A Fradi ma kezdte, Busai holnap aláír

Vágólapra másolva!
2012.01.10. 18:19
null
Elkezdte a Paks is (Fotó: paksifc.hu)
Címkék
Ma megkezdődött a felkészülés a labdarúgó NB I tavaszi szezonjára a Ferencvárosnál, de a keret még közel sem teljes, a héten több új játékos is csatlakozhat a csapathoz. A Fradin kívül munkába állt a Paks és a Lombard FC is.

 

FERENCVÁROS

Tegnap már beszámoltunk róla, hogy a Ferencváros mindenben megegyezett Busai Attilával, a középpályás pedig Svájcba utazott, hogy felbontsa a szerződését az FC Willel. A futballista a Nemzeti Sport Online kérdésére ma elmondta, sikerrel járt, szakított kinti klubjával, így holnap aláír a Ferencvároshoz – a megállapodás pontos időtartamáról még egyeztet a vezetőkkel –, és bekapcsolódik a csapat munkájába.

A zöld-fehérek ma kezdték meg a felkészülést, és ott volt a játékosok között a brazil Somália is, akinek lejárt a kölcsönszerződése, de mint jeleztük, a Ferencváros szeretné végleg megszerezni, ezért tárgyalni fognak a Bangu vezetőivel – a jelek szerint nincs akadálya a megegyezésnek.

A focinews.com beszámolója szerint a legutóbb Gyirmóton futballozó Lannert Bence és az ősszel Baján játszó Csák Zoltán is csatlakozhat a gárdához, értesüléseink szerint azonban egyikük sem lesz a Fradi játékosa.

A Ferencváros hivatalosan három játékos szerződtetését jelentette be. Kunsági Roland a REAC-tól, Batik Bence és Orosz Márk pedig Szegedről szerződött az Üllői útra, ám utóbbi csak nyártól folytatja ott, vele előszerződést kötöttek a fővárosiak.

Emellett még néhány új arc feltűnhet mind az első, mind a második csapatnál. Lipcsei Péter csapatától: az ulloi129.wordpress.com értesülései szerint Vass Máté, Vattai Balázs és Varga Bence is felkerül az első csapathoz, erősítve az "fiatal magyarítást".

Tóth Bence ezzel szemben távozott a csapattól. A 22 éves játékossal szerződést bontott a klub.

PAKS

Ma megkezdte a felkészülést a tavaszi rajtra az NB I-es Paks labdarúgócsapata is – az első tréningen részt vett a térdműtéte után visszatérő Kovács Attila, valamint a siófoki kölcsönjátékból ifj. Haraszti Zsolt és Szabó János is, akikről azonban továbbra sem tudni, hogy tavasszal is a klubban futballoznak-e majd.

A paksi klub hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint egy év kihagyás után újra együtt edzhetett a tolnai csapat keretével Kovács Attila, akinek korábban mindkét térdét meg kellett műteni.

A felkészülés mai rajtjánál a 30 éves kapuson kívül ott volt a siófoki kölcsönből visszatérő ifjabb Haraszti Zsolt és Szabó János is, azonban egyelőre mindkettejük sorsa kérdéses.

A paksi szakvezetés február 4-ig öt felkészülési mérkőzést tervez, majd február 9-én törökországi edzőtáborba utazik a tolnai gárda.

 

LOMBARD FC

Ma megkezdte a felkészülését a Lombard FC is – az első edzésnapon részt vett a klub új játékosa, a Finnországból hazatérő védő, Balogh Balázs és a próbajátékra érkező Mészáros Márk is.

A Lombard FC hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint a csapat idei első, mai edzésén részt vett az együttes korábbi futballistája, a legutóbb Nyíregyházán futballozó Mészáros Márk is, aki próbajátékra érkezett a klubhoz.

Ugyancsak csatlakozott a kerethez a Finnországból hazatérő 29 éves Balogh Balázs, akinek szerződtetését tegnap jelentette be a pápai egylet.

Rajta kívül a sérülésből visszatérő Gyömbér Gábor és Dlusztus András, valamint a Lombard NB III-as alakulatából felkerülő Csepregi Tamás, Dóczi Krisztián és Markek Tamás is részt vett az első tréningen.

Mint arról beszámoltunk, az élvonalbeli csapat várhatóan 14 felkészülési mérkőzést játszik majd a téli szünetben.

FERENCVÁROS
Érkezett: Batik Bence (Szeged 2011), Orosz Márk (Szeged 2011 – 2012 nyarán érkezik), Kunsági Roland (REAC)
Távozik/szabadon igazolható: Fitos László (?), Honma Kazuo (japán, ?), Tóth Bence (?)
Akivel tárgyalnak: Beliczky Gergő (Vasas), Busai Attila (FC Wil – Svájc), Csák Zoltán (Baja), Lannert Bence (Gyirmót), Simon Attila (Kecskeméti TE)
PAKSI FC
Érkezett: Haraszti Zsolt (Siófok – kölcsönből vissza), Szabó János (Siófok – kölcsönből vissza)
Távozik/szabadon igazolható:
Akivel tárgyalnak:
LOMBARD FC
Érkezett: Balogh Balázs (KuPS Kuopio – Finnország)
Távozik/szabadon igazolható: Ferenczi István (Gyirmót, ?), Giorgi Ganugrava, Lasa Totadze (mindkettő grúz, Győri ETO – kölcsönből vissza), Varga Gábor (?), Vadims Zulevs (lett),
Akivel tárgyalnak: Mészáros Márk (Nyíregyháza), Simon Attila (Kecskeméti TE)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik