A Fradi legyőzésével döntős a Paks

Vágólapra másolva!
2010.04.06. 20:13
null
Adnan (balra) sem tudott lendíteni a Fradi játékán (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A labdarúgó Ligakupa 6. (utolsó) fordulójában a Paks 2–1-re legyőzte a Ferencvárost az Üllői úton, és ezzel döntős a sorozatban. A volt ferencvárosi Bartha László szerzett előnyt a vendégeknek, majd Kiss Tamás révén már két találattal vezetett Gellei Imre együttese, Paul Shaw révén csak szépítenie sikerült a fővárosi zöld-fehéreknek.

Mint korábban beszámoltunk róla, 2–2-es döntetlent játszott egymással a Haladás és az Újpest a B-csoportban, így már csak a kora este pályára lépő Fradinak volt rá esélye, hogy befogja a kvartett élén álló Paksot. Ehhez két győzelemre lett volna szüksége a fővárosiaknak (az Újpest ellen még van egy elmaradt mérkőzése az FTC-nek).

Az első félidőből nem sok helyzetet jegyezhettünk fel. Bár Lipcsei Péter a 8. percben a kapufát találta el szabadrúgásból, utána az első fél óra végéig kellett várni a következő említésre méltó eseményre. Ekkor Rafa Wolfe majdnem góllal „ajándékozta meg" a Paksot: B. Tóth beadásába ért bele a jamaicai hátvéd, majd visszakanalazta a labdát, amely Kiss Tamáshoz került, ő azonban közelről a lécet találta el. Néhány perccel később az igen aktív Liban Abdi lőtt egy labdaszerzésután a tizenhatos előteréből nem sokkal a bal alsó sarok mellé.

A szünet után hamar kétgólos előnybe került a Paks. Előbb a volt ferencvárosi Bartha László maradt üresen a kapu előtt, és Kiss Tamás bal oldali beadásából fejelt a léc alá (0–1), néhány perc múlva pedig az előbb gólpasszt adó Kiss talált be egy Sipekivel való kényszerítő után. (0–2).

Ekkor úgy tűnt, hogy eldőlt a találkozó, a Fradi azonban André Schembri beállása után magasabb fokozatba kapcsolt, és megnyomta az utolsó fél órát. Ennek eredményeként Paul Shaw a 62. percben szépített. Tóth Bence távoli szabadrúgása után kellett nagyot védenie Pokorninak, a labda Shaw elé került, akinek nem volt nehéz dolga az üres kapuba továbbítania. (1–2)

Több gólt már nem tudott szerezni a Fradi, bár az is igaz, hogy a Paksnak egy pont is elég lett volna a döntőbe kerüléshez, amelyben a Debrecennel találkozik. Az A-csoportban szereplő Loki múlt héten biztosította helyét a fináléban, melyre április 28-án, Kecskeméten kerül sor.

LIGAKUPA
B-CSOPORT, 6. FORDULÓ
Ferencváros–Paks 1–2 (0–0)
Albert-stadion, 500 néző. Vezette: Németh Ádám (Butkai, Tóth I.)
Ferencváros: Haber - Joachim, Wolfe, Alcántara, Sváb - Adnan, Lipcsei (Vass M., 70.) - Abdi (Schembri, 57.), Kulcsár (Szabó R., 70.), Tóth B. - Shaw.
Paks: Pokorni - Vári, Éger, Fiola, Völgyi (Gévay, 61.) - Bartha, Horváth S. (Böde, 63.), Mészáros I., B. Tóth (Nagy I., 70.) - Sipeki (Haraszti, 77.), Kiss T. (Zováth, 90.)
Gólszerzők: Bartha (0-1) a 47., Kiss T. (0-2) az 53., Shaw (1-2) a 63. 
  A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Paksi FC    6  3  3  -   9-6    12
2. Haladás    6  1  3  2  9-9    6
3. Újpest FC    5  1  2  2  6-6    5
4. Ferencváros    5  1  2  2  5-8    5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik