DVTK: Bízom Rakaczki Bence felépülésében - Nyilasi

Vágólapra másolva!
2012.11.20. 13:53
Ahogy arról már beszámoltunk, jótékonysági teremlabdarúgó-tornát rendeznek november 22-én csütörtökön a miskolci Generali Arénában: az Érted, Bence! mottót viselő esemény teljes bevételét Rakaczki Bence gyógykezelésére ajánlják fel a szervezők.

A rendezvény kapcsán Nyilasi Tibor, a Ferencváros korábbi kiválósága nyilatkozott a diósgyőriek hivatalos honlapjának, a dvtk.eu-nak.Nyilasi Tibor, a Ferencváros korábbi kiválósága nyilatkozott a diósgyőriek hivatalos honlapjának, a dvtk.eu-nak.

„Jómagam teremtornán nem léptem pályára a miskolci sportcsarnokban, csak a diósgyőri stadionban, amikor ott szerepelt a Ferencváros – emlékezett vissza játékos-pályafutására Nyilasi. – Miskolc mindig különleges szerepet töltött be az életemben. Két dolgot említenék: édesapám miskolci születésű, hatan vannak testvérek, akik közül többen jelenleg is a városban élnek, így a családi kötelék révén a mai napig megvan a kapcsolatom a várossal. A másik természetesen az, amikor a Fradival Miskolcon játszottunk. Játékosként és edzőként is nagy közönség előtt, forró hangulatú meccseket produkáltunk."

A korábbi kiváló játékost arról is kérdezték, figyelemmel követte-e Rakaczki Bence gyermekkori pályafutását.

„Természetesen igen. Én és a kollégáim folyamatosan figyeltük Bence pályafutását az utánpótlás-válogatottaktól kezdve egészen az NB I-es debütálásáig. Már akkor látszott, hogy ígéretes karrier előtt áll. Nagyon örültem, amikor az élvonalban bemutatkozhatott, hiszen mégiscsak saját nevelésű futballistáról van szó. Sajnos rövid idő alatt került a boldogságból egy igen kellemetlen szituációba. Elképzelni sem tudom, hogy egy olyan fiatalember, aki a fiam is lehetne, hogyan dolgozza fel ezt a betegséget. Az ember ilyenkor gondolkodni kezd, hogy ha hasonló helyzetbe kerülne ő vagy a gyermeke, akkor mihez kezdene. Nagyon nagy csata lesz, de bízom benne, hogy Bence felgyógyul, és ehhez egy kis segítséget, támogatást adhatunk mi, öregfiúk is" – bizakodott Nyilasi, aki a térdében keletkezett kopás miatt nem léphet pályára a csütörtöki tornán, ennek ellenére mindenképpen szeretne részt venni a jótékonysági rendezvényen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik