DVTK: Fülöp István elköszönt román klubjától

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.12. 14:20
Bár a Diósgyőr labdarúgócsapata még nem jelentette be a játékos szerződtetését, gyakorlatilag biztosnak tekinthető, hogy Fülöp István a román élvonalban szereplő FC Botosani-tól a DVTK-ba igazol.

Fülöp István a román klub engedélyével napok óta a DVTK-val készül, a játékos pedig már el is köszönt az FC Botosani-tól.

„Új kihívás ez nekem, remélem, legalább olyan sikeres leszek itt, mint az FC Botosani-nál – idézi a 26 éves erdélyi magyar csatárt a romaniansoccer.ro. – Előnyt jelent, hogy beszélem a nyelvet, a beilleszkedésben ez nem akadályozhat. Nagyon kedvesen fogadtak az itteniek.”

„Új kihívás ez nekem, remélem, legalább olyan sikeres leszek itt, mint az FC Botosani-nál – idézi a 26 éves erdélyi magyar csatárt a romaniansoccer.ro. – Előnyt jelent, hogy beszélem a nyelvet, a beilleszkedésben ez nem akadályozhat. Nagyon kedvesen fogadtak az itteniek.”

Fülöp jó emlékekkel távozik a botosáni klubtól.

„Karrierem eddigi legszebb éveit töltöttem a Botosani-nál. A vezetők elismertek, a szurkolók imádtak, azonban ilyen a futball. Az FC Botosani mindig a szívem csücske marad. Szorítok neki, hogy elérje a céljait, és újra kijusson az európai kupaporondra.”

A román portál szerint a Diósgyőr 70 ezer eurót fizet a játékosért, akinek további eladásából 15 százalékkal részesülne a Botosani.

„Ha azt nézem, hogy a nyáron lejárt volna a szerződése, szerintem jó üzletet kötöttünk – mondta Cornel Sfaiter, az FC Botosani elnöke. – Nem tudtunk versenyezni a magyar klub ajánlatával, ráadásul ott a magyar szövetségi kapitány szeme előtt lehet. Kettős állampolgár, és jó ugródeszka lehet ez neki, hogy egy nagy európai bajnokságba szerződjön később, vagy akár Lengyelországba, amelynek klubjaival jó kapcsolatot ápolnak a magyar csapatok. Megszolgálta a pénzét nálunk, morális kötelességünk volt elengedni, már csak azért is, mert sokkal előnyösebb szerződést kap új klubjánál.”

Fülöp a Botosani legeredményesebb játékosaként 12 bajnokin hét gólt szerzett az ősszel a román élvonalban, egy ideig vezette is a Liga I góllövőlistáját – az eredeti posztját tekintve bal oldali középpályás pályafutása egyik legjobb idényét produkálja.

A Sáromberkéről, Maros megyéből származó labdarúgó még szeptemberben nyilatkozott a válogatottság kapcsán a Nemzeti Sportnak, azt mondta, szívesen lenne magyar válogatott is, az állampolgárságra vár, de ha a román nemzeti csapatból előbb hívják, akkor román válogatott lesz.


TÉLI
JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL

Érkezők: Busai Attila (Ferencváros)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Fülöp István (romániai, FC Botosani – Románia), Pekár László (Puskás Akadémia FC), Simon Ádám (Videoton), Szarka Ákos (szlovákiai, FC DAC 1904 – Szlovákia)
Távozók: Bognár István (Ferencváros), Nikházi Márk (MTK Budapest)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Bacsa Patrik (Puskás Akadémia FC), Elek Ákos

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik