HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2015.05.14 15:53 Frissítve: 2015.05.14 17:40

DVTK: nyártól Bekő Balázs a vezetőedző - hivatalos

Hosszas egyeztetések után pont került a Bekő Balázs jövőjét érintő kérdések végére, a Kecskeméti TE jelenlegi trénere a következő szezont már a Diósgyőri VTK vezetőedzőjeként kezdi meg – jelentette be csütörtök kora délután a két érdekelt NB I-es labdarúgóklub, a KTE és a DVTK a hivatalos honlapján.

HIRDETÉS
Bekő Balázs irányítja a következő szezonban a DVTK-t (Fotó: Korponai Tamás)

 

Mint azt a Nemzeti Sport megírta, a DVTK néhány hete már tapogatózott Bekő Balázsnál, aki akkor még nem tudta, marad-e Kecskeméten. A szakember a Nemzeti Sport Online múlt heti megkeresésekor is elismerte a tárgyalások tényét, s ugyanígy tett Árki Gábor, a Diósgyőr sportigazgatója, aki erre a hétre jövendölte a döntést.

Először egy hónapja lehetett hallani Bekő esetleges kinevezéséről, akkor a mifocink.com blogoldal szellőztette meg a hírt, hogy az akkor hallható „német szál” helyett, a Kecskemét vezetőedzője lesz a befutó a Diósgyőrnél.

„Pályafutásom eddigi legnagyobb kihívása előtt állok – idézi a dvtk.eu Bekő Balázst a bejelentésről szóló csütörtöki hírében. – A DVTK minden szempontból a legmagasabb szintet képviseli eddigi karrieremben. Olyan klubnál szerettem volna dolgozni, ahol igazi futballközeg van, és Diósgyőr, mint tudjuk, azon kevés helyek egyike, ahol érdemes dolgozni. A stábot illetően a kapusedző Veréb Gyuri bácsi helye megkérdőjelezhetetlen, Visinka Ede mint pályaedző, Borbély Erik pedig mint erőnléti edző segít majd. A közös munkát a mostani bajnokság végeztével szinte azonnal el kell kezdeni, hiszen jelen állás szerint július közepén kezdődik a következő bajnokság, így nem lesz sok időnk a felkészülésre.”

A KTE honlapja is említést tesz arról, hogy a Diósgyőrrel hosszabb ideje zajlottak az egyeztetések, amelyek a múlt hét folyamán zárultak le.

„Csak pozitív emlékeim lesznek mindig Kecskemétről, rengeteg jó embert ismerhettem meg. Nagyon jól sikerült ez a két év, fontos időszak volt az életemben. Jól tudtam dolgozni, ennek pedig az az oka, hogy folyamatosan éreztem a támogatást és a segítséget mindenki részéről. Köszönettel tartozom a klubnak, a szurkolóknak, és mindenkinek, akinek ebben része volt!” – idézi a kecskemetite.hu Bekőt, aki a szezon hátralévő részében természetesen még a KTE sikereiért dolgozik.

Bekő mellett távozik Visinka Ede pályaedző és Borbély Erik erőnléti edző is – mint fentebb a vezetőedző szavaiból kiderült, ők a DVTK-nál is a stábját erősítik majd.

Bekő Balázs játékos-pályafutása lezárása után a Nyíregyháza és a Videoton edzői stábjának tagja volt. Vezetőedzői karrierje Budaörsön kezdődött, ahol NB III-as bajnoki címet szerzett. Bár a feljutás az osztályozón nem sikerült, munkája jó ajánlólevélnek bizonyult az élvonal felé, ahol 2013-ban, Horváth Ferenc utódjaként debütált mostani csapata, a Kecskemét kispadján.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.19 21:57:40

Labdarúgó NB I SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Lassan elérünk oda, ahol egyszer már voltunk.

2018.11.16 23:47:28

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Kommentre” kész volt a drukker – fél évszázaddal ezelőtt is. A Népsport pedig vette a bátorságot, s 1968 novemberében meghirdette: „Szerkesszen velünk!”

2018.11.14 18:28:49

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Aláírták az üzemeltetési szerződést, extra programokkal várják a szurkolókat az új stadionban.

2018.11.13 22:04:30

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Megerősítették az izomzatot, hogy átvegye a szalagok szerepét.

2018.11.13 12:04:43

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Rózsa Dániel 2016-ban Djuricin 11-esét is kifogta. A Vidi mintha nem ugyanaz a csapat lenne a kupameccsek után.

HIRDETÉS
HIRDETÉS