Szurkolói balhé, félbeszakadt FTC-DVTK

Vágólapra másolva!
2009.10.31. 19:15
null
Fotó: M. Németh Péter
Címkék
Félbeszakadt a labdarúgó Soproni Liga 13. fordulójában a Ferencváros–Diósgyőri VTK találkozó, miután a hazai szurkolók egy része a pályára rohant, és különböző tárgyakat hajított a pályára.
A rendőrök felállhattak volna a pálya körül - Craig Short
 

„Nagy volt a nyomás a szurkolók részéről, de az eredménytelen játék miatt megértem ezt a

nyomást. Az edzésen nyújtott teljesítmény egy dolog, a pályán ugyanazt nyújtani a legnagyobb klubok sajátja" - kezdte nyilatkozatát Craig Short.

 

„Csalódott voltam amiatt, hogy lefújták a találkozót, mert még 25 perc hátra volt, éppen szereztünk egy gólt, és akár folytathattuk volna, és további találatokat érhettünk volna el" - tette hozzá a Ferencváros megbízott edzője.

 

„Megfélemlítve nem lehet jól játszani. Ha az utcán történik ez, akkor még érthetőbb, de saját pályánkon saját szurkolóink részéről ez nem volt várható" - folytatta.

 

„25 perc nagy idő, a rendőrök felállhattak volna a pálya körül, és akkor lehetett volna folytatni a találkozót. Szükségünk van a szurkolókra, de lehet, hogy bezárják a stadiont."

A két, egyaránt rossz formában lévő együttes összecsapását – a hazaiak mindössze a 13., a vendégek a 15. helyen álltak csak a bajnokságban – a hazaiak nagyon agilisan kezdték, főleg Rósa Dénes hajtott feltűnően, ám helyzetet a 11. percig nem láthatott a közönség, akkor a magyar válogatott középpályás távoli lövése szállt kapu fölé.

A közepes iramú, sok pontatlansággal és szabálytalansággal tarkított első félidőben ugyanakkor nem a hazaiak, hanem a Diósgyőr szerezte meg a vezetést: egy szabadrúgás után addig ügyetlenkedtek a védők, amíg a labda Huszák Tamás elé került, aki 11 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. 0–1.

A kapott gól után a Ferencváros kerül ismét fölénybe, ám lövéseik sorra a kapu felett hagyták el a játékteret, így újabb gólt a 6000 fős publikum a félidőben már nem láthatott.

A félidő hajrájában a hazaiak Sulyok Gergely játékvezetőnek köszönhették, hogy nem kerültek emberhátrányba, miután Dragóner súlyos szabálytalanságát nem vette észre. A korábbi válogatott védő - aki a petárdaügy után először kapott helyet a csapatban - úgy lekönyökölte Balajtit, hogy az U20-as világbajnokságon bronzérmet nyert támadónak ömlött a vér a fejéből.

A szünetben kettős cserével próbálta felrázni együttesét a Short, Csató páros, ám gólt nem a hazaiak, hanem a vendégek szereztek, Takács Péter szabadrúgását Vlado Jeknics fejelte a ferencvárosi kapu jobb oldalába. 0–2.

Néhány perccel később pedig egy teljesen felesleges hazai szabálytalanság után – még ha a vendégek játékosa kicsit túl könnyen is esett el – Lippai Ákos tekert kapu elé, a rosszul kimozduló Megyeri mellett a kapu bal oldalába pattant a labda. 0–3.

A hazaiak együtteséből Tóth Bence küzdeni akarásával tűnt ki, sorban alakította ki a helyzeteket, majd valamivel egy óra játék után a kapuval szemben, attól 24 méterre megítélt szabadrúgásból irgalmatlan nagy gólt rúgott a jobb felső sarokba. 1–3.

Ezt követően a korábban elvonuló szurkolók egy része berohant a pályára, majd különféle pirotechnikai eszközöket hajítottak a pályára, így Sulyok játékvezető némi tanakodás után az öltözőbe tessékelte a játékosokat.

Rövid kényszerszünet után visszatértek a csapatok a pályára, de a hazai fanatikusok nem bírtak magukkal, újra pirotechnikai eszközöket dobtak a be, így Sulyok játékvezető lefújta a találkozót.

Szurkolói rendbontás miatt az 1999–2000-es szezonban az Újpest–Dunaferr, illetve a Diósgyőr–Dunaferr bajnoki szakadt félbe a magyar élvonalban. A lista bővült...

(Fotó: M. Németh Péter)
(Fotó: M. Németh Péter)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik