Az edzőként Spanyol Kupát nyerő Munoz a DVTK egyik jelöltje

HEGYI DÁNIELHEGYI DÁNIEL
Vágólapra másolva!
2012.04.11. 09:59
null
Víctor Munoz felkeltette a DVTK érdeklődését, de úgy tűnik, nem sikerül szerződtetni <br />(Fotó: Action Images – archív)
Címkék
A Diósgyőrnél Benczés Miklós leváltása óta lázasan folyik az edzőkeresés, és a Nemzeti Sport Online információi szerint az egyik jelölt a kispadra a korábbi kiváló labdarúgó, a Real Zaragozát edzőként spanyol Király-kupa- és Szuperkupa-győzelemre vezető Víctor Munoz. A legutóbb a svájci Neuchatel Xamaxnál dolgozó szakember szerződtetésének akadálya az lehet, hogy túl magasak az anyagi igényei.

A DVTK-nál már Benczés Miklós múlt hétfői menesztésekor jelezték, hogy külföldi szakembert keresnek a kispadra, és Dudás Hunor néhány nappal később a Nemzeti Sportnak úgy nyilatkozott: „Jöjjön olyan szaktekintély, aki megmozgatja az állóvizet, s nem is csak Diósgyőrben, hanem az egész országban. Akitől lehet tanulni, akire felnéznek, aki irányt mutat.″

A miskolciak ügyvezetője annyit elárult a jelöltekről, hogy két spanyol és egy német mester keltette fel az érdeklődésüket. A Nemzeti Sport Online információi szerint az egyik ibériai tréner Víctor Munoz.

Az 55 éves szakemberre biztosan felnéznének Magyarországon, már csak a játékosmúltja miatt is. Munoz hét évet töltött a Barcelonában, KEK-et, bajnoki címet, spanyol Király-kupát és Szuperkupát is nyert a katalán csapattal, majd a Sampdoriával is elhódította a Kupagyőztesek Európa Kupáját, illetve Olasz Kupát is nyert.

A spanyol válogatott címeres mezét hatvan alkalommal magára öltő egykori középpályás az utóbbi két trófeát edzőként is megszerezte: a Real Zaragozával – amelyben nevelkedett – 2004 márciusában a Real Madridot verte meg a kupadöntőben (3–2 – hosszabbítás után), majd a Valenciát győzte le a Szuperkupában (1–0).

A Mallorcánál, a Villarrealnál és a Getafénél is megforduló tréner először 2006-ban vállalt munkát külföldön, amikor a görög Panathinaikosz edzője lett, majd a 2010–2011-es idényben az orosz Tyerek Groznijt irányította. Legutóbb a Neuchatel Xamaxnál dolgozott, de a svájci klub januárban csődbe ment.

A Víctor Munozhoz közel álló spanyol forrásunk szerint bár a Diósgyőr hivatalos ajánlatot még nem tett, de már jelezte a szakembernek, hogy szívesen szerződtetné. Informátorunk szerint azonban úgy tűnik, hogy a miskolci klub nem tud akkora fizetést ajánlani, amennyiért a szaktekintély Magyarországra szerződne.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik