FTC: McCabe az elmúlt két hétben három befektetőjelölttel tárgyalt

Vágólapra másolva!
2011.02.17. 17:37
Címkék
Kevin McCabe, a ferencvárosi labdarúgócsapatot működtető FTC Zrt. többségi tulajdonosa angol nyelvű közleményében fejezte ki sajnálatát amiatt, hogy nem tudott megfelelő befektetőjelöltet találni a klub számára. A zrt. rendkívüli közgyűlésén McCabe nem vett részt, Alexander Gerstl vezérigazgató lemondott, az angol tulajdonos nem tudja tovább finanszírozni a Fradit.

„Az elmúlt két hétben három befektetőcsoport képviselőivel is tárgyaltunk, akik segítettek volna vagy tulajdonrészt vásároltak volna ebben a híres és büszke klubban. Sajnos nem volt lehetséges megfelelő tranzakció végrehajtása” – írta az ftc.hu-hoz eljuttatott közleményben McCabe.ftc.hu-hoz eljuttatott közleményben McCabe.

„Kérünk mindenkit, hogy tartsa észben: tulajdonosként készek voltunk átadni a Fradi többségi tulajdonrészét egy megfelelő, »fit and proper« [nagyjából: feddhetetlen] befektetőnek, hiszen bevallott célunk volt, hogy visszaadjuk a klubot a magyar embereknek. Így meglepetten tapasztaltuk, hogy egy sem akadt. Emlékezzenek arra is, hogy csoportunk három éven keresztül teljes egészében finanszírozta a Fradit (…) A legutóbbi négy-öt hónapban kitartóan kutattunk új tulajdonosok után.”

McCabe a klub működtetését és a befektetőkeresést Somogyi Ferencre, a TM-Line Felszámoló és Gazdasági Tanácsadó Zrt. vezérigazgatójára bízza. Prukner László és a szakmai stáb a helyén marad, s folytatja munkáját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik