Dunaújváros: sportigazgatót és vezetőedzőt is keres az újonc

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.18. 20:59
Dobos Barna, a Dunaújváros PASE vezetőedzője, sportigazgatója és klubigazgatója a csapat napi életét alapjaiban érintő bejelentést tett: a jövőben nem tudja egy személyben ellátni ezeket a feladatköröket.

„A héten többen kerestek telefonon azért, mert hallották, hogy edzőt keresek, keresünk a csapat élére. Ezzel kapcsolatban szeretném most tájékoztatni a dunaújvárosi sportbarátokat – olvasható a klub honlapján. – Amikor három és fél évvel ezelőtt elindultunk, akkor az NB III-as bajnokságban, mint klubvezető vettem részt az egyesület napi munkájában. Akkor olyan helyzet állt elő, hogy én vállaltam el a vezetőedző szerepét is. Ez a többirányú feladat, ahogy építjük az egyesületet és a rendszerünket, ráadásul, ahogy fejlődtünk, úgy nyilvánvalóvá vált, hogy ez sokáig így nem fog menni, hiszen a mi felépítésünkben külön kellene lennie egy vezetőedzőnek, egy sportigazgatónak, valamint egy klubigazgatónak is. Ebben a pillanatban ezek nincsenek meg.

A struktúránk megvalósulásának érdekében január óta folyamatosan próbálok megfelelő sportigazgatót és vezetőedzőt is találni az egyesületnek, de ezek egyik napról a másikra nem mennek. A város és a csapat érdekében nem szabad elhamarkodott döntést hozni. A helyzetemet még nehezebbé teszi, hogy amikor elkezdtük felépíteni szinte a semmiből a csapatot, akkor már a Semmelweis Egyetem Gyógyszerész-tudományi Karának is hallgatója voltam, és jelenleg is vagyok. A tanulmányaimat először a Puskás Akadémiánál betöltött munkám, majd a dunaújvárosi feladatok miatt időlegesen felfüggesztettem, de a törökországi edzőtáborunk előtt értesítettek, hogy amennyiben nem folytatom tanulmányaimat, úgy kifutok a képzési időből.

Ezt akkor jeleztem Böőr Zoltán mint csapatkapitány felé is, ám akkor abban maradtunk, hogy amíg tudom, megpróbálom összeegyeztetni a feladataimat. Ezt azonban továbbra sem sikerült megoldani, hiszen minden külön feladatkör teljes embert igényelne. Ezért keresem folyamatosan a megfelelő embert mind a vezetőedzői, mind a sportigazgatói poszt betöltésére.

Ez nem azt jelenti, hogy ne maradnék a klub szakmai vezetésében, vagy ne folynék bele a napi munkába, hiszen klubigazgatóként továbbra is a csapatnál dolgozom tovább. De az tény és való, hogy a jelenlegi három pozíció betöltésére nem tudok annyi időt fordítani, amennyit az megkívánna. Régebben félre tudtam még tenni az iskolát, ám annyi energiát fektettem be az egyetemi tanulmányaimba, hogy ezt nem szeretném elveszteni. Emellett van még egy edzői pro-vizsgám is, aminek keretein belül külföldre is kell mennem, majd vizsgáznom is kell. Nem szeretném, ha összecsapnának a hullámok a fejem fölött, s mindegyik területen sikertelen lennék, hiszen ez rossz döntés lenne az egyesülettel és magammal szemben is.

Hogy ez a helyzet mikor oldódik meg, azt még nem tudom pontosan, hiszen az sem biztos, hogy találok vezetőedzőt. Az ő személyének megtalálása a nehezebb feladat, hiszen nem egyszerű megtalálni azt a szakembert, aki valóban beleillik ebbe a folyamatba, s maximálisan abba az irányba tudja továbbvinni a csapatot, amelyen elindultunk, amilyen célokkal elkezdtük a munkát. Az egyesület munkatársai minden tudásukkal azon dolgoznak, hogy előrébb lépjünk, fejlődjünk, s továbbra is ez a legfontosabb feladatunk. A sportigazgató posztjára már van jelöltem, persze nagy kérdés, hogy vállalja-e, s ha igen mikortól. A kérdések végére azonban pontot kell tenni, hiszen a csapat sincs jó helyzetben."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik