Döntetlennel tért vissza Mészöly Géza

Vágólapra másolva!
2010.04.06. 18:21
null
<p>Mészöly döntetlennel tért vissza</p><p> az újpesti kispadra (Fotó: Unger Tamás</p>
Címkék
A labdar&uacute;g&oacute; Ligakupa 6. (utols&oacute;) fordul&oacute;j&aacute;ban nem b&iacute;rt egym&aacute;ssal az &Uacute;jpest &eacute;s a Halad&aacute;s, M&eacute;sz&ouml;ly G&eacute;za &iacute;gy d&ouml;nttelennel t&eacute;rt vissza a lila-feh&eacute;rek kispadj&aacute;ra. Az utols&oacute; h&uacute;sz percben indult be a g&oacute;ltermel&eacute;s a szombathelyi tal&aacute;lkoz&oacute;n, ekkor n&eacute;gy g&oacute;lt is szereztek a csapatok, igazs&aacute;gos eloszt&aacute;sban. Előbb Electo Wilson szerzett vezet&eacute;st a főv&aacute;rosiaknak, erre Irh&aacute;s Ign&aacute;c v&aacute;laszolt &ouml;t perccel k&eacute;sőbb. Rajczi P&eacute;ter b&uuml;ntetőből ism&eacute;t az &Uacute;jpestet juttatta előnyh&ouml;z, de Iszlai Bence is betal&aacute;lt a v&eacute;g&eacute;n, 2&ndash;2-re alak&iacute;tva az &aacute;ll&aacute;st.

Két mérkőzést rendeznek kedden a Ligakupa B-csoportjában. Izgalmasnak ígérkezik a 18 órakor kezdődő Ferencváros– Paks találkozó, hiszen a vendégcsapat döntetlen esetén is csoportgyőztes, de az első hely megszerzésére a Fradinak is maradt még esélye, sőt a mai találkozóig az Újpestnek is, amely a Haladással csapott össze Szombathelyen.

Mozgalmas napokat élt át Mészöly Géza, tegnap sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy átveszi William McStay helyét az Újpestnél, majd megtartotta első edzését is, ma pedig tétmérkőzésen is visszatért  a lila-fehérek kispadjára.

Érdekesség, hogy Mészöly első újpesti szerepvállalásakor, 2004-ben is a vasiak ellen mutatkozott be. A két együttes szombaton, a bajnokságban is összecsapott egymással, akkor a házigazda Haladás nyert 1-0-ra - ezt követően mondott le vasárnap az eddigi tréner, a skót William McStay.

A Ligakupa korábbi mérkőzéseihez hasonlóan vegyes csapatokkal állt fel az Újpest és a Haladás. Az első félidőben nem született gól a találkozón, sőt az első találatra egészen az utolsó húsz perc kezdetéig kellett várni, a záró periódusban viszont négy gólt is láthattak a nézők.

Először Electo Wilson szerzett vezetést az Újpestnek a 71. percben: Pollák Zoltán passzolt a Barczi Dávid helyére beálló Popovics Bertoldhoz, aki a bal oldalról egyből középre adott, érkezett Wilson, és egy érintés után hat méterről a hálóba emelte a labdát a kivetődő kapus fölött (0–1)

Öt perccel későb egyenlített a Haladás: Irhás Ignác lőtt 16 méterről a léc alá (1–1). A 80. percben Paternotte szabálytalankodott tizenegyest érően egy újpesti szöglet után, a megítélt büntetőt Rajczi Péter értékesítette. (1–2)

Mégsem győzelemmel tért vissza Mészöly, Iszlai Bence ugyanis szintén büntetőből volt eredményes a lefújás előtt. (2–2) Az eredmény azt jelenti, hogy egyik csapat sem játszhat már döntőt a sorozatban.

LIGAKUPA 
KÖZÉPDÖNTŐ, B-CSOPORT, 6. FORDULÓ
SZOMBATHELYI HALADÁS–ÚJPEST 2–2 (0–0)
Szombathely, 200 néző. Vezette: Oláh Gábor (Farkas Balázs, Kiss I Balázs)
HALADÁS: Szép – Csontos, Kuttor, Paternotte, Devecseri (Nagy Z., a szünetben) – Diouf (Kovács I., 58.), Lattenstein, Iszlai, Irhás (Szakály A., 80.), Rácz (Gyurján, 58.) – Kenesei (Skriba, 58.). Vezetőedző: Róth Antal
ÚJPEST: Horváth T. – Privigyei (Tóvízi, 86.), Dvorschák, Litauszki, Pollák – Stokes – Demjén (Magos, 75.), Varga R. (Electo, 59.), Barczi D. (Popovics, 69.), Kovács D. (Frank, 59.) – Rajczi. Vezetőedző: Mészöly Géza
Gólszerző: Electo (0–1) a 72., Irhás (1–1) a 76., Rajczi (11-esből, 1–2), a 80., Iszlai (11-esből, 2–2) a 85. percben
A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Paksi FC   5 2 3 –  7–5   9
2. Haladás   6 1 3 2 9–9   6
3. Újpest FC   5 1 2 2 6–6   5
4. Ferencváros   4 1 2 1 4–6   5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik