Az ETO-nál hosszú távra terveznek: öt játékos jöhet

Vágólapra másolva!
2013.01.04. 12:13
null
Pintér Attila és csapata munkába állt (Fotó: NS-archív)
Ma megkezdte a felkészülést a labdarúgó NB I tavaszi szezonjára a Győri ETO FC, és ezzel egyidejűleg sajtótájékoztatót is tartottak a klub vezetői. Ezen elhangzott, hogy Farkas II Balázzsal fél plusz három éves megállapodást kötöttek, illetve hogy négy-öt új játékos szerződtetését tervezik a téli szünetben.

Tegnap a Nemzeti Sport Online adta hírül, hogy a Debrecenből távozó Farkas II Balázs Győrben folytatja a pályafutását. A klub ma sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a játékossal fél plusz három éves szerződést kötöttek.

A támadó a nyári keresztszalag-operációja után még nincs százszázalékos állapotban, de a győri vezetők elmondták, tisztában vannak a futballista képességeivel, és azért is szerződtették, mert hosszú távon terveznek, gondolva arra is, ha a posztján szereplők közül Koltai Tamás vagy éppen Dudás Ádám a jövőben távozna.

„Bízom benne, hogy már a tavasszal játszani tudok. Az orvosok szerint a februári törökországi edzőtáborozás kezdetére már teljes értékű munkát végezhetek. Remélem, mielőbb utolérem magamat. Örülök, hogy Győrben számítanak rám, úgy érzem, jó helyre kerültem" – nyilatkozta Farkas, aki már december végén megkezdte a munkát Győrben, rehabilitációs tréningeken vett részt.

A klub játékospolitikájával kapcsolatban elhangzott, hogy két koncepció alakult ki. Az egyik szerint elsősorban a tavaszi szezonra igazoltak volna konkrét posztra egy-két játékost, a másik alapján pedig már a hosszabb távú jövőre is gondolva egy bővebb keretet alakítanak ki. Végül ez utóbbi javaslat „győzött", ennek értelmében pedig négy-öt új játékos szerződtetését tervezik a győri vezetők, s közülük az első érkező Farkas II Balázs.

Pintér Attila vezetőedző elmondta, hogy ma orvosi vizsgálatokkal kezdődött a szezon, majd futás szerepelt a programban.

A keret még nem teljes. A hosszabb ideje sérült szerb Lazar Sztanisics február végén, Takács Ákos a porcműtétje után egy hét múlva tud bekapcsolódni a munkába, míg a sérvműtéten átesett Dudás Ádám esetében még nem lehet pontosan megmondani, mikor végezhet újra teljes értékű munkát, de várhatón egy-két héten belül ő is csatlakozhat a felkészüléshez.

A csapat további szerb légiósainak – Szasa Sztevanovics, Vladimir Djordjevics, Nemanja Andrics, Nikola Trajkovics, Djordje Kamber – a pravoszláv karácsony miatt csak jövő héten kell edzésre jelentkezniük.

A győriek közel egy hónapig itthon készülnek, február 2. és 16. között pedig törökországi edzőtáborba utaznak, méghozzá Belekbe, ahol többek között Dzsudzsák Balázs csapatával, a Dinamo Moszkvával is megmérkőznek.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A GYŐRI ETO FC-NÉL
Érkezők: Farkas II Balázs (DVSC-Teva)
Távozik/ távozhat: Mihai Dina (román, ?)

Kiszemeltek: Rafael Burgos (salvadori, KTE-Phoenix Mecano), Lencse László (Videoton, az ősszel Ironi Kirjat Smona – Izrael, kölcsönben), Goran Marics (szerb-spanyol, Lombard Pápa),Tischler Patrik (MTK Budapest)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik