Újpest: Tőlem a gatyájában is kiviheti… – Vignjevics a Diagne-szelfi után

GALAMBOS DÁNIELGALAMBOS DÁNIEL
Vágólapra másolva!
2015.09.16. 08:41
null
Vignjevics (balra) nem foglalkozik Diagne akciójával – a lényeg, hogy csatára gólokat szerezzen (Fotó: Hegedüs Gábor)
Visszanézte az Újpest–Ferencváros (1–2), drámai befejezésű bajnokit Nebojsa Vignjevics, a lilák vezetőedzője, így vannak új meglátásai a találkozóval kapcsolatban. A szerb szakember Mbaye Diagne gólöröméről is elmondta a véleményét, aki szelfit készített a telefonjával a találata után…
– Két sokkoló, az utolsó percben elszenvedett vereség, az utóbbi ráadásul az örök rivális Ferencváros ellen. Nyilván a lélekbúvár énjét is elő kellett hívnia a héten, de mit tapasztalt, túl tudott lépni együttese a pofonokon?

– Muszáj, nincs más választásunk – felelte Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője a Nemzeti Sport kérdésére. – Ha egyszer megtörténik veled, foghatod a véletlenre, másodszor aligha. Mégsem mondhatom, hogy kapitális hiba okozta, inkább a sokat emlegetett koncentráció hiánya, és hogy nem együtt, hanem egyénileg akartunk megoldani egy-két helyzetet. Ám mert jellemes srácok alkotják az Újpestet, bármennyire is fájdalmas, nem jelent megoldhatatlan problémát a két meccsvégi blokkon túljutni. Az már inkább, hogy elszalasztottuk gólszerzési lehetőségeinket, pedig a felvételek tanúsága szerint nem is volt olyan veszélyes a Fradi, mint amilyennek a kispadon éreztem.

– Ezek szerint túl van az önkínzó elemzésen.
Visszanéztem a mérkőzést, egy-egy helyzetet többször is, újra csak sajnáltam, hogy egy–nullánál Mbaye Diagne nem passzolt Filkor Attilának, hanem lőtt. Az volt a legnagyobb gólszerzési esélyünk.

– Ha kettő–nulla, akkor nyernek?
Valószínűleg igen, de így sem lett volna szabad ezt a mérkőzést elveszíteni.

– Ami Mbaye Diagne-t illeti, eltervezett performansza, hogy szelfizhessen egyet a gólja után, biztos külön is motiválta. Az ilyesmi ma már belefér a show-bizniszbe, de ami fontosabb: mit gondol erről a vezetőedző?
– Nem tudtam, mire készül, engem is meglepett. Ha minden meccsen betalál, tegye, tőlem kiviheti a mobilját a gatyájában is.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, MIT TETT VIGNJEVICS A VÁLOGATOTT SZÜNETBEN, HOGY FELPÖRGESSE CSAPATÁT, MI A VÉLEMÉNYE A FERENCVÁROS MENETELÉSÉRŐL, ÉS AZ ÚJPEST KERETÉTŐL, OLVASSA EL A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik