Belehúzott az ETO: csatár Rotterdamból, középpályás Brnóból

Vágólapra másolva!
2011.07.04. 11:50
A Győri ETO FC vezetői ma két futballista szerződtetését jelentették be sajtótájékoztató keretében – Simon András és Marek Strestík is a zöld-fehéreknél folytatja.

Simon András megjárta a 2009-es U20-as világbajnokságot, a következő szezontól Győrben bizonyíthat 
(Fotó: Action Images, archív)
Simon András megjárta a 2009-es U20-as világbajnokságot, a következő szezontól Győrben bizonyíthat (Fotó: Action Images, archív)
Simon András megjárta a 2009-es U20-as világbajnokságot, a következő szezontól Győrben bizonyíthat
(Fotó: Action Images, archív)
Simon András megjárta a 2009-es U20-as világbajnokságot, a következő szezontól Győrben bizonyíthat 
(Fotó: Action Images, archív)
Simon András megjárta a 2009-es U20-as világbajnokságot, a következő szezontól Győrben bizonyíthat (Fotó: Action Images, archív)

Ahogy arról a Nemzeti Sport Online elsőként beszámolt, az Excelsiortól hazatérő Simon András megegyezett a Győri ETO vezetőivel – a klub ma jelentette be, hogy négyéves szerződést kötöttek a csatárral.

Simont már télen is tesztelte a Győr, de végül Rotterdamba szerződött. Júniusban aztán visszatért az ETO-hoz, több edzőmeccsen is gólt szerzett, így meggyőzte a vezetőket, hogy érdemes őt szerződtetni. . Az U20-as vb-bronzérmes csatár a második Simon András lesz az ETO-nál, ugyanis a klub második csapatát is erősíti egy Simon András, aki szintén 21 esztendős, és ő is támadó.

Marek Strestík érkezéséről szombaton cseh és szlovák források is beszámoltak, az ETO mai sajtótájékoztatóján elhangzott, egy évre kölcsönbe megszerezték az egyszeres cseh válogatott középpályást a Brnótól, a futballistára opciós jogot is szereztek a győriek.

A révkomáromi születésű, 24 esztendős Marek Strestík az FC Zbrojovka Brno játékosaként az előző szezonban 21 bajnokin lépett pályára a cseh élvonalban, három gólt szerzett.

A cseh-szlovák kettős állampolgárságú középpályást a szlovák Slovan Bratislava szerette volna kölcsönvenni, de a a futballista végül a győriek ajánlatát fogadta el, így az ETO-hoz kerül kölcsönbe.

A klub a ma bejelentett két játékoson kívül eddig egy új futballistát igazolt, a brazil André Lamast, aki saját bevallása szerint védekező középpályásként tud leginkább hasznára lenni a csapatnak.

A mai sajtótájékoztatón további hat játékosról esett szó, akik mostantól tagjai az ETO felnőtt csapatának. Közülük három visszatérő, hiszen a csatár Jarmo Ahjupera Újpesten, a kapus Molnár Péter Siófokon, míg a védő Zámbó Bence az MTK-nál volt kölcsönjátékos. A szakvezetés most úgy döntött, hogy mindhármukra számít a következő idényben. A fiatalok közül felkerült az első csapathoz Kiss Szabolcs, Molnár Tibor és Miklós Viktor, ők edzőmérkőzésen már valamennyien pályára léptek a zöld-fehérek színeiben.

11 FUTBALLISTA TÁVOZIK

A labdarúgó NB I-ben szereplő Győri ETO mai sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a klub 11 játékosától is megválik a nyáron.

Az már korábban kiderült, hogy a kameruni Eugene Fomumbod és a Honvédhoz igazolt Sánta András elhagyja a csapatot, és most az is eldőlt, hogy Alekszandar Radoszlavljevics, Teimuraz Sharashenidze, Vedran Niksic, Zoran Supic, Fuad Bugerra, Arsene Copa és Djordje Csetkovics is távozik.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Pápán folytatja kölcsönben Lasha Totadze és Georgi Ganugrava is.

„Semmi más célunk nem lehet, mint a nemzetközi kupaszereplés elérése. Kellően erős játékos kerettel rendelkezünk, arra pedig nem is emlékszem, hogy sérülés nélkül végig dolgoztuk volna a felkészülés nagyobbik részét" – Klement Tibor, a Győr ügyvezető igazgatója a mai sajtótájékoztatón.

„Azért mondtunk le több légiósról, hogy ne kelljen tömegével visszajátszaniuk az NB II-be. Azt szeretnénk, ha a fiatal generációból mindazok, akik tehetségesek és szorgalmasak, be tudjanak mutatkozni akár az első osztályban is, ehhez ez egy fontos lépés volt" – mondta Klement, aki kiemelte: az átigazolások során még ma is nehéz jó képességű magyar játékost szerződtetni, erre a legjobb példa, hogy az ETO az egyetlen, aki Simon András érkezésével minőségi hazai labdarúgót igazolt eddig ebben a szezonban.

Klement Tibor más témákat is érintett, így elmondta azt is, hogy megérkezett az UEFA hivatalos indoklása a pénzbüntetés és kizárás ügyében, ebben pedig semmi új információ nem szerepelt. Az igazgató azt mondta: ez továbbra is elsősorban jogi, másodsorban számviteli kérdés, az ETO nem titkolt el semmit, így a döntéshozó testület minden információnak a birtokában volt, amikor a csapat megkapta a licencet. A klub még ezen a héten elküldi a fellebbezést, Klement Tibor hangsúlyozta: kizárólag a teljes felmentés jelenthet erkölcsi elégtételt.

MAREK STRESTÍK HARMINC MÉTERES GÓLJA
NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK – GYŐRI ETO FC
Érkezett: Simon András (Excelsior), Marek Strestik (cseh-szlovák, FC Zbrojovka Brno – Csehország, kölcsönbe )Jarmo Ahjupera (észt, Újpest FC, kölcsönből vissza), Molnár Péter (BFC Siófok, kölcsönből vissza), Zoran Supics (szerb, Lombard Pápa TFC, kölcsönből vissza), Zámbó Bence (MTK Budapest, kölcsönből vissza), André Lamas (brazil, Palmeiras – Brazília)
Távozott: Eugene Fomumbod (kameruni, ?), Sánta András (romániai, Bp. Honvéd), Lasha Totadze (grúz, Pápa – kölcsönbe), Georgi Ganugrava (grúz, Pápa – kölcsönbe), Vedran Niksic (horvát, ?), Teimuraz Sharashenidze (grúz, ?), Fuad Bugerra (algériai, ?), Arsene Copa (gaboni, ?), Alekszandar Radoszavljevics (szerb, ?), Zoran Supics (szerb, ?), Djordje Csetkovics (montenegrói, ?)
Akivel tárgyalnak: Guzmics Richárd (Szombathelyi Haladás), Zsidai László (MTK Budapest/FC Volendam – Hollandia), Katona Péter (szlovákiai, Tatran Presov – Szlovákia), Leo Casula (brazil, Rio Preto – Brazília)
GYŐRI ETO–4YOURTALENT 5–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik