DVTK: Bognár István a piros-fehéreké - hivatalos

Vágólapra másolva!
2014.07.15. 18:57
null
Bognár Istvánt Diósgyőrbe csábították (Fotó: dvtk.eu)<br />
A 23 éves irányító, Bognár István Diósgyőrben folytatja pályafutását – számolt be róla a DVTK hivatalos honlapja.

A 23 éves Bognár István – az ötvenszeres válogatott Bognár György fia – a Mezőkövesd-Zsórytól érkezik a diósgyőriekhez. A fiatal irányító az Újpestben mutatkozott be az NB I-ben, de stabil élvonalbeli játékossá a matyóföldi klubban vált. Az előző bajnokságban 24 mérkőzésen 2 gólt és 7 gólpasszt jegyzett. A Magyar Kupában 3 mérkőzésen lépett pályára, gólt nem szerzett, viszont a Ligakupában 6 találkozón 4-szer volt eredményes.

„Örülök, hogy meg tudott egyezni a két klub, és Diósgyőrbe jöhettem – mondta Bognár István a dvtk.eu-nak. – A DVTK támadó focit játszik, nekem is a passzok, a kombinatív játék az erősségem, bízom benne, hogy hamar be tudok illeszkedni. Ebben biztosan segíteni fog a nagyon jó hangulatú Diósgyőri Stadion, nagyon várom már, hogy hazai pályán léphessek pályára Diósgyőrben. Az előző sem volt rossz szezonom, de most még jobb idényt várok magamtól.”

„Nem túlzok, ha azt mondom, hogy a fél NB I szerette volna leigazolni Bognár Istvánt, ezért különösen boldog vagyok, mert minket választott – osztotta meg örömét Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója. – Személyében egy újabb magyar fiatallal erősödött a keretünk, a magyar futball egyik nagy ígérete, sőt már több is ennél, hiszen az előző két idényben a Mezőkövesd-Zsóry meghatározó tagja volt. Biztos vagyok benne, hogy fejlődése Diósgyőrben is töretlen lesz, és teljesítményével a legutóbbihoz hasonló sikereket érünk el.”

„Jelentős anyagi áldozatot vállaltunk Bognár István leigazolása érdekében, aki befektetés a csapat jövőjébe – tette hozzá Szabó Tamás diósgyőri ügyvezető. – Köszönjük a mezőkövesdi klub és különösen Tállai András elnök úr együttműködését. Ezzel természetesen még nincs kész a DVTK kerete, továbbra is mindent megteszünk a csapat megerősítéséért. A közeljövőben is érkeznek olyan labdarúgók – elsősorban csatárposztra –, akik további komoly erősítést jelenthetnek.”

Korábban beszámoltunk róla, hogy Bognár István iránt a DVTK és a DVSC is komolyan érdeklődik, a Nemzeti Sport akkori információi szerint a középpályás kivásárlási ára százezer euró, vagyis körülbelül harmincmillió forint. A középpályás akár már a Liteksz Lovecs elleni idegenbeli Európa-liga-selejtezőn pályára léphet.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Antal Botond (Kaposvár), Bognár István (Mezőkövesd-Zsóry), Bori Gábor (MVM-Paks), Németh Milán (Pápa), Drazsen Okuka (szerb, Kaposvár), Takács Tamás (Szigetszentmiklós)
Távozott/távozhat: Mohamadou Abdouraman (kameruni, Nyíregyháza Spartacus), Augusto Batioja (ecuadori, ?), Futács Márkó (Leicester City, Anglia – kölcsönből vissza, onnan Mersin Idmanyurdu – Törökország), Gelei Vince (Csákvár), Gohér Gergő (Puskás Akadémia), Hornyák Marcell (?), Zoran Kosztics (szerb, ?), Nenad Rajics (szerb, ?), Vadász Viktor (Újpest)
Kiszemeltek:Georges Griffiths (elefántcsontparti, SV Ried – Ausztria, legutóbb Lombard Pápa), Aleksandar Kapisoda (horvát, Mogren Budva – Montenegró), Tarmo Kink (Kaposvár), Ivan Lovric (horvát, Bp. Honvéd), Goran Marics (szerb, Lombard Pápa), Ioan Mera (román, szabadon igazolható, legutóbb Poli Timisoara), Florin Pop (román, FC Bihor – Románia)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik