BL: Leigazolhatjuk a játékosokat, akik eddig nem akartak itt játszani – M. Nikolics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.15. 08:25
Az idegenbeli 1–1 után Felcsúton a gól nélküli döntetlen is elég volt a Mol Vidi FC-nek a Malmö elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóján. A találkozó után Marko Nikolics vezetőedző beszélt Danko Lazovics kihagyott büntetőjéről. Elárulta azt is, hogyan tervezik megerősíteni a csoportkörre a keretet, illetve szóba került, hogy az idei további négy hazai nemzetközi mérkőzésüket már a Groupama Arénában fogják lejátszani.

Marko Nikolics természetesen nagyon boldog volt a meccs után, mert szerinte az egész magyar labdarúgás számára nagy dolgot értek el a futballistái, akiknek gratulált. Marko Nikolics természetesen nagyon boldog volt a meccs után, mert szerinte az egész magyar labdarúgás számára nagy dolgot értek el a futballistái, akiknek gratulált.

„Amikor elkezdtük ezt a sorozatot, mindig egy álomról beszéltem, a csoportkörről. Lehet, hogy néhányan azt gondolták, ennek a fickónak elment az esze. De nem az foglalkoztatott, hogy mit gondolnak az emberek. Az volt a fontos, hogy a játékosok hittek abban: ezt el tudjuk érni. Ott vagyunk a BL playoffban. Nincs vége az álomnak, szeretnénk bejutni a BL csoportkörébe is.”

Az újságírók arról kérdezték a trénert: nem ijedt-e meg, amikor Danko Lazovics csúnyán elrontotta a büntetőjét?

„Lehet, hogy itt ez nem általános, de én pozitívan szemlélem az életet és a labdarúgást is. Szerencsénk volt, mert bár a tizenegyes kimaradt, a háló javítása miatt volt pár percünk. Mindenki odajött a kispadhoz, beszéltem hozzájuk, elmondtam, hogy csinálják ugyanazt, mint eddig. Előállt Juhász Roland is, aki éppen e remek mentalitása miatt csapatkapitány. Tökéletes szavakkal fordult a társakhoz, így mentünk vissza a hátralévő huszonöt percre. Büszke vagyok a játékosaimra, mert harcoltak. Szoktam is viccelni az öltözőben, hogyha a nemzetközi párhuzamokat nézzük, akkor mi játékstílusra nem a Barcelona vagyunk, hanem az Atlético Madrid.”

A sajtótájékoztatón az is felvetődött: miként fogják bírni a székesfehérváriak ezzel a kerettel azt a terhelést, hogy a bajnokság (és a honi kupa) mellett még 8 nemzetköz mérkőzés is vár idén rájuk?

„Tervezünk igazolásokat. Elég, ha csak megnézzük a programunkat: szombaton a tabellát a Ferencváros mellett vezető Honvéddal játszunk, szerdán az AEK-kal, szombaton az Újpesttel, utána kedden már Athénban lépünk pályára. Úgyhogy mindenképpen gyorsan kell majd lépnünk a játékospiacon, hogy minél mélyebb legyen a keret. Három-négy, de akár öt új labdarúgót is el tudok képzelni. Külföldi és magyar játékosokat is szeretnénk szerződtetni, hiszen a légiósok száma limitálva van, csak tíznek válthatjuk ki a játékengedélyét. Augusztus végén nem olyan nehéz igazolni, hiszen vannak olyanok, akik nem találtak klubot vagy nem szerettek volna Magyarországon játszani, őket most könnyebb idecsábítani. Vannak konkrét nevek is, bízom benne, hogy minél hamarabb itt lesznek. Csábító lehet, hogy immár egy csoportkört garantálni tudunk nekik.”

Az is elhangzott, hogy a Mol Vidi FC biztosan a Groupama Arénában rendezi mind a négy itthoni nemzetközi találkozóját.

„Természetesen nem vagyok boldog emiatt. Két és fél éve Felcsúton játszunk, amióta én itt vagyok, ez a hazai pálya. Ez nem ideális helyzet. Szerettük volna Székesfehérváron ünnepelni a bajnoki címet és ma is ott pályára lépni, de aki szereti ezeket a srácokat, az remélem, megtalálja a megoldást és ott lesz, bárhol is játszunk. Ezek a fiúk megérdemlik a biztatást. Kérni nem fogok senkit, hogy jöjjön el szurkolni, ám aki úgy érzi, legyen ott. Természetesen alig várjuk, hogy Fehérváron futballozzunk.”



BAJNOKOK LIGÁJA
3. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
BAJNOKI ÁG
MOL VIDI FC–Malmö FF (svéd) 0–0
Továbbjutott:
a Mol Vidi FC, 1–1-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik