DVTK: „A játékosok nem küzdenek. Nem lehet mindig az edző a hibás”

Vágólapra másolva!
2016.09.15. 07:55
null
Horváth Ferenc élvezi a diósgyőri szurkolók támogatását (Fotó: Móricz-Sabján Simon)
Nem szerepel jól a labdarúgó NB I 2016–2017-es kiírásában a DVTK, amely két győzelemmel kezdte a bajnokságot, azonban az azóta megszerezhető 18 pontból csupán egyet gyűjtött be, visszacsúszott a tabella tizedik pozíciójába, és már csak egy pont választja el a kieső helyen álló Pakstól. Az amigeleken.hu szurkolói oldal szerkesztője, Emődi Zoltán a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában a várakozáson aluli eredményekről, Horváth Ferenc vezetőedzőről, a játékosokról és a klubvezetésről is szót ejtett.

„A Diósgyőr-mezt nem érdemlitek!” – énekelte a vendégtábor a szombati Gyirmót–DVTK (1–0) találkozó lefújását követően. A szurkolók még vasárnap is igen feldúltak voltak, a drukkerek egy csoportja a stadionhoz vonult, ahol kifeszítettek egy transzparenst, melyen az alábbi üzenet állt: „Fussatok a pénzetekért, amíg nem az életetekért kell!”

Ezzel kapcsolatban Emődi Zoltán elmondta, tudomása szerint fiatal szurkolók fejezték ki ily módon az elégedetlenségüket, ám az üzenettel az egész tábor nem feltétlenül ért egyet. Abban viszont megegyezik a drukkerek véleménye, hogy változásokra van szükség a csapat háza táján, mivel pont az hiányzik az együttes játékából, amit a fiatalabb generáció néhány tagja is hiányol: a futás.

„Nem kellően diósgyőri kötődésű a keret. A játékosok tudják, mi a dolguk, hogy mit kellene tenniük, mégsem teszik. Nem küzdenek, nem harcolnak, nem nyernek párharcokat, pedig a szurkolók a lelátón mindent megtesznek értük. A legfontosabb, hogy küzdelmet lássunk a pályán, harcoljanak értünk, de most már az eredmények is fontosak lennének” – mondta Emődi.

A diósgyőri szurkoló hozzátette, Horváth Ferenc vezetőedző maximálisan élvezi a drukkerek támogatását, mivel a szimpatizánsok pontosan tudják, hogy milyen futballista volt, és tisztában vannak vele, hogy szeretné átadni a játékosoknak azt a mentalitást, amit annak idején ő is képviselt. Emődi elmondta, a szurkolók szemében Tomiszlav Szivics lenne az ideális vezetőedző, ám ha magyar szakemberben gondolkodnak, akkor Horváth kinevezése jó döntésnek bizonyult.

„Nem lehet mindig az edző a hibás. A szurkolók kilencven százaléka a játékosokban látja a problémák forrását. Az utóbbi időben kevesebb pénz jut a diósgyőri futballba, ez az igazolásokon is látszik, folyamatosan cserélődnek a labdarúgók. A vezetők nem költenek sokat a csapatra, ez pedig meghatározza a jelenlegi időszakot. Drazsen Okuka elengedése nem volt helyes döntés, személyében az NB I egyik legjobb jobbszélsője távozott. A spanyolok (Nono és Diego Vela – a szerk.) eddig nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, a grúz válogatott Murtaz Dausvili teljesítménye viszont bizakodásra ad okot. Horváth Ferenc nem teheti meg, hogy néhány játékost kitegyen a keretből, mivel nem tudná kivel pótolni őket” – mondta Emődi, aki úgy véli, a klubvezetőség nem gondolkodik edzőcserében, viszont előfordulhat, hogy Horváth magától feláll a kispadról.

Az amigeleken.hu szurkolói oldal szerkesztője Egervári Sándor nyári távozásáról úgy vélekedett, hogy a korábbi szövetségi kapitány azért hagyta ott a Diósgyőrt, mert nem látott lehetőséget ebben a játékoskeretben, és nem akarta a nevét adni a várható gyengélkedéshez.

Emődi elárulta, ha a DVTK következő, Mezőkövesd elleni hazai bajnokija sem sikerül jól, akkor elképzelhető, hogy a drukkerek ellátogatnak a csapat egyik tréningjére, amelyen elbeszélgetnek a játékosokkal. Ivan Rados kapus azzal a kéréssel fordult a szurkolókhoz, hogy minden körülmények között támogassák a csapatot, ám ők ezeknél a szavaknál többet várnak.

Kiderült, hogy a Diósgyőr szerdai, egri Magyar Kupa-mérkőzésén is kifeszítettek egy drapériát a drukkerek, ám azt nem tudni, mi állt rajta.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DVTK-NÁL
Érkezők: Murtaz Dausvili (grúz, Karpati Lviv – Ukrajna), Dejan Karan (szerb, szabadon igazolhatóként, legutóbb FK Tirana – Albánia), Lázár Pál (DVSC, szabadon igazolhatóként), Nono (spanyol, Elche – Spanyolország), Ugrai Roland (Haladás), Diego Vela (spanyol, Racing Ferrol – Spanyolország), Bukrán Erik (szabadon igazolható, legutóbb Hull City – Anglia)
Kölcsönbe érkezők: Makrai Gábor (Puskás Akadémia),
Novothny Soma (Sint-Truiden – Belgium, tavasszal az SSC Napoli játékosaként kölcsönben a DVTK-nál szerepelt)
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Mahalek Marcell, Oláh Bálint, Szabó I Balázs
Kiszemeltek:
Távozók: Balogh Alex (Cigánd), Barczi Dávid (Videoton, szabadon igazolhatóként), Csicsvári Milán (Cigánd), Egerszegi Tamás (Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként), Grumics Miroszlav (szerb-magyar, Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Manjrekar James (kanadai, Vasas), Koman Vladimir (Adanaspor – Törökország, szabadon igazolhatóként), Kovács Gábor (Paks, szabadon igazolhatóként), Drazsen Okuka (MTK), Zöldesi Illés (Videoton FC)
Kölcsönbe távozók: Egyed Balázs (Cigánd)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik