DVTK: távozott a válogatott védő, szünetelteti a pályafutását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.13. 17:56
null
Lázár Pál családi okok miatt fél évig szünetelteti a pályafutását (Fotó: dvtk.eu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK közös megegyezéssel szerződést bontott Lázár Pállal, aki családi okok miatt a következő fél évben szünetelteti a pályafutását – adta hírül a klub hivatalos honlapja.

 

A szerződés felbontását a 28 esztendős futballista kezdeményezte, amelyhez a miskolci klub hozzájárult. Lázár Pál a következő fél évben szünetelteti a pályafutását, a folytatásról ezt követően hoz döntést.

A hatszoros magyar válogatott védő 2016 nyarán érkezett a DVTK-hoz, az ősszel 12 NB I-es mérkőzésen lépett pályára.

„Családi okok miatt úgy döntöttem, hogy szüneteltetem a pályafutásomat. Hogy mennyi időre, egyelőre nem tudom. A következő fél évben biztosan nem lépek pályára. Arra kértem a DVTK vezetőségét, hogy közös megegyezéssel bontsuk fel a szerződésemet, ebben a klubvezetés partner volt, ezt ezúton is köszönöm. További sok sikert kívánok a Diósgyőrnek!” – mondta Lázár Pál.

A DVTK szombaton két mérkőzéssel megkezdi a felkészülési meccsek sorát: Horváth Ferenc két részre osztja csapatát, amely 11 és 13 órától is összecsap a szlovák élvonalbeli MFK Zemplín Michalovcéval.

Az FC Botosani-tól szinte biztosan távozó Fülöp István már egy hete Diósgyőrben edz, de engedély hiányában szombaton nem léphet pályára. Novothny Soma sérülés, Nemes Milán betegség, míg Ternován Patrik műtét utáni rehabilitáció miatt hagyja ki a meccseket.

„Velünk tart négy tehetséges fiatal a DVTK utánpótlásából. Szabó II Balázs már az élvonalban is bemutatkozott, rajta kívül a 19 éves balhátvéd, Lőrincz Patrik, a 18 és fél éves középső védő, Fazekas Máté, és a 18 és fél éves belső középpályás Szalóczy Dávid tagja az utazó keretnek” – árulta el Horváth Ferenc vezetőedző.

A két mérkőzést Abaújszántón rendezik, ahol – az ország számos pontjához hasonlóan – nagy mennyiségű hó esett pénteken, azonban a vendéglátók nekiláttak a takarításnak, így amennyiben szombat délelőtt nem zúdul le számottevő csapadék, nem lesz akadálya a találkozóknak.


TÉLI
JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL

Érkezők: Busai Attila (Ferencváros)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Fülöp István (romániai, FC Botosani – Románia), Pekár László (Puskás Akadémia FC), Simon Ádám (Videoton), Szarka Ákos (szlovákiai, FC DAC 1904 – Szlovákia)
Távozók: Bognár István (Ferencváros), Lázár Pál (kérésére felbontották a szerződését), Nikházi Márk (MTK Budapest)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Bacsa Patrik (Puskás Akadémia FC), Elek Ákos

A DVTK TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 4.
Edzőtábor: január 23. – február 1., Spanyolország (várhatóan három-négy meccs lesz)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 14., Abaújszántó, 11.00:DVTK–Zemplín Michalovce (Nagymihály, szlovákiai)
Január 14., Abaújszántó, 13.00:DVTK „B”–Zemplín Michalovce „B”
Január 18., 11.00: DVTK–Budaörs
Január 21., 11.00, Balmazújváros: Balmazújváros–DVTK
Február 4., 14.00: DVTK–Rimavska Sobotá (Rimaszombat, szlovák II.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik