Csertői Aurél lett az ETO vezetőedzője

Vágólapra másolva!
2011.03.07. 10:08
null
Csertői (fehérben) a Győr vezetőedzője (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Ahogy azt a Nemzeti Sport korábban megírta, Csertői Aurél lett a magyar labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Győri ETO FC vezetőedzője. A szakember a távozó Pintér Attila munkáját veszi át.

Az ETO ma sajtótájékoztató keretében nevezte meg a távozó Pintér Attila vezetőedző utódját. A bajnokságban mindössze a 10. helyen álló zöld-fehér együttest a továbbiakban Csertői Aurél irányítja.

A győri születésű Csertői két és fél éves szerződést kötött a klubbal, a megállapodás 2013 nyarán jár le. A szakvezető feladata az lesz, hogy ismét az élmezőnybe vezesse az ebben a szezonban a vártnál gyengébben teljesítő csapatot.

kerdes=Ön szerint jó döntés volt Csertői Aurél kinevezése?|opcio1=Igen|opcio2=Nem|
cikkertekelo_szavazas
cikkertekelo_szavazas
mceBlockPasteEnd

„Az embernek vannak álmai, ezek közé tartozik, hogy annál a klubnál dolgozhasson edzőként, ahol korábban futballozott. Így vagyok én is az ETO-val – mondta Csertői Aurél. – Bízom benne, hogy ez a játékoskeret többre képes, mint amit a jelenlegi bajnoki helyezése mutat. A legfontosabb az eredmény, hiszen győzelmi kényszer van rajtunk, de emellett az ETO-val szeretnénk támadóbb szellemű játékot megvalósítani. A sajátos stílus kialakítása egy hosszabb távú szakmai feladat lesz."

Az érkező szakember számára nem ismeretlen a győri környezet, játékosként 1990 és 1995 között 130-szor lépett pályára a csapatban, és Varga Zoltán szakmai igazgatósága idején vezetőedzőként is dolgozott a klubnál a 2002–2003-as szezonban.

Csertői edzőként az FC Fehérvárral 2006-ban Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett. Abban az évben a bajnokságban harmadik helyen zárt a csapattal, s ugyanezt megtette a 2008–2009-es szezon végén a Haladással.

AZ ÚJ EDZŐ
EDDIGI EDZŐVÁLTÁSOK AZ NB I 2010–2011-ES SZEZONJÁBAN
Szeptember 27./október 13. – Kecskeméti TE-Ereco: Urbányi István helyett Tomiszlav Szivics
Október 4./18. Szolnoki MÁV FC: Vágó Attila helyett Simon Antal
Október 6./7. – Vasas: Giovanni Dellacasa helyett Komjáti András
Október 16./17. – Szombathelyi Haladás: Csertői Aurél helyett Aczél Zoltán
November 13./17./január 1. – Budapest Honvéd: Massimo Morales helyett Szalai László, majd Supka Attila
December 20./30. – DVSC-TEVA: Herczeg András helyett Zdenek Scasny
Március 6./7. – Győri ETO: Pintér Attila helyett Csertői Aurél
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik