Doll ismét „szurkolózott”; Horváth hatékony húzása

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.14. 14:37
null
Doll nem volt elégedett a szombati meccs után sem <br />(Fotó: Hegedüs Gábor)<br />
A labdarúgó NB I 19. fordulóját követően is összegyűjtöttük a hétvége érdekességeit legjeit. Természetesen kiemelt szerepet kapott az FTC–Újpest derbi, de megválasztottuk a forduló gólvágóját, csereemberét és találatát is.

MBAYE DIAGNE KÍSÉRTETIESEN HASONLÓ GÓLJA

A labdarúgó NB I 19. fordulójában az Újpest Mbaye Diagne találatával 1–0-ra nyert a Ferencváros otthonában. A listavezető zöld-fehérek ezt megelőzően 24 bajnoki és három kupameccset játszottak a Groupama Arénában vereség nélkül, így a 28., magyar csapat elleni összecsapáson esett el végül a Fradi új erődje.

A 24 éves szenegáli gólszerző – bár nem játszott jól az FTC elleni derbin – fejes találata győzelmet ért a zöld-fehérek ellen. A legutóbbi derbin is kísértetiesen hasonló szituációból szerzett gólt (most elmaradt a szelfi), igaz, akkor vereséget szenvedett hazai pályán az Újpest.

Diagne mutatói tehát, két derbi, két gól, de nem ez az egyetlen élő sorozata. A támadó egymást követően hetedik bajnokiján is betalált, így tizenegy találattal ott liheg a góllövőlistát tizenkét góllal vezető Böde Dániel nyakában.

THOMAS DOLL ÉS A SZURKOLÓI KRITIKA

„A drukkereknek is köszönöm, mert sokat segítettek, főleg itthon, de annak nem örülök, hogy felharsant a füttyszó egy ilyen meccs után. Általában nyolc-tízezer néző van kint a meccseinken, de úgy érzem, azért, mert valaki kijön egy derbire, nem kellene a dühét kieresztenie egy vereség után. Ez a klub nem ezt érdemelte a szurkolóktól” – nyilatkozta Thomas Doll, az FTC vezetőedzője az Újpesttől elszenvedett vereség (0–1) után.

A német szakembernek nem az első olyan mérkőzés utáni nyilatkozata, amelyben a szurkolói füttyszavakat sérelmezi. Korábban a sikertelenül megvívott (0–1) Zeljeznicar elleni hazai El-selejtező után is nehezményezte a nézőtérről érkező kritikát.

A FORDULÓ GÓLVÁGÓJA – VOLT CSAPATA ELLEN RÚGOTT MESTERHÁRMAST A LOKI-TÁMADÓ

A csatárbőségben „szenvedő” DVSC vezetőedzője, Kondás Elemér ezúttal kiválóan választotta meg támadóit. Horváth Zsolt, aki ebben a szezonban csupán hatodik bajnokiján játszott, és klasszikus mesterhármast ért el korábbi csapata, az MTK ellen. Teljesítménye még akkor is elismerésre méltó, ha góljaihoz szerencse is kellett, ám mivel posztja szerint nem kimondottan csatár, az elismerés mindenképp jár neki.

HORVÁTH FERENC FELFEDEZETTJE – A FORDULÓ CSEREMBERE

Horváth Ferenc, a Videoton vezetőedzője a 75. percben pályára vezényelte Géresi Krisztiánt, ami jó húzásnak bizonyult. A fiatal játékos zsinórban negyedik bajnokiján is lehetőséget kapott, és most győztes góllal hálálta meg az edzői bizalmat. Hat perccel pályára lépése után ugyanis egy jobb oldalról érkező szabadrúgásra jól érkezett, és mintegy öt méterről megszerezte a mindent eldöntő találatot.

A 21 éves támadó középpályás korábban főleg a Videoton II-ben szerepelt, ám nem csoda, hogy felfigyelt rá Horváth Ferenc, hiszen az NB III-ban tizennégy meccsen tíz gólt szerzett.

A FORDULÓ TALÁLATA – SZOMBATHELYI SZÖGLETGÓL

A Haladás középpályása, Németh Márió nem mindennap látható találatot mondhat magáénak. Történt ugyanis, hogy a Puskás Akadémia elleni bajnoki 24. percében szögletnek készülődött. A labdát olyannyira sikerült élesen kapura tekernie, hogy az érintés nélkül vágódott a gólvonal mögé.

A játékos tizenkilenc bajnoki mérkőzésen hatodik gólját szerezte, amely egy támadó középpályástól nem rossz mutató, főleg, ha idevesszük három gólpasszát is. Németh házi gólkirály is ezzel a Haladásban, így nagy kérdés, hogy a szombathelyiek meg tudják-e tartani legpiacképesebb labdarúgójukat a téli átigazolási időszakban.

EGYIK NAP GYŐZELEM, MÁSNAP FELMONDÁS

Ritkán fordul elő egy edzővel, hogy miután szombaton győzelemre vezeti csapatát, másnap felmondanak neki. Bekő Balázs esetében mégsem olyan meglepő ez, hiszen a DVTK négy pontra van a kieső helytől.

A menesztés ténye azért sem számított különösebb meglepetésnek, mert Bekő korábban ultimátumot kapott, öt forduló alatt nyolc-kilenc pontot kellett volna gyűjtenie együttesével. Ezalatt az időszak alatt azonban kétszer vereséget szenvedett, és két döntetlent játszott a diósgyőri gárda. Csupán a sereghajtó Békéscsabát sikerült a mostani fordulóban legyőznie.

EGY KORSZAK LEZÁRULT – KÉT STADIONTÓL IS ELBÚCSÚZTAK

Szombathelyen és Székesfehérváron nemcsak az őszt, hanem régi stadionjukat is elbúcsúztatták a hazai szimpatizánsok. A Haladás Puskás Akadémia elleni győzelemmel „köszönt el” a Rohonci úti stadionjától, míg a Videoton a Paks elleni sikerrel tette meg ugyanezt a Sóstói Stadiontól.

KIEGYENSÚLYOZOTT BAJNOKSÁG – NAGY HARC A DOBOGÓÉRT ÉS A BENNMARADÁSÉRT

Az őszi szezon utolsó fordulóját követően, ha rápillantunk a bajnokság pillanatnyi állására, megállapíthatjuk, nagy harc várható a tavasszal. A Ferencváros tizennyolc pontos előnyével már félig-meddig bajnoknak mondhatja magát, ám a tabellán mögötte nagy a tolongás. A második és a hetedik helyezett csapatok között mindössze három pont a különbség, ami azt jelenti, bármelyik csapat joggal tűzheti ki maga elé célként a dobogót.

Ugyanez a helyzet a kiesés elkerüléséért folyó harcban, hiszen, bár a Budapest Honvéd „légüres térben mozog” a maga huszonnégy pontjával, a többi csapat nem lehet nyugodt. E tekintetben a forduló győztesei az Újpest és a Videoton, amely győzelmével a dobogón telelhet, míg a hétvége vesztese a Puskás Akadémia, amely így kieső helyre csúszott vissza a tabellán.

19. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés Játékvezető
Nézőszám
December 12., szombat
15.30 Vasas–Honvéd 21
Németh Ádám
1000
15.30
Haladás–Puskás Akadémia 21Szilasi Szabolcs
4280
15.30 DVTK–Békéscsaba 20
Erdős József
2661
15.30 Videoton–Paks 10
Andó-Szabó Sándor
2531
15.30 DVSC–MTK 31 Farkas Ádám
1285
19.30FTC–Újpest 01 Kassai Viktor
17 489
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik