HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.07.17 14:22 Frissítve: 2018.07.17 14:50

DVTK: Tajti Mátyás Diósgyőrben folytatja – hivatalos

A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK színeiben folytatja pályafutását Tajti Mátyás, az U21-es magyar válogatott középpályása – adta hírül a klub hivatalos honlapja.

HIRDETÉS
Tajti Mátyás visszatért Magyarországra (Fotó: dvtk.eu)

 

A fiatal játékos korábban a Puskás Akadémia és a Barcelona utánpótlás-akadémiáján pallérozódott, legutóbb pedig a spanyol Málaga B-csapatában szerepelt – mutatta be új futballistáját a dvtk.eu.

Utóbbi klubhoz 2016-ban került, az első évben az utánpótlásgárdában szerepelt, majd az előző idényben a Málaga B-csapatával megnyerte a spanyol negyedik vonalban a csoportját.

A futballista ismerős közegbe érkezik, hiszen édesapja, Tajti József a DVTK sportigazgatója, és további kötődés a diósgyőriekhez a vezetőedző, Fernando személye, aki igen jól ismeri őt, hiszen magyarországi feladata előtt éppen a Málaga utánpótlásában dolgozott.

„Rendkívül boldog vagyok, hogy végre itt lehetek, s elkezdhetem a csapattal és Fernandóval a közös munkát – nyilatkozta Tajti Mátyás a dvtk.eu-nak. – Konkrét célokat nem szeretnék megfogalmazni, azért fogok dolgozni, hogy minél sikeresebben szerepeljünk. Itt voltam a Videoton elleni legutóbbi hazai meccsen, magával ragadott a szurkolók által teremtett atmoszféra, már nagyon várom, hogy ilyen közönség előtt játszhassak. Ez lesz az első évem a magyar élvonalban, készen állok arra, hogy megmutassam magam.”

„Úgy gondolom, hogy Tajti Mátyás átigazolása remek hír a klub és a szurkolók számára – tette hozzá Fernando, a DVTK vezetőedzője. – Kiváló fiatal labdarúgó, akinek ha a fejlődése töretlen lesz, akkor az U21-es válogatott egyik alapembere lehet. Köszönettel tartozunk a Málagának, mert mindenben együttműködött velünk annak érdekében, hogy Matyi Diósgyőrben folytathassa a pályafutását. Biztos vagyok benne, hogy a segítségünkre lesz.”


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők:
Tomislav Mazalovic (horvát, Inter Zapresic – Horvátország), Tajti Mátyás (Málaga – spanyol), Vernes Richárd (ZTE FC, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: –
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: Antal Barna (romániai, FK Csíkszereda, Románia – próbajáték), Szofian Dzsebari (marokkói-spanyol, FK Csíkszereda, Románia – próbajáték),
Távozók: Diego Vela Vázquez (spanyol), Szarka Ákos (szlovákiai, Gyirmót – szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Boros Gábor (kazincbarcikai kölcsön után Budafok), Kitl Krisztián (soproni kölcsön után Ceglédi VSE), Szabó Balázs (siófoki kölcsön után Balmazújváros), Ternován Patrik (Balmazújváros)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Kocsis Gergő (FC DAC 1904 – Szlovákia)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Fülöp István (romániai, Sepsi OSK – Románia, kölcsön után végleg?), Lipták Zoltán (ETO FC Győr, ZTE FC)


HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.19 23:53:59

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Egyetlen szakember képviseli Magyarországon az állandóságot.

2018.09.19 08:01:52

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

„Alig két hónapja vagyok itt, de a véleményem teljes mértékben megváltozott.”

2018.09.17 20:27:12

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

„A mozgása még nem tökéletes, de már felkel az ágyból, igaz, némi segítséggel.”

2018.09.17 13:55:09

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A csatár reagált edzője kritikájára – a forduló mérlegelése; trükkje; felismerése; csetepatéja.

2018.09.15 23:36:15

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Aztán kezdtek esetlegessé válni a szándékok a pályán.

HIRDETÉS
HIRDETÉS