Amerika még várhat – most az Újpest a legfontosabb

Vágólapra másolva!
2015.07.19. 15:00
null
A Sallói család akkor és most (Fotó: facebook.com/istvanstefan.salloi)
Keresve sem kaphatott volna szebb születésnapi ajándékot az Egyesült Államokból nyáron visszatérő Sallói Dániel, aki az Újpest szombati Paks elleni bajnokiján mutatkozhatott be először a magyar élvonalban. A tizenkilencedik életévét ma betöltő játékos a debütálásról, a céljairól és arról, hogy mi motiválja igazán a futballban.

A tizenkilencedik életévét ma betöltő Sallói Dániel az Újpest színeiben a Paks elleni (0–0) bajnokin debütálhatott az NB I-ben. A fiatal játékos a szombati mérkőzésen kezdőként kapott szerepet Nebojsa Vignjevics vezetőedzőtől, és valószínűleg elégedett volt vele a mester, mert a lefújást jelentő sípszóig a pályán tartotta.

„Az volt a gyerekkori álmom, hogy az Újpestben pályára léphessek. Nagyon boldog vagyok, hogy már az első bajnokin játéklehetőséget kaptam. Kicsit bíztam is benne, hogy így lesz, mivel így elmondhatom magamról, hogy még éppen tizennyolc évesen mutatkozhattam be az élvonalban. Szívesen mondanám azt, hogy ennél szebb születésnapi ajándékot még nem kaptam, de akkor édesanyám megsértődne, hiszen nagyon sok szép ajándékot kaptam ma tőle is" – beszélt az élvonalbeli debütálásáról Sallói Dániel a Nemzeti Sport Online megkeresésére.

A fiatal támadó igazi futballcsalád sarja, hiszen édesapja, a korábbi válogatott labdarúgó, jelenleg Dárdai Pál szövetségi kapitány segítőjeként is dolgozó Sallói István mellett nagyapja és dédapja is kiváló futballista volt. Idősb Sallói István a Tatabánya futballistájaként 1973. augusztus 26-án mutatkozott be az élvonalban, a Rába ETO ellen, míg Sallói István 1986. március 1-jén a Videoton futballistájaként a PMSC ellen debütált. Hármójuk közül Sallói Dániel volt a legfiatalabb, amikor bemutatkozott a magyar első osztályban.

„Nem édesapám miatt kezdtem el futballozni, hanem azért, amiért a fiúk többsége, szerettem focizni. Aztán persze láttam videókat apukámról, hogy mennyire szerették őt például Izraelben. Ez magával ragadó volt, és most már az motivál leginkább, hogy legalább annyit elérjek a futballban, mint neki sikerült" – mondta Dániel.

Aki már a kezdetektől fogva Újpesten játszott, 2005 és 2014 között az UTE utánpótláscsapataiban pallérozódott, a korosztályos válogatottakban is pályára lépett. Tavaly júliusban pedig egy évre az amerikai Sporting Kansas Cityhez igazolt, amelyben az U18-as együttesben szerepelt. A nyáron hazatért, és amatőr szerződést kötött az Újpest FC-vel.

„Nem akartunk profi szerződést kötni, mert akkor hosszabb időre el kellett volna köteleznem magam. Jelenleg csak az Újpestre koncentrálok, és arra, hogy minél többet a pályán legyek. Egy év múlva meglátjuk, hogy sikerült-e annyit játszanom, amennyi a fejlődésemhez szükséges. Ha nem, akkor elképzelhető, hogy visszatérek az Egyesült Államokba. Bárhogy is alakul, nem félek attól, ha külföldön kell érvényesülnöm, édesapámnak is sikerült, de ne szaladjunk ennyire előre. Jól érzem magam Újpesten, és először itt szeretnék bizonyítani" – beszélt a céljairól Sallói Dániel.

LABDARÚGÓ NB I, 1. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés (Tv) Játékvezető
Július 18., szombat
18.00 Újpest FC–Paksi FC 0–0
Szabó Zsolt
18.00 DVTK–Vasas 2–1 Solymosi Péter
18.00 MTK–Puskás Akadémia 1–0
Andó-Szabó Sándor
20.30 Bp. Honvéd–Videoton FC 1–0 Vad II István
Július 19., vasárnap
18.00 Békéscsaba–DVSC-Teva Pintér Csaba
18.00 Haladás–Ferencváros (M4)
Kassai Viktor
A bajnokság állását itt tekintheti meg!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik