A Videoton is igazolhat Mezőkövesdről – érdekes játékosvándorlás

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2018.01.08. 15:59
null
Tujvel legutóbb a Videoton elleni vesztes meccsen védett ebben a szezonban (Fotó: Meder István, archív)
A Nemzeti Sport Online napközben már beszámolt arról, hogy a Videotonnal közös megegyezéssel szerződést bontó kapus, Horváth Tamás visszatér egyik korábbi klubjához, a Mezőkövesdhez. A sereghajtónál a szlovák Tomás Tujvel helyére szerződtetik, aki 15 bajnokin kapott lehetőséget, a 16. fordulótól, éppen a Videotontól elszenvedett 4–0-s vereségtől számolva már nem neki szavazott bizalmat Kuttor Attila vezetőedző. És, hogy hova szerződhet Tujvel? Hát a Videotonhoz...

 

Adott két kapus, a 34 esztendős, szlovák Tomás Tujvel és a 30 éves, korábban évekig az Újpestben, Balajcza Szabolcs mögött kispadozó Horváth Tamás, akiknek a pályafutása érdekes módon kapcsolódik össze.

Horváth ugyanis 2014 júliusában szerződött Mezőkövesdről – ahol első számú kapus volt – a Videotonhoz (Juan Calatayud cseréjének), pont akkor, amikor Tujvellel már nem számoltak Fehérváron, és kölcsönadták előbb Kecskemétre, majd Dunaszerdahelyre, 2016 nyarán pedig végleg távozott – Mezőkövesdre.

Most bizonyos értelemben fordul a kocka. Horváth a felcsúti (a PAFC-nál töltött) kitérőt leszámítva három és fél évig volt a Videoton kapusa, de az NB I-ben ez idő alatt a Videotonban egyetlen meccsen sem lépett pályára. Most szakított a Vidivel, és visszatért Mezőkövesdre, amelynél a 2013–2014-es szezonban 21 meccsen védett az élvonalban, és amely klubnál Kuttor Attila lett ősszel vezetőedző, aki a Videotontól (a Vidi U17-es csapatánál dolgozott) szerződött Mezőkövesdre, vagyis jól ismerheti a kapust.

Tomás Tujvel – aki az ősszel sokáig alapembernek számított Mezőkövesden, de a Videoton elleni 4–0-s vereség után már csak csereként volt nevezve a bajnokikra – visszatérhet a fehérvári klubhoz. Úgy tudjuk, már folynak az egyeztetések a szerződtetése ügyében.

A szlovák Tujvel egyébként információink szerint egy ideje már nem légiósként játszott az NB I-ben, mert van olyan felmenője, aki volt magyar állampolgár. Más kérdés, hogy Kovácsik Ádám mellett (mögött) aligha számíthat sok lehetőségre a Videotonnál, amelynél a 2011–2012-es szezonban egy ideig még első számú kapusnak számított, akkor 17 bajnoki meccsen védett.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTON FC-NÉL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Tomás Tujvel (szlovák, Mezőkövesd)
Távozók: Horváth Tamás (Mezőkövesd)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Ezekiel Henty (nigériai, Slovan Bratislava – Szlovákia)


TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A MEZŐKÖVESD ZSÓRYNÁL
Érkezők: Bognár István (Ferencváros), Horváth Tamás (Videoton)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Stipe Bacelic-Grgic (horvát, Puskás Akadémia), Molnár Gábor (Puskás Akadémia), Oláh Bálint (Diósgyőr)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Jakub Brasen (szlovák), Köböl Máté (szlovákiai), Martin Krnác (szlovák), Tomás Majtán (szlovák), Tomás Tujvel (szlovák, Videoton)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik