Coulibaly duplájával került előnybe a DVSC Szombathelyen

Vágólapra másolva!
2011.03.27. 19:50
null
Coulibalyval (jobbra) nem bírtak a szombathelyiek (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Címkék
A labdarúgó Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén a DVSC-TEVA Adamo Coulibaly duplájával 2–0-ra nyert a Szombathelyi Haladás otthonában, így jó eséllyel várhatja a jövő heti visszavágót.

A tegnapi első elődöntőn a Paks Zalaegerszegen került 2–1-es előnybe, ma a Haladás és a DVSC csapott össze Szombathelyen. Zdenek Scasny, a hajdúságiak vezetőedzője bajnoki forduló híján a lehető legerősebb összeállítású csapatot küldte a pályára.

Ennek ellenére a Haladás volt a veszélyesebb a találkozó első periódusában, azonban sorra kimaradtak a helyzeteik. A vendégeknél Adamo Coulibaly volt a legaktívabb, aki a 44. percben előnyhöz juttatta a Lokit. A debreceniek támadója lecsapott egy labdára a Haladás tizenhatosának előterében, a hazaiak pedig már csak szabálytalanul tudták megállítani. A megítélt büntetőt a sértett végezte el, és a jobb alsóba lőtt.

Coulibaly a szünet után is egyből ziccerbe került, de Rózsa Dániel bravúrral hárított, a 61. percben azonban már tehetetlennek bizonyult. Szakály Péter lépett be egy támadással, lövését elsőre még védte a hazaiak kapusa, a kipattanóra viszont Coulibaly érkezett, és megszerezte a második gólját.

A Haladás próbálkozott a szépítéssel, de főleg pontrúgásból volt veszélyes, gólt azonban nem tudott szerezni. Idegenbeli sikerével nagy lépést tett a továbbjutás felé a Debrecen.

LIGAKUPA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
SZOMBATHELYI HALADÁSDVSC-TEVA 0–2 (0–1)
Szombathely, 800 néző. Vezette: Szilasi Sz., (Lémon O., Takács G.)
Haladás: Rózsa – Schimmer (Csontos, 35.), Nagy II G., Korolovszky, Tóth P. – Sluka, Irhás (Sipos N., 57.), Molnár B. (Lattenstein, 70.), Halmosi – Oross (Nagy I G., 67.), Fodrek. Vezetőedző: Aczél Zoltán
Debrecen: Verpecz – Nikolov, Mijadinoszki, Szűcs I., Fodor M. – Farkas II B. (Szakály P., 40.), Bódi, Ramos (Lucas, 78.), Yannick (Mokánszki, 72.) – Salami (Dombi, 40.), Coulibaly. Vezetőedző: Zdenek Scasny
Gólszerző: Coulibaly (11–esből, 0–1) a 44., Coulibaly (0–2) a 60. percben
MESTERMÉRLEG
Aczél Zoltán: – Jó mérkőzést játszottunk, az első félidőben előnyt szerezhetünk volna, sajnos nem sikerült. Mentálisan jól küzdöttünk, de ez kevésnek bizonyult.
Zdenek Scasny:– Mindkét csapat jól futballozott, érdekes mérkőzést játszott. Most nekünk kedvezett a szerencse, így jó helyzetből várjuk a visszavágót.
A visszavágót március 30-án rendezik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik