nemzetisport.hu 2015.07.18 17:55 Frissítve: 2015.07.18 22:53

A Paks ezúttal nem nyert Újpesten, de egy pontot elhozott

Nagy küzdelem, de kevés helyzet jellemezte az Újpest–Paks mérkőzést a labdarúgó NB I 1. fordulójában. A hazai csapat többet birtokolta a labdát, de igazán nagy lehetőségeket nem tudott kialakítani, és mivel a Paks kétszer is ordító helyzetben hibázott, a 0–0-s döntetlen reális.

 

Légi párbaj az első félidőben (Fotó: Hegedüs Gábor)

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ
Újpest FC–Paksi FC 0–0

 
NSO-adatbank: tabellák, program, csapatok, góllövőlista
Az átigazolási piac legfrissebb, magyar vonatkozású híreit itt olvashatja!
Az NB I-es átigazolások csapatonként bontásban
Felkészülési program: az NB I-es csapatok meccsei

NB II-es átigazolási hírek

Mindkét csapat nagy reményekkel várta a mérkőzést, hiszen jól ért véget az előző szezon, Pakson és Újpesten is bíztak a hasonló folytatásban. Az új szerzeményeknek itt volt a lehetőség a jó bemutatkozásra, és az újpesti ultrák is visszatértek a lelátóra.

Bár az utóbbi öt újpesti találkozón mindig a Paks nyert, Csertői Aurél azt mondta, hogy nem foglalkoznak ilyesmivel, hiszen a múltból nem lehet megélni.

A meccset az Újpest kezdte veszélyesebben, és alig negyedóra alatt öt szögletet is lőhetett. A helyzetek azonban esetlegesek voltak, bár Sallói Dániel beadása után a 17. percben megszerezhette volna a vezetést a lila-fehér csapat, ha Nagy Gábor ordító helyzetben eltalálja a labdát.

A szervezetten védekező Paks egy pillanatra sem lazult fel, ez viszont nem tett jót a játéknak, mert a hazaiak képtelenek voltak fantáziadús akciókat vezetni. Egyedül Asmir Suljic volt veszélyes, de egymaga nem vehette fel a versenyt a tömörülő védőkkel.

A félidő végén azonban majdnem megszerezte a vezetést a Paks, csakhogy Lenzsér Bence nem koncentrált kellőképpen, és nagy helyzetben fölé fejelt.

A második félidőben sem változott a játék képe, mert az Újpest jött előre, a Paks pedig védekezett. Hiába rúghatott sok szögletet a hazai csapat, ezekből nem adódtak veszélyes lehetőségek. A kevés ellentámadásban viszont mindig ott volt a gólveszély – előbb Könyves Norbert, majd Bartha László hibázott óriási helyzetben. Az újpestiek megnyomták az utolsó negyedórát, Suljic révén több helyzetet is kialakítottak, de azokat rendre el is hibázták.

A találkozó utolsó percében Kálnoki Kis kézzel akarta a paksi hálóba ütni a labdát, de ezt észlelte a bíró, ezért az MTK-tól szerződtetett védő második sárga lappal kiállni kényszerült, ő kapta a 2015–2016-os idény első piros lapját. Annyi idő azonban már nem volt hátra, hogy az emberelőnyt (és a meccset) a maga javára fordítsa a Paks. 0–0

A mezőnyben jobb volt az Újpest, de a rendkívül szervezetten védekező Paks dicsérete, hogy nem sok lehetőséget adott a lila-fehéreknek. A bajnokságot tehát egy-egy ponttal indította a két együttes, a látottak alapján pedig Újpesten lesz valamivel több munka a csapattal.

MESTERMÉRLEG
„Azt szokták mondani, hogy idegenben a nulla-nulla jó eredmény, de remélem, tudunk ennél jobban is futballozni – mondta Csertői Aurél, a Paks vezetőedzője. – Sok ki nem kényszerített hibát követtünk el, viszont volt meccslabdánk is. Védekezésben is jobbnak kell lennünk, és ügyelni kellett arra is, hogy idegenben azért ne kontrázzon az ellenfél. Szerencsére az Újpest nem tudta kihasználni a hibáinkat. Ez az eredmény akkor jó, ha hazai pályán nyerünk.”

„Megérdemeltük volna a győzelmet – mondta Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője. – Mindent beleadtak a srácok, többé-kevésbé elégedett vagyok a játékkal. Sokkal nehezebb olyan ellenféllel szemben, amelyik lezárja a területeket, összetömörül és defenzívvé válik. Nehéz megtalálni azokat a helyeket, ahol ki lehet őket játszani. Akadt egy-két helyzetünk, uraltuk a meccset, ezért megérdemeltük volna a győzelmet. A Paksnak elég volt a nulla-nulla, az egy pont. Összességében gratulálok a játékosaimnak. Amit kértem tőlük, azt maximálisan teljesítették. Elégedett vagyok a csapattal.”

 

LABDARÚGÓ NB I, 1. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés (Tv) Játékvezető  
Július 18., szombat
18.00 Újpest FC–Paksi FC 0–0 Szabó Zsolt
 
18.00 DVTK–Vasas 2–1 Solymosi Péter
 
18.00 MTK–Puskás Akadémia 1–0
Andó-Szabó Sándor
 
20.30 Bp. Honvéd–Videoton FC 1–0
Vad II István
 
Július 19., vasárnap
18.00 Békéscsaba–DVSC-Teva Pintér Csaba
 
18.00 Haladás–Ferencváros (M4)
Kassai Viktor
 
A bajnokság állását itt tekintheti meg! 
2019.06.25 09:41:36

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

A menedzserként dolgozó Schultz Levente az angol megfigyelő munkájáról is beszélt a Nemzeti Sportnak.

2019.06.24 22:03:58

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A szakmai mutatókon túl futballunk azt a tradícióhoz kötődő mentális-morális kiállását, közegét veszítette el ugyanis, ami az ő hozzáállásában fölvillan még.

2019.06.24 22:43:36

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

2019.06.22 19:56:33

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

„Méltóképpen emlékeztünk meg édesapámról. Szép délután, csodás hangulat, örültem, hogy ilyen sokan kijöttek a stadionba.”

2019.06.22 16:11:22

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Huszti Szabolcs tizenegyesből talált be, ám Bernard Berisha a második félidőben fordított.