nemzetisport.hu 2016.01.20 08:07 Frissítve: 2016.01.20 14:32

Bundesliga: Nagyobb karriert futhat be, mint én – Lisztes Kleinheislerről

A kreiszeitung.de-nek nyilatkozó Lisztes Krisztián szerint Kleinheisler László nagyobb karriert futhat be a Bundesligában, mint ő. (A szélső szerződtetését szerda kora délután hivatalosan is bejelentette a Werder Bremen.)

Lisztes szerint Kleinheislernek jó helye lenne Brémában (Fotó: kreiszeitung.de)

 

Ön szerint milyen karriert futhat be a Werder Bremennél Kleinheisler László?

Dárdai, Király, Lisztes vagy Huszti nyomdokain ismert és elismert Bundesliga-játékos lesz.   (8780)
Évekre megveti a lábát a németeknél, de nem váltja meg a világot.   (4982)
Jó esetben a Bundesliga 2-ben landol, erős lesz neki az első osztály.   (2798)
Nyártól már az NB I-ben látjuk hétről hétre.   (597)
Összes szavazat: 17157
Szavazás kezdete: 2016. 01. 18
 

„Nagy élmény lenne számomra – utalt Kleinheisler esetleges brémai szerződtetésére Lisztes, aki sokat vár a honfitárstól. – Nagyobb karriert futhat be, mint én. László harcos a pályán, nagyon jó a mentalitása. A gólokkal sem adós, és az előkészítésben is jeleskedik. Boldog lennék, ha szerződtetné a Werder Bremen, meg vagyok győződve arról, hogy odakerül.”

„Nagyon jól ismerem László pimasz oldalát, már az első élvonalbeli bajnokiján is szemtelenül játszott. A Videoton hosszabbítani akart vele, ő azonban visszautasította az ajánlatot, így a második csapathoz kellett mennie. Tétlenül teltek a hónapjai, ami aligha volt könnyű neki, de végig kitartott, ami mutatja, hogy erős személyiség. László célja az volt, hogy minél hamarabb külföldre kerüljön. Bréma nagyszerű hely számára, a klub barátságos és tökéletesen illik a stílusához. Viszont máról holnapra semmi sem megy. Magyarországról a Bundesliga nagy lépés, Lászlónak időre van szüksége. Bár tizenöt-húsz percet már most is tud segíteni.”

A 49-szeres válogatott irányító fénykorában három német klub (VfB Stuttgart, Werder Bremen, Borussia Mönchengladbach) alkalmazásában állt, a brémaiakkal 2004-ben bajnoki címet és Német Kupát is nyert, súlyos sérüléséig az együttes meghatározó tagja volt. Előtte szerepelt a Stuttgartban, amely diadalmaskodott a Német Kupában (1997), döntőt játszott a KEK-ben (1998), és megnyerte az UEFA Intertotó-kupát (2000).

Mint beszámoltunk róla, Kleinheisler a múlt héten próbajátékon vett részt a Werdernél, a brémai klub sajtóhírek szerint 300 ezer euróért vásárolhatja őt meg a Videotontól. A Nemzeti Sport Online úgy értesült, hogy a két klub között az egyezség megszületett, Kleinheislert ma orvosira várják a németek.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTONNÁL
Érkezők: Haraszti Zsolt (FTC)
Kölcsönbe érkezők: Tischler Patrik (Puskás AFC)
Kölcsönből visszatérők:
Horváth Tamás (Puskás AFC)
Az utánpótlásból felkerültek:
Paudits Patrik
Kiszemeltek: Léandre Tawamba (kameruni, Zlaté Moravce – Szlovákia)
Távozók: Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin – szabadon igazolhatóként), Mirko Ivanovszki (macedón, szabadon igazolható, érdeklődik iránta: Dinamo Bucuresti – Románia)
Kölcsönbe távozók: Horváth Tamás (Mezőkövesd), Filip Pajovics (szerb, Puskás AFC)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Baksa Dénes (Siófok), Bognár Bence (Siófok), Gábor Péter (Siófok), Kleinheisler László (Werder Bremen – Németország), Lang Ádám, Alhassane Soumah (guineai, Mantova FC – Olaszország), Szekeres Adrián (Gyirmót, Mezőkövesd), Dinko Trebotic (horvát, Bnei Jehuda – Izrael, RNK Split – Horvátország)

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.17 12:51:38

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A zöld-fehérek hazai pályán már három góllal vezettek a Domzale ellen, de a végén kétszer is betaláltak a szlovénok.

2018.02.17 00:18:27

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Ereje teljében lévő jó külföldi játékos nem szerződik hozzánk.

2018.02.15 08:37:15

Labdarúgó NB I BORSI GERGELY

„Mi is beszéltünk már róla, hogy jó úton járunk, s ha így folytatjuk, meglesz az eredménye.”

2018.02.14 23:07:20

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

ALAPVONAL. A futball, mint valami irányjelző bója a tengeren, mutatta neki az idő múlását. Nem úgy gondolt vissza a fiatalságára, hogy családi események, születésnapok jutottak eszébe, hanem a világbajnokságok kapcsán, például ahogy Farkas Jancsi kapásgólt lő a braziloknak…

2018.02.10 13:40:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Koch és Varga Roland bombagóljára a 2016-os Eb-finálét eldöntő csatár felelt.