Coulibaly-dupla; győri vereség

Vágólapra másolva!
2012.07.07. 21:38
null
Coulibaly duplázott (Fotó: Szabó Miklós – archív)
A DVSC-Teva ma két felkészülési mérkőzést játszott, két különböző felállásban a szlovákiai MFK Kosicével. A magyar bajnok az első mérkőzésen döntetlent játszott, a másodikat megnyerte. A Győr kikapott a Levszki Szófiától, de pályára lépett a Pécs, az Eger és a Lombard Pápa is.


DVSC–MFK KOSICE

A labdarúgó NB I címvédője, a DVSC-Teva felkészülési mérkőzésen 1–1-es döntetlent játszott a szlovák élvonalbeli MFK Kosicével.

Az első mérkőzésen – amelyen a klub hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint a DVSC nagy fölényben játszott, összesen három lesgólt szerzett – visszatért a pályára a kétéves eltiltását letöltő Vukasin Polekszics.

A második mérkőzést viszont már a DVSC-Teva 3–1-re megnyerte. A dvsc.hu tájékoztatása szerint a második edzőmérkőzésen a Novakovics – Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut – Bódi, Ramos, Szakály, Farkas – Kulcsár, Coulibaly összeállítású csapat kezdett. Selim Bouadla, Varga József, Roguy Meyé és Illés Gyula sérülés miatt nem léphetett pályára.

Az 5. percben tizenegyeshez jutott a Loki, amit Adamo Coulibaly higgadtan használt ki. A 24. percben pedig növelte előnyét a debreceni együttes: Korhut jobb oldali szabadrúgása után a beívelt labdát Coulibaly a hosszú sarokba csúsztatta.

A kassai csapat később lőtt egy kapufát, míg a Lokiban Kulcsár és Coulibaly szerezhetett volna újabb gólokat.

Az 54. percben újabb büntetőt rúghatott a DVSC, ezúttal Bódi Ádám értékesítette, majd nem sokkal később szépítettek a vendégek, kialakítva ezzel a 3–1-es végeredményt.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DVSC-Teva–MFK Kosice (szlovák, I.) 1–1 (0–1)
Debrecen, 500 néző. Vezette: Solymosi.
DVSC: Polekszics (Tóth Cs. 77.) – Bernáth, Ludánszki (Oláh G. 40.), Szűcs I., Nikolov – Spitzmüller – Rezes, Lucas, Sl. Bouadla (Dombi 69.), Ferenczi (Huszák 52.) – Sidibe
Gólszerzők: Sidibe (52.), ill. Gondol (21.)
Forrás: dvsc.hu
NEMZETKÖZI MÉRKŐZÉS
DVSC-Teva–MFK Kosice (szlovák, I.) 3–1 (2–0)
Debrecen, 1100 néző. Vezette: Veizer.
DVSC: Novakovics (Verpecz 46.) – Nagy Z., Simac (Máté 46.), Mészáros, Korhut – Bódi, Ramos (Yannick 57.), Szakály, Farkas (Csorba 57.) – Kulcsár, Coulibaly (Nikolic 46.)
Gól: Coulibaly (6., 24. – az elsőt 11-esből), Bódi (54. – 11-esből), ill. Karas (63.)
Forrás: dvsc.hu


GYŐRI ETO–LEVSZKI SZÓFIA

A Győri ETO 2–1-es vereséget szenvedett a bolgár élvonalbeli Levszki Szófiától. A Levszki Marcinho és Carvalho góljával már 2–0-ra vezetett, mielőtt Marek Strestík szépített a 77. percben.

Az etofc.hu tájékoztatása szerint kisebb sérülés miatt kihagyta a mérkőzést Rati Alekszidze, Takács Ákos, Marko Dinjar, Vladimir Djordjevics és Varga Roland, rajtuk kívül Linas Pilibaitis és Giorgi Ganugrava sem játszott. Az ETO-ban bemutatkozott a Craiovából érkezett román támadó, Mihai Dina.

A bolgárok, mint a klub hivatalos honlapja írja, a nyáron visszatérő vendégek Lindabrunnban, évek óta ott töltenek el másfél-két hetet Bécs mellett; rendszeresen találkoznak magyar csapatokkal is, tavaly például a Pápa ellen nyertek 4–0-ra.

Az ETO jövő héten két edzőmeccset vív az ETO Parkban: szerda 17 órakor fogadja az orosz első osztályba frissen feljutó Mordovija Szaranszkot, szombaton pedig a cseh Slovácko lesz a vendége.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Győri ETO–Levszki Szófia (bolgár) 1–2 (0–1)
Lindabrunn

Győri ETO: Sztevanovics (Molnár P.) – Tokody (Nagy Á.), Lipták, Sztanisics (Lang), Völgyi (Totadze) – Pátkai (Nicorec), Kamber, Kronaveter (Trajkovics) – Koltai (Dudás), Ahjupera (Dina), Andric (Strestík). Vezetőedző: Pintér Attila

G: Strestík (77.), ill. Marcinho (33.), Carvalho (50.)


PÉCSI MFC–GLORIA BISTRITA

A Pécsi MFC 2–1-es győzelmet aratott a román élvonalbeli Gloria Bistrita ellen Solomon Okoronkwo duplájával.

A pmfc.hu beszámolója szerint az első félidőben kevés helyzetet hozott a mérkőzés, amelyen a Kaposvárról igazolt Miroszlav Grumics először lépett pályára pécsi színekben. A fordulás után a csereként beálló Okoronkwo kétszer is a Gloria kapusának hálójába helyezett, a román csapat már csak szépíteni tudott.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Pécsi MFC–Gloria Bistrita (román) 2–1 (0–0)
Moravske Toplice
PMFC: Sánta (Dibusz, a szünetben) – Bodnár (Nagy J., 75.), Lantos, Krejci, Panikvar – Frőhlich (Horváth Zs., a szünetben), Szatmári L. (Wittrédi, a szünetben), Todorcsev (Paracki, a szünetben) , Zeljkovic (Nagy D., a szünetben) – Harsányi (Okoronkwo, a szünetben), Grumics (Városi, 75.)
Gólszerző: Okoronkwo (50., 73.)


LEINEFELDE (német)–LOMBARD PÁPA

A Lombard ünnepi mérkőzéssel zárta egyhetes németországi edzőtáborát, és a fennállása 100. évfordulóját ünneplő Leinefelde felett 7–0-s győzelmet aratott. A félidőben már 4–0-ra vezető pápaiak legjobbja a négy gólt szerző Simon András volt, az újonnan igazolt Aleksandars Cekulajevs is betalált.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
LEINEFELDE (német)–LOMBARD PÁPA 0–7 (0–4)
Leinefelde, 200 néző.
LOMBARD: Szűcs L. (Markek) – Enyingi, Balogh B. (Tóth G.), Fellai (Rodenbücher), Németh M. (Király B.) – Quintero, Dóczi (Horváth L.), Présinger – Arszics, Simon A., Szekulajev
G: Simon A. (4), Király B., Quintero, Szekulajev


EGRI FC–FK DUKLA BANSKÁ BYSTRICA

Az NB I újonca, az Egri FC 3–2-re legyőzte a már 2–0-ra is vezető szlovák élvonalban (Corgon Liga) szereplő besztercebányai csapatot.

Az egrieknél lehetőséget kapott a próbajátékos Michael Stanislaw, aki a Wiener Neustadt középpályása.

Érdekesség, hogy a meccsen Farkas Ádám révén büntetőt is hibázó egriek az előző, Újpest elleni összecsapásukon is fordítottak kétgólos hátrányból, de akkor a lila-fehérek végül 4–3-ra nyertek.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
EGRI FC–FK DUKLA BANSKÁ BYSTRICA (szlovákiai) 3–2 (0–1)
Pétervására, 200 néző. V: Farkas Á.
EGER: Bogdanovs – Preklet, Indermitte (Hamouz), Katona A., Piller – Koós (Hrisztov), Stanislaw, Németh N., Eszlátyi (Horváth Z.), Farkas Á. (Pavlov) – Pisanjuk (Tanq)
BANSKÁ BYSTRICA: Boros (Budinsky) – Turna, Podstavek, Pavlovic, Savic (Pancík) – Brasen, Fasko, Povazanec (Rejdovian), Hucko (Augustín) – Ferencík (Matús), Slancík
G: Tanq (2), Hristov, ill. Slancík, Augustin

Nemzetközi felkészülési mérkőzésen a labdarúgó NB I-ben szereplő Siófok 3–1-re kikapott a szlovák élvonalbeli Zlaté Moravcétől Aranyosmaróton.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ZLATÉ MORAVCE (szlovák)–SIÓFOK 3–1 (1–0)
Aranyosmarót
SIÓFOK: Heinrich – Mogyorósi (Kiss Zs.), Nyári, Lengyel D., Pécseli (Éles) – Molnár T. (Pál Sz.), Kiss M., Kanta Sz. (Kecskés T.), Nagy T. (Sipos N.) – Melczer, Molnár M. (Bajner)
A Siófok gólját Nyári Tibor szerezte

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik