A DVTK-hoz olyan szaktekintélyt várnak, aki megmozgatja az állóvizet

Vágólapra másolva!
2012.04.05. 10:18
null
Dudás Hunor (balra) már az új edzőt keresi, de amíg megtalálja, addig szentes Lázár irányítja a DVTK-t <br />(Fotó: NS-archív)
Címkék
A DVTK labdarúgócsapatának ügyvezetője, Dudás Hunor nyilatkozott a Nemzeti Sportnak arról, hogy milyen edzőt képzelnek el nyártól a csapat kispadjára (mint ismeretes, addig Szentes Lázár veszi át Benczés Miklós helyét). A sportvezető elmondta,olyan edzőt szeretnének szerződtetni, aki irányt mutat, aki megmozgatja az állóvizet, nemcsak Diósgyőrbe, hanem az egész országban.


„Apró dolgokon múlik a siker – és talán egy félreértett mondaton – válaszolta Dudás Hunor, a DVTK ügyvezetője arra a kérdésre, miért külföldi edzőben gondolkodnak. – A Diósgyőr kerete hét nemzet játékosaiból tevődik össze. A legtöbb külföldi beszél angolul ilyen-olyan szinten, és persze tudom én, hogy a futball világnyelv, de mi azt szeretnénk, ha tökéletes lenne az összhang edző és játékos között, hogy félszavakból is megértsék egymást."

Felvetődik a kérdés: Nem lenne egyszerűbb megtanítani magyarul az idegenlégiósokat?

„Ez is jó ötlet, rajta is vagyunk, csakhogy nekünk nincs egy-két évünk rá, hogy mondjuk a spanyol balszélsőnk tökéletesen elsajátítsa magyarul még a szlenget is. Egyébként futballistáinkat folyamatosan képezzük, angolul és magyarul is tanítjuk őket" – reagált erre Dudás, aki ugyanakkor azt is hangsúlyozta, az új edzőtől ők is tanulni szeretnének.

Nem vagyok futballszakember, de azt én is tudom, hogy vannak jó edzők Magyarországon, akikből bátran válogathatnánk. Csakhogy mi most olyan útra lépünk, amely reményeink szerint alapjaiban változtatja meg az életünket. Lássuk be, az elmúlt harminc esztendőt a világ futballjában nem mi, magyarok határoztuk meg. Ezért nem szégyen tanulnunk a jobbtól, az okosabbtól. Mi ezt tesszük. Új impulzusokat szeretnénk behozni, valami mást csinálni, mint eddig. Jöjjön olyan szaktekintély, aki megmozgatja az állóvizet, s nem is csak Diósgyőrben, hanem az egész országban. Akitől lehet tanulni, akire felnéznek, aki irányt mutat" – nyilatkozta a sportvezető.

„Folyamatosan kapjuk a neveket. Annyit most elárulhatok, hogy jelenleg két spanyol és egy német szakember keltette fel az érdeklődésünket, velük nagy valószínűséggel felvesszük a kapcsolatot" – tette hozzá Dudás a jelöltek kapcsán.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI MIT MOND A SPORTVEZETŐ AZ ÁLLÍTÓLAG MEGROMLOTT CSAPATEGYSÉGRŐL, ILLETVE HOGY MENNYIRE TÜRELMES LEISZTINGER TAMÁS, AKKOR OLVASSA EL A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN MEGJELENT INTERJÚT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik