Böde nem dőlt a kardjába a válogatott meghívó elmaradása miatt

Vágólapra másolva!
2017.03.13. 07:47
null
Böde Dániel szép gól után fogadhatta Hajnal Tamás gratulációját (Fotó: MTI, Koszticsák Szilárd)
Böde Dánielben nincs keserűség amiatt, hogy a magyar labdarúgó-válogatottat irányító Bernd Storck nem számít rá a portugálok elleni vb-selejtezőn.

 

– Öné a forduló gólja?
– Nem merném kijelenteni, a paksi Bartha László is gyönyörű gólt szerzett a Debrecen ellen – válaszolta lapunknak Böde Dániel, a Ferencváros harmincesztendős csatára, aki a Haladás elleni szombati bajnokin a saját térfeléről indulva két védőt cselezett ki, majd hatalmas gólt rúgott a bal felső sarokba. – Nem is biztos, hogy választani kellene, mindkettő szép volt, ennyi elég. Vasárnap én is visszanéztem a szólómat, tényleg jól nézett ki.

– A szombati találata benne van pályafutása három legszebbje közt?
– Erre nem tudok válaszolni. Nem vagyok az a típus, aki ezen gondolkozik, nem szoktam rangsorolni a góljaimat. A lényeg, hogy a labda haladjon át a gólvonalon, ennyi nekem elég. Az észtek elleni világbajnoki selejtezőn már szereztem hasonló gólt, szóval még az sem egyértelmű, hogy a szólógóljaim közül ez volt a legszebb.

– A gólörömnél visszafogottnak tűnt, sorban lepacsizott a társaival, de alig mosolygott.
– Megesik az ilyen. Néha kitörnek az emberből az érzelmek, máskor meg a pacsikban nyilvánul meg az öröm.

– Lapunk vasárnapi címlapján az állt, hogy „Böde Dani azt üzente…”. A gólja üzenet a válogatott keretből önt kihagyó szövetségi kapitánynak?
– Egyáltalán nem! És nem sablonszövegként mondom, de tényleg nincs bennem keserűség, nem dőltem a kardomba. Félre ne értsenek, minden magyar labdarúgó álma, hogy pályára lépjen a címeres mezben, aki egyszer átélte, milyen a Himnuszt hallgatni, minél többször vágyik rá. Elfogadom a döntést, dolgozom tovább, remélem, legközelebb meghívót kapok.

– Úgy gondolja, hogy a szombaton látott Böde Dánielnek nem kell meghívót küldeni? Korábban őszintén beszélt arról, amikor nem érezte magát válogatott formában, úgyhogy most is lehet őszinte.
– A fene se tudja… Nyáron kint voltam az Európa-bajnokságon, akkor sem kaptam lehetőséget a portugálok ellen, vagyis a Bernd Storck által kidolgozott taktikában nyilván nem olyan típusú csatárra van szükség, amilyen én vagyok. Ezen miért sértődjek meg? Most csak erre az egy meccsre készül a válogatott, és ha nem szerepelek az elképzeléseiben, tényleg nincs értelme, hogy meghívjon a keretbe. Arra nincs szükség, hogy ismerkedjünk egymással, harmincéves vagyok, nem húsz, pontosan tudják, mire vagyok képes. Ezen felül Szalai Ádám nagyon jó formában futballozik Németországban, Priskin Tamás is rugdossa a gólokat, nincs baj a támadóink formájával. Szóval keserűség nélkül, szívből szurkolok a válogatottnak.

A TELJES INTERJÚT, AMELYBEN BÖDE DÁNIEL A FERENCVÁROSNÁL TÖRTÉNŐ „PADOZÁSÁRÓL IS BESZÉL, ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN – AKÁR DIGITÁLIS FORMÁBAN IS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik