Tárgyalások hete a Fradinál - játékosokkal, klubokkal is egyeztetnek

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2012.01.02. 13:36
null
Somália jó eséllyel a tavasszal is zöld-fehérben futballozhat (Fotó: Szabó Miklós) <br />
Címkék
A Ferencváros labdarúgócsapata jövő héten kezdi meg a felkészülést a tavaszi szezonra. A klub hivatalos tájékoztatást még nem adott a keretet érintő változások kapcsán, de a háttérben már javában zajlanak az egyeztetések.

 

A múlt héten már beszámoltunk róla, hogy a korábbi U-válogatott középpályás, Busai Attila a Ferencvároshoz szerződhet. A labdarúgó a Nemzeti Sport Online kérdésére elmondta, valóban tárgyalt Détári Lajos szakmai igazgatóval, és a héten akár aláírhat a zöld-fehérekhez.

„Détári Lajos szakmai igazgatóval már tárgyaltam a Ferencvárostól. Komolyak a klub szándékai, de még néhány apró részletet tisztáznunk kell. Néhány napon belül újra egyeztetünk a vezetőkkel, és a héten akár szerződést köthetünk" – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online kérdésére az U-válogatottal 2008-ban Eb-bronzérmet nyerő Busai Attila.

„Jelenleg még szerződés köt a svájci másodosztályú FC Wilhez, de a kevés játéklehetőség miatt megegyeztem a klubvezetőkkel, hogy amennyiben találok csapatot Magyarországon, felbontjuk a megállapodást. Itthonról csak a Ferencváros hívott, külföldön talán több lehetőségem is lenne, de folyamatosan játszani szeretnék, ezért inkább hazajönnék" – fogalmazott a középpályás, aki 2010-ben az MTK-tól szerződött Svájcba.

A vele hírbe hozott Diósgyőr érdeklődéséről tehát nem hallott a 22 éves Busai, aki azt is elmondta, olyan szerződést szeretne kötni, amely fél évre szól, de kölcsönös elégedettség esetén meghosszabbítható, vagyis opciót is tartalmaz.

A brazil Somália az ősszel a Bangu kölcsönjátékosaként már az Üllői úton futballozott, és az őt Magyarországra közvetítő menedzser, Paunoch Péter a Nemzeti Sport Online kérdésére megerősítette: a csatárral a féléves szerződés lejártával is számolna a szakvezetőség.

„A Ferencváros vezetői jelezték, a tavasszal is számítanának Somáliára, ezért felveszik a kapcsolatot Somália klubjával. Néhány egyeztetésre tehát még szükség van, de a két klub a nyári kölcsönszerződésben rögzítette a kivásárlási árat, illetve a vételi opciót, tehát ha a Fradi kifizeti az összeget, a Bangunak el kell engednie a támadót" – nyilatkozta kérdésünkre a játékosügynök.

A zöld-fehéreknél két NB II-es szegedi játékos, Batik Bence és Orosz Márk megszerzése is felvetődött, de a klub még nem jelentette be, hogy aláírták volna a szerződéseket. A 18 éves Batik az ősszel kilenc mérkőzésen háromszor volt eredményes a másodosztályban, és a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének adatbázisa szerint már az FTC játékosa. A 22 éves középpályás, Orosz ebben az idényben hét találkozón kétszer volt eredményes a Szeged színeiben.

A lehetséges távozókkal kapcsolatban egyelőre annyi tűnik biztosnak, hogy Honma Kazuo nem marad a zöld-fehéreknél. Rajta kívül is többen távozhatnak, köztük Tóth Bence is, akivel információink szerint már közölték a vezetők, hogy kereshet magának másik csapatot.

JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezett:
Távozik/szabadon igazolható: Tóth Bence (szabadon igazolható)
Akivel tárgyalnak: Batik Bence (Szeged, próbajáték), Orosz Márk (Szeged), Busai Attila (FC Wil – Svájc)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik