A Fradinak nem kellő Gyepes aláírt a Vasashoz

Vágólapra másolva!
2012.04.17. 18:01
null
Gyepes Gábor az idény végéig <br />a Vasashoz igazolt (Fotó: Korponai Tamás)
Címkék
A labdarúgó NB I-ben szereplő Vasas hivatalos közleményben tudatta, hogy az idény végéig szóló szerződést kötött Gyepes Gáborral. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága keddi ülésén visszaadta az angyalföldi klub átigazolási jogát, miután a Vasas rendezte Ambrusics Róberttel szembeni tartozását.

Gyepes Gábor a szezon végéig írt alá a Vasashoz, miután – ahogyan azt a Nemzeti Sport Online tegnap előre jelezte – az MLSZ fegyelmi bizottsága visszaadta a klub átigazolási jogát. Az angyalföldiek rendezték Ambrusics Róberttel szembeni tartozásukat, illetve megegyeztek a Pécsi MFC-vel Makadji Boukar ügyében.

„Mindenki számára ismert lehet, hogy miután hazatértem Angliából, a Ferencvárossal tárgyaltam, ám az Üllői úton nem tartottak igényt rám szakmai okokra hivatkozva – ismertette az Angyalföldre vezető utat Gyepes Gábor. – Mindenképpen szerettem volna Budapesten vagy annak környékén maradni, mégpedig családi okok miatt. A Vasas mutatott leginkább érdeklődést irántam, és az angyalföldieken éreztem azt, hogy igazán szeretnék, ha itt futballoznék. Bízom a képességeimben, úgy érzem, hogy tudok segíteni a csapatnak. Szerencsére nagyon gyorsan sikerült megegyeznünk, hamar találkoztak a két fél elképzelései.″

A Cardiff-fal szakító és hazatérő rutinos hátvéd beszélt az anyagiakról is, illetve arról, hogy mit tanult nagy-britanniai légióskodósa során.

„A bajnokság végéig kötök szerződést a Vasassal, egy névleges összegben állapodtunk meg, havi bruttó százezer forintban. Ha sikerül bennmaradnunk, akkor a vezetőség felajánlott nekem egy egymillió forintos prémiumot – ecsetelte az anyagiakat Gyepes Gábor. – Számomra mindez nem pénzkérdés, nekem most az a legfontosabb, hogy játéklehetőséghez jussak. Angliában megtanultam, hogy a lehetetlen nem létezik. A csapatok az utolsó vérükig küzdenek, még azok is, amelyek már korábban kiestek. A bajnokságnak akkor van vége, amikor az utolsó mérkőzést is lefújták. Való igaz, hogy nem vagyunk könnyű helyzetben, de a pályán tanúsított összefogással eredményesek lehetünk. Nagyon fontos, hogy legyőzzük a közvetlen riválisokat a következő fordulókban. Nincs helye a kifogásoknak, mindenképpen nyernünk kell, mert csak ez tarthatja az első osztályban a csapatot.″

A kiesés elől menekülő Vasas hat fordulóval a bajnokság vége előtt az utolsó előtti helyen áll a tabellán, a hátralévő fordulókban találkozik még a Lombard Pápával, az Újpesttel, a Siófokkal, a Pakssal, a Kaposvárral és a DVTK-val.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik