DVTK: a fiatal védő a téli szünetben is napi két órát edzett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.14. 12:52
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK védője, Eperjesi Gábor a boon.hu-nak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a diósgyőri együttes minden játékosa egyéni edzéstervet kapott a téli szünetre, így a futballisták az ünnepek alatt sem lazíthattak. A profi szerződést még nem kapó védő kifejtette, elektronikus úton tájékoztatták őket az elvégzendő feladatokról, amely esetében napi másfél-két órás edzésmunkát jelentett.

„Valamennyien megadtuk az elérhetőségünket, az e-mail címünket, kaptunk egy kódot egy oldalhoz, amelyre Szrdjan Zirojevics erőnléti edzőnk feltöltötte az edzéstervet. Amikor reggelente rámentem az oldalra, ott álltak a teendők, amelyeket ha elvégeztünk, visszajelzést, kommenteket kellett írni. Az én kódommal az én adatlapom jött fel, másét nem láttam. Mielőtt szünetre mentünk, jártunk Budapesten terheléses vizsgálaton, megnézték, nyugalmi állapotban hogyan működik a testünk, aztán pedig futópadon maszkban futottunk. Ezt a felkészülés elején meg fogjuk ismételni, és az akkor, valamint a most kapott eredményeket össze lehet hasonlítani” – nyilatkozta Eperjesi, aki a regionális portálnak arra a kérdésére is választ adott, hogy neki milyen feladatokat kellett elvégeznie.Eperjesi, aki a regionális portálnak arra a kérdésére is választ adott, hogy neki milyen feladatokat kellett elvégeznie.

„Erőnlétieket, olyanokat, amiket a konditeremben kellett megcsinálni – folytatta a már négy NB I-es összecsapást maga mögött tudó játékos. – Voltak ebben láberősítések különböző nagyságú súlyokkal, egyensúlyt javító mozgások, jóga, ami nyújtásokból állt, valamint a hasat és a hátat igénybe vevők. Volt még biciklizés, például hatszor három perc folyamatos tekerés egy bizonyos erősségi fokozaton, kilencven másodperces pihenőkkel. Naponta nagyjából másfél-két órára jött ki ez a tréning, amelynek elsősorban az volt a célja, hogy fenntartsuk azt az állapotot, mint amikor folyamatosan edzésben vagyunk, és van mérkőzésterhelés.”

A 20 esztendős, profi szerződést még nem kapó védő hozzátette, egy profi sportoló étrendjében a tészta, a csirke és a hal ajánlott, és egy süti is belefér, ha nagyon megkívánja, mert másnap úgyis ledolgozza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik