Az FTC egy góllal kikapott a Pakstól

Vágólapra másolva!
2012.07.07. 12:36
Címkék
A labdarúgó NB I-re készülő MVM Paks és a Ferencváros felkészülési mérkőzése 2–1-es paksi győzelmet hozott. Hiába volt veszélyesebb az otthon játszó Fradi az első félidőben, nem tudta megtartani egygólos előnyét, majd egy tizenegyest is kihagyott a második játékrészben.

A Ferencvárosban a nyáron Paksról érkező Böde Dániel a kezdőcsapatban kapott helyett. Az első negyedórában a Fradi veszélyeztetett többet, és az egyik akció végén a paksi kapuba került a labda, de a játékvezető nem adta meg a találatot.

Egy perccel később (a 16. percben) megszerezte a vezetést a Ferencváros. Vladan Csukics ment el a jobb szélen, majd rossz beadását követően a kapu jobb oldalában kötött ki a labda (1–0).

A Fradi nem tudott felülkerekedni 
a Pakson (Fotó: fradi.hu)
A Fradi nem tudott felülkerekedni a Pakson (Fotó: fradi.hu)

Nem örülhettek sokáig a Fradinál, ugyanis a 20. percben Bartha László lőtt nagyon pontosan a tizenhatos sarkáról a kapuba (1–1).

A második félidő óriási ferencvárosi lehetőséggel indult, a paksi védők Ottennel szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Pölöskey végezte el, de Pokorni hárított. A 60. percben a Paks is tizenegyeshez jutott: Klein rántotta le Simon Attilát, aki értékesítette a büntetőt (1–2).

A hátralévő fél óra már nem hozott nagyobb helyzetet (közben– a játékrész felénél– a Ferencváros teljes sort cserélt), az FTC akarata érvényesült, ám nem tudott betalálni a házigazda, így 2–1-es vereséget szenvedett a Pakstól.

„Az ilyen találkozókon nem nézzük az eredményt, nemrég kezdtük el a felkészülést, a történet most arról szól, hogy a legjobb állapotba kerüljünk – kezdte értékelését Détári Lajos a fradi.hu-nak. – Sok új játékos érkezett különböző csapatoktól, most az a cél, hogy mindenki azonos fizikai állapotba kerüljön. Tíz nap múlva már lehet arról beszélni, hogy a csapat gyakorolta a taktikát, akkor már frissebbek leszünk, a felkészülés célegyenesébe érkezünk. Azok az edzőmeccsek nagyon fontosak lesznek, akkor nem is cserélek majd teljes csapatot. Most az volt a cél, hogy mindenki hatvan-hetven percet játsszon, és egységes terhelést kapjon.″

FERENCVÁROS–PAKS 1–2

(A FradiMedia felvétele)

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FERENCVÁROS–MVM PAKS 1–2 (1–1)
FTC: Jova – Fülöp N., Otten, Klein, Sváb – Jovanovic, Csukics, Gyömbér – Somalia, Böde, Pölöskey P.
FTC, a II. félidő közepétől: Gyenes – Batik, Grúz, Papucsek – Nyilasi, Hakola, Józsi, Orosz M., Beliczky – Marosevic, Máté J.
Paks: Pokorni – Heffler T., Sifter, Szabó J., Csehi T. (Báló, a szünetben) – Kulcsár, Bartha, Fiola, Sipeki – Kiss T. (Heffler N., a szünetben), Simon A.
Gólszerző: Csukics (16.), ill. Bartha (20.), Simon A. (60.– 11-esből)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik