe viszont a ferencvárosi egyesület nem egyezett bele, Kubatov Gábor felvetette, hogy meg kellene vizsgálni az egyesület milyen módon szerezhetné vissza a tulajdonjogot. Az elnökségi tag kikötötte: a tárgyalások feltétele az, hogy amíg nem rendeződik a tulajdoni helyzet, addig a zrt. tulajdonosa finanszírozza a labdarúgócsapat működését.

A közgyűlésen nem vett részt Berki Krisztián, és az is eldőlt, hogy a korábban a köztudatba bedobott IF Zrt. sincs már képben.

A közgyűlésen megjelent viszont a TM-Line Felszámoló és Gazdasági Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója, Somogyi Ferenc, aki cáfolta a Magyar Hírlap mai számában megjelenteket, mely szerint tulajdonosjelöltként jöttek a közgyűlésre.

A cég képviselői az első napirendi pontra kaptak meghívást, amely az FTC Zrt. gazdasági helyzetéről volt hivatott beszámolni. Somogyi ezek után távozott, mert okafogyottá vált az ottléte, hiszen nem célja tulajdonrész szerzése a társaságban.

A közgyűlésén lemondott tisztségéről a ferencvárosi labdarúgócsapatot működtető FTC Zrt. vezérigazgatója, Alexander Gerstl.

Gerstl indoklásul előadta, hogy nem ért egyet a többségi tulajdonos finanszírozás beszüntetésére vonatkozó döntésével, valamint a közgyűlésen történtekkel, és nem látja biztosítottnak az FTC Zrt. további működtetését és jövőjét.

GERSTL BEJELENTI LEMONDÁSÁT
DÉTÁRI LAJOS A FRADIRÓL

A LABDARÚGÓ ZRT. KÖZLEMÉNYE
A Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. 2011. február 17.-ei közgyűlésén a részvénytulajdonosok nem jutottak döntésre a Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. további sorsát illetően.

A közgyűlésen Kevin McCabe úr képviselői a Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. végelszámolását javasolták, mivel a Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. fő tulajdonosának, Kevin McCabe úrnak, illetve az ő tulajdonában lévő vállaltoknak nem áll módjukban a Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. további finanszírozása. Kevin McCabe úr 2008. április 9.-től kezdődően biztosított teljes körű finanszírozást a Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. részére, az általa vállalt határidőt - 2010 nyarát - több mint fél évvel meghaladó időtartamig.

Miután a Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. az általa befizetett ÁFÁ-t több mint másfél éve nem kapja vissza az adóhatóságtól és a több százmillió forint visszatartására érdemi magyarázatot nem kapott, valamint azok a tények, hogy a szponzorok és a marketingcégek elfordultak a Zrt.-től, részben a már vállalt kötelezettségeiket sem teljesítve, McCabe úr részéről ellehetetlenítette finanszírozás további fenntartását.

Az elmúlt év folyamán számos kísérlet történt arra, hogy a Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. részvényesei közé, illetve a Zrt. finanszírozásába, a sport és befektetői piacon szerepet játszó magyar társaságokat vonjon be. Ezek a kísérletek legtöbbször érdektelenség vagy tőkehiány miatt sorra kudarcot vallottak.

McCabe úr továbbra is fenntartja korábbi ígéretét és szándékát, hogy a Fradi labdarúgást és annak tulajdonát névleges összegért olyan magyar kézbe adja vissza, hogy azt továbbra is a magyar futball sport dicsőségét őrizze és öregbítse.

A Kevin McCabe által a Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. végelszámolására tett javaslatát a vétójoggal rendelkező Ferencvárosi Torna Club nem szavazta meg. A közgyűlésen Alexander Gerstl igazgató azonnali hatállyal lemondott igazgatói tisztségéről. Indoklásul előadta, hogy nem ért egyet a többségi tulajdonos finanszírozás beszüntetésére vonatkozó döntésével valamint a közgyűlésen történtekkel, és mivel nem látta biztosítottnak a Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. további működtetését és jövőjét.

A Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. további működéséről a tulajdonosok a későbbiekben összehívandó közgyűlésen döntenek.

2011. február 17.

FTC Labdarúgó Zrt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik