Ajánló: így írtak ők – magyar klasszikusok a futballról

SZELI MÁTYÁSSZELI MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2019.06.13. 11:02
null
Csillag Péter, Mohay Bence és Koltai Róbert a bemutatón (Fotó: Mirkó István)
Kollégánk, Csillag Péter könyvében elénk tárul irodalmunk nagyjainak kapcsolata a labdarúgással Adytól Zelkig.

Melyik híres költőnk futballozott Debrecenben és melyik a Fradiban? Melyik mérkőzés ihlette meg Móricz Zsigmondot és Szabó Lőrincet? Melyik válogatott találkozó miatt szakította meg a nászútját Rejtő Jenő?

Mindezekre a kérdésekre választ kapunk kollégánk, Csillag Péter új, Ady stoplisban című könyvében. A Jaffa Kiadó gondozásában megjelent mű szerdai bemutatóján a szerzővel Mohay Bence, az M4 Sport riportere beszélgetett, az eseményt pedig Koltai Róbert színművész felolvasása színesítette. Lapunk főmunkatársa a 2015-ben elkezdett, a Nemzeti Sport Népsport mellékletében megjelent cikksorozata nyomán Ady Endrétől Zelk Zoltánig huszonöt klasszikus magyar költő és író futballal kapcsolatos – nem mindig felhőtlen – viszonyát mutatja be.

(Fotó: Mirkó István)
(Fotó: Mirkó István)

A könyv egy olyan korszakra nyit ablakot, amelyben a magyar labdarúgás olyannyira megmozgatta az embereket, hogy amellett még irodalmunk koronás fői sem mehettek el szó nélkül.

A szerző pénteken este hat órától a Margó Irodalmi Fesztiválon a Petőfi Irodalmi Múzeumban beszélget könyvéről Gazdag Józseffel, szombaton pedig délután öt órakor az Ünnepi Könyvhéten a Jaffa Kiadó standjánál dedikál a Duna-korzón.

(Fotó: Mirkó István)
(Fotó: Mirkó István)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik