nemzetisport.hu 2017.01.18 18:06 Frissítve: 2017.01.19 02:13

DVTK: Szarka Ákos Diósgyőrben folytatja – hivatalos

A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK a hivatalos honlapján bejelentette, hogy megszerezte Szarka Ákos játékjogát a szlovák élvonalban játszó DAC-tól.

Szarka Ákos a 27-es mezt kapta Diósgyőrben (Fotó: dvtk.eu)

 

„Mindenképpen szerettük volna egy csatárral is megerősíteni a DVTK keretét, és Szarka Ákos személyében találtunk egy olyan játékost, aki beleillik Horváth Ferenc elképzelésébe – nyilatkozta a dvtk.eu-nak Benczés Miklós. – Dunaszerdahelyen nyáron lejárt volna a szerződése, és ő újabb kihívást keresett, így nyílt lehetőség kivásárolni a szerződéséből. Többek között konzultáltam edzőjével, László Csabával is, aki készségesen tájékoztatott Ákosról a felvetődő szakmai kérdésekben.”

 
Szarka Ákos: Magyarországért a szlovák állampolgárságról is lemondanék!

„Nagyon örülök Szarka Ákos megszerzésének, – folytatta a DVTK sportigazgatója – mert Dunaszerdahelyen számtalan mérkőzésen bizonyította, hogy remek csatár, aki magassága mellett mozgékony és megfelelően koordinált mozgású. Góljai mellett agresszív játékával is felhívta magára a figyelmet, egy ilyen típusú csatár Diósgyőrben is hamar kedvenc lehet.”

A szlovákiai magyar Szarka Ákos Dunaszerdahelyen és Kisudvarnokon nevelkedett, majd a Slovan Bratislava figyelt fel tehetségére, az élvonalban viszont a szintén pozsonyi Petrzalka csapatában mutatkozott be.

Miután visszatért a kölcsönből, egészen 2013-ig a Slovanban játszott, többek között a Videoton elleni Európa-liga-selejtezőn is szerepet kapott a 2012–2013-as szezonban. Ezen időszakban hat alkalommal a szlovák U21-es válogatottban is pályára lépett. 2013 nyarán előbb kölcsönbe, majd végleg szülővárosába igazolt, a DAC színeiben 64 élvonalbeli találkozón 21 alkalommal talált az ellenfelek kapujába. Legjobb mérkőzése kétségtelenül az előző idényben játszott Podbrezová elleni találkozó volt, amelyen négy találattal vette ki a részét az 5–1-es sikerből.

Keddtől Diósgyőrben készül Szarka Ákos, aki a Budaörs elleni felkészülési mérkőzésen már pályára is lépett. A DVTK-ban is a 27-es mezt viseli majd.

„Azért jöttem, hogy hasznára legyek a csapatnak, szeretnék bekerülni a kezdőbe, gólokat lőni, és jó eredményt elérni a Diósgyőrrel – mondta el Szarka Ákos. – A DVTK már a szezon vége előtt megkeresett, korrektek voltak a vezetők és megtetszett az a jövőkép, amit láttam. A döntésemet az is befolyásolta, hogy Dunaszerdahelyhez hasonlóan Diósgyőrben is van érdeklődés a foci iránt. Szeretném mielőbb a pályán is megmutatni azt, hogy mire vagyok képes.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DIÓSGYŐRI VTK–BUDAÖRSI SC (NB II) 2–0 (0–0)
Miskolc, DVTK Edzőközpont,
zárt kapuk mögött. V: Szert Balázs (Ducsai József, Varga Gábor)
DVTK, 1. félidő: Rados – Vela, Lipták, Jagodinskis, Oláh B. – Busai, Elek – Fülöp, Nono, Ugrai – Szarka. 2. félidő: Rados – Eperjesi, Karan, Tamás, Lőrincz – Dausvili, Kitl – Vela, Szabó I B., Bacsa – Makrai. Vezetőedző: Horváth Ferenc
BUDAÖRS: Horváth G. – Tányéros Á., Horváth L. (Csobánki), Kinyik – Menyhárt, Csillag (Sajbán Miklós), Stieber A., Ódé (Lajer) – Petró (Gyurácz), Horváth R. (Pethő), Deli (Bata). Vezetőedző: Bognár György
G: Szabó I B. (55.), Eperjesi (67.)
Forrás: dvtk.eu

 
TÉLI
JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL

Érkezők: Busai Attila (Ferencváros), Szarka Ákos (szlovákiai, FC DAC 1904 – Szlovákia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Bényei Balázs (Békéscsaba), Fülöp István (romániai, FC Botosani – Románia), Osváth Attila (Vasas), Pekár László (Puskás Akadémia FC), Simon Ádám (Videoton), 
Távozók: Bognár István (Ferencváros), Lázár Pál (kérésére felbontották a szerződését, szünetelteti pályafutását), Nikházi Márk (MTK Budapest)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Bacsa Patrik (Puskás Akadémia FC), Elek Ákos

2019.09.15 21:59:56

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Hogy mi történhetett edző és játékos között, rejtély…

2019.09.14 22:34:27

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A Ferencváros Pakson hozta a kötelezőt.