Átigazolások: a BL-kiesés befolyásolhatja a fehérvári kiszemelt sorsát

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2019.07.17. 13:52
null
Nagy kérdés, a BL-búcsú után elengedi-e a Shkëndija kulcsemberét, a válogatott Muszliut (Fotó: AFP, archív)
Öt napja arról írt a sportmedia.mk, hogy a Mol Fehérvár újabb ajánlatot tett az északmacedón válogatott védő, Viszar Muszliu játékjogáért a Shkëndijának. Várhatóan ötszázezer eurós vételárban meg is tudnak egyezni a felek, és a játékos ezen a héten Magyarországra utazhat orvosi vizsgálatra. Igen ám, de közben az észak-macedóniai csapat kedden meglepetésre kiesett a Bajnokok Ligája selejtezőjéből...

 

Viszar Muszliu lehetséges fehérvári szerződtetéséről először júniusban számoltunk be, de a hétszeres válogatott védő klubja, a Shkëndija a Mol Fehérvár első ajánlatát elutasította a sportmedia.mk cikke szerint. Viszont a portál úgy tudta, hogy a második ajánlatot már elfogadta, így a BL-selejtező 1. fordulója után Magyarországra utazhat orvosi vizsgálatra az előző idényben az északmacedón élvonal legjobbjának megválasztott futballista.

Akkor a macedón oldal még úgy számolt, hogy a Shkëndija továbbjut a Bajnokok Ligája selejtező 1. fordulójából az észt Nomme Kaljuval szemben az első meccsen elért, idegenbeli 1–0-s siker után, és annak köszönhetően, illetve Muszliu eladásával olyan bevételhez jutott volna a klub (együttesen 1.7 millió euróval számoltak), amiből már biztosan nyereséges lehetett volna az idei nemzetközi kupaszereplése, miközben akár még erősíteni is tudott volna a csapat a befolyt összegből.

Viszont azóta nagy meglepetésre az észtek nyertek 2–1-re Észak-Macedóniában, és a Shkëndija ezzel elbúcsúzott a BL-től, már csak az Európa-ligában szerepelhet. Így jóval kisebb bevételre tehet szert, pláne, ha az El-nek is búcsút intene a következő körben a luxemburgi F91 Dudelange-zsal szemben, amely nem tűnik gyengébb csapatnak, mint az észt Kalju.

Ezzel kérdésessé vált, hogy a macedónok a biztos ötszázezer eurós bevételért, amit a hírek szerint Muszliuért kapnának, bevállalják-e azt a kockázatot, hogy egyik legjobb játékosuk hiányában folytassák a nemzetközi szereplést, vagy esetleg kivárnak, és csak később értékesítik a 24 éves futballista játékjogát.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Funsho Bamgboye (nigériai, Haladás), Kovács Dániel (Soroksár), Ivan Petrjak (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, legutóbb kölcsönben Ferencváros), Rus Adrián (romániai, PAFC, legutóbb kölcsönben Sepsi OSK – Románia)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők:
Réti Patrik (?, BFC Siófok), Tóth Bence (?, Vasas FC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek:
Jasir Asani (albán, Partizani Tirana – Albánia), Balogh Norbert (Palermo – Olaszország), Daniel Mancini (argentin, Girondins Bordeaux – Franciaország), Viszar Muszliu (északmacedón, Shkëndija – Észak-Macedónia), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Valentín Vada (argentin, Girondins Bordeaux – Franciaország), Zsóri Dániel (Debreceni VSC)
Távozók: Bévárdi Zsombor (Vasas-kölcsön után Debreceni VSC), Joan Campins (spanyol, szabadon igazolható), Hársfalvi András (szabadon igazolható), Sós Bence (PAFC, kölcsön után végleg), Szabó Bence (Diósgyőri VTK, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe távozók: Bolla Bendegúz (ZTE FC – ismét), Zeke Márió (Gyirmót FC Győr)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Elvir Hadzic
(bosnyák), Hangya Szilveszter (Bp. Honvéd), Mocsi Attila (Budaörs), Boban Nikolov (északmacedón, Brescia – Olaszország), Szabó Bálint (Budaörs)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik