Az MLSZ már kedden foglalkozik a botránnyal

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2009.11.01. 10:27
Címkék
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága már kedden foglalkozik a szombaton félbeszakadt Ferencváros–Diósgyőr bajnoki mérkőzéssel. Ezt Serényi Péter, az MLSZ sajtófőnöke mondta vasárnap az MTI-nek.
Már kedden napirendre kerül a balhé a fegyelmi bizottságnál (Fotó: Németh Ferenc)
Már kedden napirendre kerül a balhé a fegyelmi bizottságnál (Fotó: Németh Ferenc)

A szabályzat szerint félbeszakadt találkozók esetén nem kell megvárni, amíg a meccsről készült ellenőri jelentés beérkezik a szövetségbe, hanem a soron következő fegyelmi bizottsági ülésen a két érintett klub illetékeseinek automatikusan meg kell jelenniük. A fegyelmi bizottság november 3-án, kedden ül össze legközelebb, de korántsem biztos, hogy tud dönteni.

A zöld-fehér klub vezetői szerint nem sok jóra számíthatnak, míg Talpai János, a mérkőzés MLSZ-ellenőre azt mondta: várhatóan súlyos következményei lesznek az esetnek.

A mérkőzést Sulyok Gergely játékvezető a 64. percben félbeszakította, miután a ferencvárosi szurkolók egy csoportja – a Diósgyőr 3–1-es vezetésénél – megpróbált bemászni a pályára, illetve átjutni a vendégszektorba. A rohamrendőrök felsorakozása nyomán valamelyest lecsillapodtak a kedélyek, ugyanakkor a lelátón felgyújtottak néhány széket, pirotechnikai eszközök és székdarabok repültek a gyepre. Csaknem negyedóra várakozás után folytatódott a játék, de néhány pillanattal később, amikor petárdák hullottak a pályára, a bíró lefújta a találkozót.

A szurkolók később az Üllői úti stadion környékén randalíroztak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztálya arról tájékoztatta az MTI-t, hogy két rendőr a feléjük dobott üvegektől könnyebben megsérült, és egy rendőrségi kisbusz megrongálódott. A közlemény szerint a rendőri intézkedések során a BRFK munkatársai egy férfit garázdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt fogtak el – akiről kiderült, hogy körözték is –, továbbá egy személyt azért állítottak elő, mert nem tudta magát hitelt érdemlően igazolni.

Olvassa el a mérkőzésről szóló beszámolónkat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik