Lehet, hogy egy nap újra a Fradiban futballozom - Jenner

Kántor BarnabásKántor Barnabás
Vágólapra másolva!
2015.04.27. 08:12
null
Jenner először játszott korábbi klubja ellen (Fotó: Szabó Miklós)
Julian Jenner, a labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőr szélsője először játszott korábbi klubja, a Ferencváros ellen, de úgy érezte, barátok ellen küzd. A holland futballista elmondta, nem az ő döntése volt, hogy távoznia kellett a zöld-fehérektől, egy nap szívesen játszana újra a Fradiban, de jelen pillanatban nem lát erre esélyt.

– Milyen érzés volt pályára lépni a Ferencváros ellen?
– Meglátásom szerint megérdemelten nyert a Fradi, ha három gólt szerez egy mérkőzésen, nem kell sok mindenről beszélni – mondta Julian Jenner a Nemzeti Sport Online-nak. – Nagyon jó érzés volt visszatérni, hatalmas tisztelet jár a szurkolóknak azért, ahogy bántak velem a mérkőzés során. Örömmel fogadtak, ezért én is tiszteletet mutattam feléjük. Nagyon élveztem azt a két évet, amelyet itt tölthettem. Sohasem lehet tudni, mit hoz a futball, lehet, hogy egy nap újra itt futballozom, de jelenleg ez kivitelezhetetlen. Mindenesetre nagyon élveztem, hogy ma itt játszhattam, és úgy érzem, volt is egy-két szép megmozdulásom. Remélem, ezzel a teljesítménnyel kiharcoltam, hogy a jövő héten is pályára léphessek.

– Az új stadionban nem nyílt alkalma rá, hogy Fradi-mezben pályára léphessen. Sajnálja?
– Előfordul, hogy az élet mást hoz, mint amit vársz, ilyenkor pedig döntést kell hoznod az életeddel kapcsolatban. Mindenki tudja, hogy szerettem volna itt maradni, nem az én döntésem volt, hogy távoznom kellett. Most a Diósgyőr sikereiért küzdök, a miskolci szurkolók is nagyon szeretnek engem, és az érzés kölcsönös. Ha lehetőséget kapok, mindent megteszek a DVTK-győzelemért. Meglátjuk, mit hoz ez a szezon még, igyekszünk minél több meccset megnyerni. Aztán jön egy új idény, valószínűleg erősödünk a nyáron, jönnek új játékosok, új edző is, így mindenki tiszta lappal indulhat.

– Volt egy olyan szabadrúgása, amelynél nem sokon múlott, hogy a kapuban köt ki a labda. Úgy tűnt, mintha megtapsolta volna a hatalmas bravúrt bemutató Dibusz Dénest…
– Így van, azt nem volt könnyű kiszednie onnan, különösen, hogy a labda összevissza szitált. Egyértelmű, hogy jelenleg ő Magyarország legjobb kapusa. Őszinte leszek, tudtam, hogy ki tudja védeni, nem lepett meg a bravúrja. Ettől függetlenül mindent megpróbáltam, hogy bevegyem a kapuját, de mindig jól reagált, így sajnos egyfolytában ő nyert, nem én. De nincs emiatt harag bennem, különben is, rengeteg barátom van itt. Úgy éreztem magam, mintha az utcán fociztam volna, annyi barátom volt az ellenfélnél. Nagyszerű érzés volt visszatérni, bízom benne, hogy a következő szezonban újra átélhetem ezt az élményt.

– Ezek szerint a Diósgyőr színeiben képzeli el a jövőjét.

– Nem tudom még, mi lesz, fogalmam sincs, mit hoz a jövő. Meglesz a lehetőségem a döntésre, vagy elmegyek, vagy maradok. Sok minden függ attól, milyen lesz a helyzetem a nyáron, változik-e valami. Jelen pillanatban nem vagyok boldog, mert nem játszom eleget. Mindent megtettem azért, hogy helyem legyen a csapatban, meglátjuk, mire lesz ez elég.

– Milyen a kapcsolata most Tomiszlav Sziviccsel? Van harag önben?

– Nincsen, csupán csalódott vagyok. Mit is mondhatnék? Neki is döntéseket kell hoznia az alapján, amit érez. Ezekkel a döntésekkel kapcsolatban pedig nekem nincsenek túl jó érzéseim, hiszen nem játszom eleget. Úgy érzem, most válaszoltam a játékommal, remélem, ezzel kiérdemeltem a bizalmát, és a jövő héten már a kezdőcsapatban leszek.

LABDARÚGÓ NB I, 25. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)Játékvezető
Nézőszám
Április 24., péntek
19.00
Dunaújváros PASE–Újpest FC 1–3
Farkas Ádám
1512
Április 25., szombat
14.00
Ferencváros–Diósgyőri VTK 3–0
Erdős József
10114
16.00
Nyíregyháza Spartacus–MTK Budapest 1–1
Iványi Zoltán
2480
18.30
Kecskeméti TE–Paksi FC 1–1
Berke Balázs
1818
18.30
Lombard Pápa–Szombathelyi Haladás 2–2
Kassai Viktor
1800
18.30
Videoton FC–Pécsi MFC 4–0
Solymosi Péter
2569
Április 26., vasárnap
16.30
Győri ETO FC–Puskás Akadémia FC 1–0Pintér Csaba
3084
18.30
Bp. Honvéd FC–Debreceni VSC 1–1Vad II István
1042
A bajnokság állását itt tekintheti meg!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik